Samuel Little: Vrahem už od narození. Nejhorší monstrum USA

Příběh Samuela Littla je jiný než příběhy všech ostatních sériových vrahů. Nikdy se o něm nemluvilo, nikdy nebyl podezřelým, vraždil ženy, které nikomu nechyběly, které nikdo nehledal, a ženy, jejichž úmrtí nezajímalo ani policii. Po třiceti letech, kdy jich zabil více než devadesát, na něj policie narazila jen náhodou.

Little

Samuel Little ale spolupracoval, a jen díky tomu se policii podařilo objasnit desítky případů úmrtí, které nikdo nepovažoval za vraždy. Vrah si ale jména svých obětí většinou nepamatoval, věděl však, jak vypadaly, a tak je policii maloval. Obrázky Samuela Littla pak policie i zveřejnila. Byl nejen nemilosrdným vrahem a charismatickým psychopatem, jak ho média nazývala, ale i nadaným umělcem.

Touhu zabíjet pociťoval už jako dítě

Samuel Little se narodil v červnu 1940 kousek od Atlanty ve Spojených státech amerických. O své matce se vyjadřoval jako o prostituce, údajně jej porodila velmi brzy, ještě v pubertě, a pak jej opustila. Žil u prarodičů a problémy měl již jako dítě. Po svém zadržení přiznal policii, že již jako sedmiletý kluk měl pocit, že potřebuje někoho uškrtit. Ve třinácti letech jej zadrželi za krádež kola, byl pak poslán na převýchovu do chlapecké školy.

vrah
Samuel byl popisován jako velmi charismatický muž. (foto: instagram)

V patnácti letech měl problémy se zákonem znovu, dvakrát byl zatčen za vloupání, dva roky pak strávil v nápravném zařízení pro mladistvé. Po celý život pak měl problémy, živil se brigádami, ale na svobodě nikdy dlouho nevydržel, obvykle šlo o krádeže nebo o přepadení. Little se hodně stěhoval, měnil města i státy napříč celou Amerikou. Dokonce byl obviněn z několika násilných napadení mladých žen a souzen měl být i za jednu vraždu v 80. letech, ale byl nakonec uznán nevinným.

Věděl, že ženy nikomu chybět nebudou

Policie tak často měla v rukou vraha. Vraha, který od roku 1970 až do roku 2005 zabil 93 žen! Vraždil na území devatenácti států, po celou tu dobu ale po něm nikdo nepátral. Sám přiznal, že si vybíral takové ženy, které by nikdo nehledal. Obvykle šlo o Afroameričanky, ženy velmi chudé, nemocné, postižené, narkomanky nebo prostitutky. Z celkového počtu třiadevadesáti zabitých jej ale policie dokázala spojit jen asi s polovinou případů. A to i přesto, že spolupracoval. Jména žen ale nevěděl, znal jen podobizny, které maloval. Policie obrázky dokonce zveřejnila v naději, že oběti někdo z příbuzných pozná.

kresby
Little spolupracoval s policií a pokusil se své oběti alespoň namalovat. (foto: instagram)

Úmrtí těchto žen nikdo nezkoumal, často se případy uzavřely jako neobjasněné. I přesto, že policie našla na těle několika obětí známky násilí, jakmile pitva potvrdila přítomnost drog či alkoholu v těle oběti, případ se odložil, za vraždu to nikdo nepovažoval. Tyhle ženy totiž často byly bez domova a policie si je neměla s kým spojit. Řada obětí dodnes nemá jména a úplně upadla v zapomnění.

Do bělošské čtvrti by nikdy nešel

Little věděl, koho si vybírá, ale s tím, aby své činy maskoval, si hlavu nelámal. Vlastně ani neměl důvod. Sám přiznal, že věděl, že tyhle ženy nikoho zajímat nebudou. Vypověděl rovněž, že by nikdy nešel do bělošské čtvrti, aby si tam nějakou vyhlédl, ta by totiž někomu chybět mohla.

Své oběti pak vrah, kterého ve Spojených státech označují za nejhoršího v historii a předčil tak i mediálně známé jméno jako je Ted Bundy, vraždil dost krutě. V oblibě měl fyzické násilí, ženy pak obvykle i znásilnil a nakonec uškrtil. Když měla žena u sebe něco cenného, okradl ji. Těla se neobtěžoval maskovat nebo někam uklízet, jako jiní vrahové. Tím se určitě nezdržoval.

Osudový rok 2012

Až v roce 2012 se sériového vraha podařilo odhalit. Náhodou. Na Littla byl totiž vydán zatykač za obchodování s drogami, policie jej zadržela v jedné ubytovně pro bezdomovce v Kentucky. Když mu odebrali vzorky DNA, zjistili, že se shoduje s DNA, které bylo nalezeno v místech, kde se našly tři zavražděné ženy na konci 80. let. Všechny tři ženy byly zbité a následně uškrcené, jejich těla ležela u popelnic nebo u garáží jen tak pohozená. V roce 2014 tak byl usvědčen a souzen za trojnásobnou vraždu. Až za mřížemi pak Little odhalil, co všechno měl ve skutečnosti na svědomí.

Little
Odsouzen za své činy byl v roce 2014. (foto: instagram)

Od roku 2018 začal vyprávět policii o svých činech, a postupně se podařilo objasnit na padesátku zapomenutých případů. To už byl ale Samuel Little, který v minulosti i obstojně boxoval, hodně nemocný. Zemřel v roce 2020 ve věku osmdesáti let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Luis Garavito: Sériový vrah umučil a znásilnil až 300 dětí. Oběti nikdo nehledal

Yvan Keller: Polštářový vrah oběti uspával. Tiše zabíjel 12 let