Pedro López: Sám prožil ty nejhorší hrůzy. A poté se začal mstít

Pedro Lopéz vyrůstal na ulici, kde neplatila žádná pravidla. Za všechny své problémy vinil matku. Jako chlapec byl unesen a znásilňován pedofilem, nakonec však dostal šanci na normální život, kterou ale promarnil. Ve vězení se pak přiznal k tomu, že zabil a zneužil celkem tři stovky malých holčiček. Co je s nejbrutálnějším vrahem celé historie teď, to ale nikdo neví.

López

Celým jménem Pedro Alonso López se narodil 8. října 1948 v městečku Santa Isabel v Kolumbii. Byl sedmým dítětem z třinácti, které porodila místní prostitutka. Jelikož byla v Kolumbii zrovna občanská válka, neměl v zemi zmítané zločinem a násilím žádnou výchovu. Rodina byla chudá a děti neměly žádné vzdělání. V osmi letech se Pedro pokusil znásilnit svou sestru, u toho ho ale nachytala matka, která jej okamžitě vyhodila z domova. Poté nenáviděl všechny ženy a později dostal důvod nenávidět dokonce všechny lidi na světe.

Těžký život na ulici

Pedro skončil na ulici úplně sám, aby se uživil, musel krást nebo žebrat. Pak si ho vyhlídl neznámý muž, který jej pod záminkou, že mu dá jídlo a přístřeší, odvedl na opuštěné místo. Tam ho držel několik měsíců. Šlo o pedofila, který Lópeze opakovaně znásilňoval – a někdy k tomu přizval i své kamarády. Ze zajetí se chlapci nakonec podařilo utéct a tak se dostal do Bogoty. Zde se přidal ke skupině místních žebráků.

Jelikož byl stále ještě malým chlapcem, lidé s ním měli slitování. Jednou přijel do Bogoty manželský pár amerických turistů, ti si Pedra všimli, a bylo jim ho tolik líto, že ho vzali domů a poslali do školy pro sirotky. Najednou měl zázemí, jídlo a dostalo se mu vzdělání, někdo o něj pečoval, což mohlo znamenat nový začátek. Ve dvanácti letech se ale opět stal obětí sexuálního obtěžování, tentokrát jednoho z učitelů. Doma se ale nesvěřil s tím, co prožívá, ukradl peníze ze školní pokladny a z domova utekl.

Kdo byl Pedro López?

Začalo to pomstou

Vrátil se tedy zpět do bogotských ulic, kde společně s dalšími sedmi chlapci vystopovali pedofila, který jej před lety znásilňoval a držel v zajetí. Tomu se rozhodl pomstít po svém. Chlapci jej chytli, několik dní jej mučili a nutili k nejrůznějším zvrhlým sexuálním praktikám, aby jej pak mohli zaživa stáhnout z kůže, a až poté zabít. Obdobně se postarali o další tři místní pedofily. López se poté zapletl i do obchodu s kradenými auty. Když na něj přišla policie, sám se přiznal, že se podílel na vraždách pedofilů, ale vzhledem k psychologickému posudku dostal jen osm let odnětí svobody.

Poslední kapka

Ihned poté, co do věznice nastoupil, prošel si dalším peklem. Brutálně ho znásilnili hned čtyři spoluvězni. I těm se nakonec pomstil, tři z nich zabil a čtvrtého zmrzačil tak, že skončil na invalidním vozíku. Jelikož jednal v sebeobraně, dostal ke svému původnímu osmiletému trestu pouze dva roky navíc. Po deseti letech ve vězení ale vyšel na svobodu již hotový skutečný maniak a později i brutální vrah, který předčil všechny sériové vrahy na světě.

Tím spíš neuvěřitelné je, že se i přes 300 obětí, které měl na svědomí, dostal na svobodu a dnes nikdo neví, kde je mu konec. Jedno je jisté, Pedro nenáviděl ženy. Za všechno, co se mu stalo a co později napáchal, vinil jen svou matku. Mstil se však na nevinných malých holčičkách.

Organizovaný zločin? Nikoliv, vše bylo dílo Pedra Lópeze

Na území Peru, Ekvádoru a Kolumbie unášel malé dívenky mezi sedmi až dvanácti lety. I když policie o zmizení dívek věděla, nic nedělala. Měli za to, že jde o řádění nějakého gangu, který obchoduje s dětmi a unáší je kvůli prostituci. Díky tomu si Pedro připadal nepolapitelný a přímo na tržišti se pokusil unést dívku, která tu nakupovala s matkou. Obě ale začaly okamžitě křičet a trhovci Lópeze zadrželi do příjezdu policie.

Police díky tomu začala Pedra podezřívat, on však odmítl vypovídat. Do cely mu proto dali místního kněze v přestrojení za spoluvězně, a tomu Pedro všechno vylíčil. Nikdo jeho doznání ale nechtěl ani na chvíli uvěřit. Dopodrobna se rozpovídal o tom, jak malé dívenky lákal na to, že jim dá dárek. Pak je znásilnil a zabil. Vždy zabíjel jen ve dne, chtěl se obětem dívat do očí, když umíraly. Policii pak přivedl k masovému hrobu, kde se našla těla 53 zavražděných holčiček. Pedro se přiznal, že měl na svědomí na tři stovky obětí, uznán vinným ale byl jen ve sto deseti případech. Více než dvě stovky dalších případů se nepodařilo prokázat.

Za to všechno byl odsouzen v roce 1982 k tehdy nejvyššímu možnému ekvádorskému trestu, a to k odnětí svobody na 20 let. Navíc musel tři roky strávit na psychiatrickém oddělení vězeňské nemocnice. V roce 1996 byl Pedro López, nejbrutálnější vrah historie, po šestnácti letech za dobré chování propuštěn na svobodu, čemuž se nechce ani věřit.

Propuštěn byl tajně a měl být převezen do Kolumbie. Jak ale dopadl, zda vraždil dál nebo se mu někdo pomstil, či zda stále žije, to nikdo neví. Nezbývá než doufat, že jeho vinou už nikdo nepřijde o život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Robert Pickton: Chovatel prasat se neštítil maso obětí přidávat do sekané. Tu směle prodával

Anatolij Onoprijenko: Ukrajinský Terminátor vraždil celé rodiny. Nikdo nebyl v bezpečí