Jak dlouho trvá průměrný sex a co dělat, abyste zvýšili výdrž?

Sex, někteří se o něm běžně baví, pro jiné je to tabu. Zajímá vás, jak dlouho by měl trvat? Potřeby každého člověka se velmi liší a to, co pro některého může znamenat krátkou dobu, to může pro jiné znamenat tak akorát nebo příliš dlouho. Neexistuje proto univerzální odpověď, protože s různými protějšky zjistíte, že se jejich potřeby mírně liší. Existuje ale řada studií, které se zaměřovaly na to, jak dlouho sex trvá a co kdo považuje za ideální dobu. Pojďme se na výsledky těchto studií zaměřit.

sex

Jak dlouho by měl sex trvat?

Neexistuje příliš mnoho veřejných průzkumů, protože ne každý by se chtěl o intimní informace dělit. V roce 2008 byla proto provedena studie, které se účastnili sexuální terapeuti z USA. Podle jejich údajů považuje většina lidí za ideální dobu styku 3 – 7 minut. Ambicióznější uváděli 7 – 13 minut. Jde o údaje od všech lidí, kteří navštěvují terapeuty kvůli sexuálním problémům. Výsledky úzce odpovídají dřívějším studiím, které uváděly průměr na 5 – 7 minut. Pokud se tedy vejdete mezi 3 – 7 minut, pravděpodobně splňujete to, co většina lidí považuje za ideální dobu styku.

Jiná studie, tentokrát z roku 2005, zjistila, že sex trvá v průměru 5,4 minuty, ačkoli tato data neberou v úvahu předehru, ženský orgasmus nebo neheterosexuální páry. Z historického hlediska výzkum Alfreda Kinseyho z roku 1948 zjistil, že 75 procent amerických mužů ejakulovalo během prvních dvou minut sexu. Do dnešních dob se tedy délka styku značně prodloužila.

Americký sexuální terapeut Barry W. McCarthy uvedl, že jen velmi málo lidí má pohlavní styk jako takový, který trvá déle než 12 minut. Pokud někdo tvrdí, že jeho styk trvá desítky minut, nemusí to být pravda. Příliš dlouhým sexem nemusíte vždy protějšek ohromit, někdy ho spíše unavíte nebo unudíte.

Jak styk prodloužit nebo zkrátit?

Pro zvýšení výdrže můžete udělat celou řadu věcí. Základem je zdravý životní styl a tím pádem i kardiovaskulární zdraví. Může pomoci pravidelné cvičení, zdravá strava a také, když se vyhnete kouření a alkoholu. Velkou roli také hraje stres, pokud ho odstraníte ze svého života, pravděpodobně vydržíte déle. Prospěšný je samozřejmě i každodenní intimní trénink, ať už půjde o pohlavní styk nebo masturbaci. Je to důležité proto, abyste neustále trénovali svou prostatu.

Styk můžete prodloužit rovněž tím, že ho budete přerušovat a střídat polohy. Pokud zvolíte jen jednu polohu, pravděpodobně bude sex kratší. Skvělým pomocníkem je také předehra, sex rozhodně není jen o pohlavním styku. Můžete svůj protějšek orálně uspokojovat, mazlit se, používat různé hračky a sex nechat až nakonec. Nejlepších výsledků dosahují ti muži, kteří mají stálé partnery, protože znají jejich potřeby a lépe se jim přizpůsobí. Pokud někdo protějšky často střídá, je větší šance, že jich skončí mnoho nespokojených.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Znáte sexuální praktiky footjob, rimming a fisting?