Seš dosta chlap na pick-up?

Seš dost chlap na to, abys pil krev psa, kterého jsi sám podřízl? Seš dost chlap na to, aby ses holil sekerou? Seš dost chlap na to, aby sis koupil pick-up?

Přiznejme si to pánové, žijeme pod ženským diktátem. Je jedno, jestli musíte kupovat levandulový toaletní papír, jestli máte doma kytky, které neslouží jako koření na stejk nebo jestli si dáváte mojito. Za to všechno můžou ženy! A jakým autem jezdíte? Máte rodinného kombíka, do kterého se komfortně vejde kočárek, tchýně a klec s morčaty nebo vám garáž špiní pick-up, který žere pudly na počkání? Ještě je čas to změnit.

Každý správný chlap řídil pick-up

Cože? Že je pick-up pracovní auto? To se vám snažil nakukat kdo? Teprve až, když se svezete v pick-upu, se stanete chlapem. Vysoké sezení, surový výkon a možnost, že si cestu uděláte zrovna tam, kde je třeba, vaši mysl osvobodí. My jsme vyzkoušeli Volkswagen Amarok. S naftovým motorem, který dopují dvě turba a osmistupňový automat. Když je Amarok prázdný, dokáže s ním 180 koní pořádně zahýbat. Na dálnici jsme to rozpálili až na 180 km/h, ale dálnice nejsou zrovna Amarokova doména.

Off-road

Ta pravá zábava začne s Amarokem tam, kde končí silnice. Amarok spadá do kategorie užitkových vozů a nemusíte s ním jednat v rukavičkách, jako s nějakým naleštěným SUV. Pohon kol je trvalý, zajišťuje ho mezinápravový diferenciál Torsen, který najdete ve velkých Audinách. A osmistupňový automat dodává ZF, specialista na převodovky nejpovolanější. V součtu to znamená, že Amarok vyjede všechno, co vám strach dovolí. A to bez legrace. Vezměte si jako spolujezdce dívku a bude řvát strachy, prosit a slibovat, ať jedete zpět na silnici, že udělá všechno, jen ať už se s ní nehoupete na 3 kolech.

Co myslíte, bude v přetahované silnější Ford Ranger nebo Volkswagen Amarok?

Testosteronové svezení

Amarok opravdu velmi příjemně překvapí. V kabině je vše jak má být, jízda je parádní, až se nechce věřit, že jde opravdu o pracanta. Dobře, motor je trochu víc hlučný, chyběl nám tempomat a je třeba počítat s tím, že vlastně nemáte žádný kufr, ale korbu, ale v tomhle autě jste opravdu chlap!

Název Volkswagen Amarok
Nejvyšší výkon 132 kW
Zrychlení z 0 na 100 km/h 10,9 s
Maximální rychlost 179 km/h
Celková hmotnost 1921 kg
Průměrná spotřeba 8 l/100 km
Rozměry 5254 x 1954 × 1834 mm

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Alfa Romeo 4C: lepší než sex!

Rychlost přitahuje. Kdo a co to umí nejvíc rozpálit