MINI a top less k tomu!

To je ale proměna! Nejstarší Mini jste nejspíš viděli v některém ze skečů Mr. Beana. To nové je symbolem neotřelosti. Kdyby hipsteři měli auta…

Historické Mini bylo opravdu spíše k smíchu, byť mu nikdo nemůže upřít originalitu a neotřelý vzhled. Jenže s novými Miníky nemá nic společného. Automobilka Mini spadá pod křídla BMW a ta, jak každý ví, dělá sportovní auta, která se vám na dálnici lepí na zadek, protože jsou strašně rychlá a vy je ve své oktávce zdržujete.

Miluješ ho, ani nevíš proč

Sundejte střechu a pochopíte, co znamená mít Mini. Krása, emoce, bezstarostnost. Vydáte se na cestu a užíváte si kilometry s větrem ve vlasech. Mnoho dalších Miníků cestou nepotkáte, ty co potkáte, tak na vás budou z dálky blikat a mávat. Najednou si ho zamilujete a nechcete jinak.

Kočkolap, to sedí

Jeďte rozpáleným městem, okýnka i střecha dole, dvojka, trojka max, koukejte hladově po holkách a oni vám budou úsměvem pohledy opětovat. Toužebné hvězdičky v očích říkají, že by stačilo otevřít dveře a už by seděly na sedačce spolujezdce. Na tohle to auto fakt funguje. Jenže kdo by stál o ty mladé a štíhlé zlatokopky s perfektní postavou, že?

Jasná věc! Takové holky skáčou do Miníků už bez spodního prádla.

Pobaví a zabolí

Geny BMW jsou v autě znát. Vyjeďte na okresku a benzínový motor držte pořádně pod krkem. Zjistíte, že dokonalý podvozek je k neutahání. Odvděčí se vám superzábavnou jízdou, připomínající jízdu na motokáře. Jen pomyslíte na to, kam zatočit a auto to udělá. To vše ale za cenu tvrdého podvozku, který z vás doslova vytřepe duši. Spolu s novým Miníkem si tak najděte také chiropraktika, který se bude starat o vaši páteř.

Zadara to není

Jasně, Mini nejsou levná auta, je to prémiovka, designovka a vůbec má všechny vlastnosti, který šroubují nahoru cenu jakéhokoliv zboží. Ale zároveň je to móda. A to znamená co? Že rychle stárne. Takže v bazarech se dají sehnat Mini kábria už pod 200 000 Kč. Vybírejte ty vyrobené po roce 2010, tehdy prošlo auto faceliftem. Většinou si je kupovali majitelé jako druhé auto pro letní radovánky, takže nemají mnoho nalítáno. Zjistili, že jejich Mercedes je mnohem pohodlnější, takže s ním vyjížděli opravdu jen za sluníčkových dní.

Název Mini Cabrio
Nejvyšší výkon 90 kW
Zrychlení z 0 na 100 km/h 9,8 s
Maximální rychlost 198 km/h
Celková hmotnost 1595 kg
Průměrná spotřeba 5,7 l/100 km
Rozměry 3 723 × 1 683 × 1 414 mm

Autor: Analytik