Robert Pickton: Chovatel prasat se neštítil maso obětí přidávat do sekané. Tu směle prodával

V roce 2007 dostal kanadský sériový vrah Robert Pickton u soudu doživotní trest. Přesný počet jeho obětí byl podle všeho 49, i když obviněn byl nejdříve ze šesti, a následně z dalších dvaceti vražd. V plánu měl ale vraždit dál, dle svých slov byl však nedbalý, a tak jej policie odhalila. Jeho farma připomínala místo jako z hororu. Své oběti čtvrtil a jejich ostatky se nezdráhal přidávat jako tajnou ingredienci do sekané.

Pickton

Celý život s prasaty

Celým jménem Robert William „Willie” Pickton se narodil 24. října 1949 v kanadském Port Coquitlam, 27 kilometrů východně od Vancouveru. Jeho rodina vlastnila rozsáhlou farmu se zaměřením na chov prasat. Měl ještě bratra a sestru, tu ale rodiče poslali k příbuzným do Vancouveru, protože měli za to, že život na farmě není vhodný pro výchovu dívky. Oba bratři museli rodičům pomáhat, a to už od útlého věku. Jejich matka byla přísná a prasata upřednostňovala před vším. Do školy například neváhala chlapce poslat špinavé, v oblečení, které páchlo, a tak se bratři z farmy stávali terčem posměchu spolužáků. Robert měl ale s matkou vztah dobrý, naopak jeho otec byl násilník a chlapec tak hodně přilnul ke zvířatům na farmě.

Pickton
Na farmě hrůzy se odehrávaly ty nejhorší věci. (foto: instagram)

Když bylo Robertovi 14 let, opustil školu a stal se řeznickým učedníkem. Od roku 1970 pak choval prasata na rodinné farmě, o osm let později farmu společně se sourozenci zdědil, když zemřel jeho otec a rok nato i matka. Farma se pak stala nejen místem, kde po celý život žil a pracoval, ale i nechutným a děsivým místem činu.

Drogové večírky, ze kterých nebylo návratu

Pickton vraždil zásadně ženy, ty povětšinou pocházely z chudého předměstí Vancouveru. Vraždil v 90. letech na své farmě, kde pořádal divoké večírky, na těchto večírcích tekl alkohol proudem a konzumovaly se tam drogy. Pickton si k sobě na rozlehlou farmu zval narkomanky a prostitutky, které ale nejen opil nebo zdrogoval, ale nakonec i zabil a rozčtvrtil. Později se zde našly části těl. Mezi masem, které pocházelo z prasat, se povalovaly lidské ostatky, v mrazáku měl vrah rozseknuté hlavy obětí a další části rozřezaných kusů těl.

Když byl Pickton v únoru roku 2002 dopaden, musela hygienická stanice upozornit všechny v okolí, že pokud od něj kupovali maso, mezi vepřovým se mohly nacházet i lidské ostatky (to o vašem řezníkovi slyšet nechcete!). Maso svých obětí totiž mlel a přidával do sekané. Vraždy, kterých se Pickton dopouštěl, byly obzvláště kruté a šokující. Policie na jeho farmě měla skutečně hodně práce, části těl nacházela i mezi prasaty nebo v kbelících.

Záběry z farmy kanadského řezníka.

Jedna žena utekla, ale nikdo jí nevěřil

Od konce 80. let až do roku 2001 mizely ženy z Vancouveru jako na běžícím páse, o to víc bylo nakonec šokující, že v roce 1997 se jedné ženě podařilo z farmy hrůzy uniknout. Pickton ji za jednu ruku připoutal pouty a pak ji bodl do břicha, ona ale i přes zranění nahá utekla, když svého trýznitele sama zranila. Jelikož se ale jednalo o narkomanku, případu se nikdo zvlášť nevěnoval. Ještě hrůznější je fakt, že policisté řezníka a chovatele prasat z okolí dobře znali. Také si od něj občas kupovali sekanou.

Konečně spadla klec

Willieho farma nebyla nic pro slabé žaludky. Policisté na ní objevili těla převážně v silném rozkladu nebo poházená mezi prasaty, zvířata pak oběti požírala. Nejprve byl Pickton spojován se šesti případy zmizení, nakonec byl obviněn ještě z dalších dvaceti vražd. Na místě činu pak vyšetřovatelé našli třicet různých vzorků DNA. Do cely tak k Picktonovi nastrčili policistu v přestrojení, tomu zadržený vrah uvěřil, že jde o spoluvězně, a přiznal mu, že zabil celkem 49 žen a měl v plánu zabít ještě jednu, chtěl zaokrouhlit počet obětí na 50.

Pickton
Opuštěná stodola na farmě Williama Picktona. (foto: depositphotos)

Po menší pauze se pak chtěl k vraždění zase vrátit a zvýšit počet na 75. Všichni byli zděšení, Pickton ale nakonec všechno popřel. To mu nebylo nic platné, kanadským soudem byl odsouzen na doživotí, tresty smrti byly totiž v Kanadě zrušeny.

Děsivý řezník a vrah si svůj trest odpykává dodnes.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Anatolij Onoprijenko: Ukrajinský Terminátor vraždil celé rodiny. Nikdo nebyl v bezpečí

Samuel Little: Vrahem už od narození. Nejhorší monstrum USA