Javed Iqbal: Pákistánský pedofil zavraždil 100 chlapců, načež se sám vydal spravedlnosti

Celý život žil v blahobytu, ale doplatil na své zvrhlé sexuální choutky. Jako pedofil se zaměřoval na malé chlapce, které obtěžoval a osahával. Po smrti své matky začal chlapce ve věku od šesti do šestnácti let také vraždit. Až se dostal na číslo 100, nechal se chytit, aby světu řekl, proč vraždil.

Iqbal

Javed Iqbal si žil velmi dobře, nad poměry, narodil se totiž do rodiny bohatého obchodníka. Měl sedm sourozenců, přesto rodině nikdy nic nechybělo. Jenže právě peníze později využíval k tomu, aby se dostal do blízkosti mladých chlapců, které osahával, sexuálně obtěžoval a zneužíval. Vlastnil i videohernu, kam se snažil právě chlapečky nalákat. Když byl pak Javed policií odveden a obviněn ze sodomie, jeho matka to těžce nesla a mělo jí selhat srdce. Dostala infarkt a zemřela, i když se podezření nakonec nepotvrdilo. Od té doby začal konat své hrůzné skutky, chlapce už mu nestačilo jen zneužívat, začal je i vraždit.

Těla rozřezával na malé kousky

Iqbal si vybíral jen mladé chlapce, většinou se jednalo o uprchlíky nebo sirotky. Ty vždy nejprve znásilnil, pak uškrtil řetězem a jejich těla následně rozřezal na malé kousky. Kusy těl poté rozpouštěl v kyselině, aby se zbavil stop. Zbytky, kterých se tak snadno zbavit nemohl, házel do řeky. Během domovní prohlídky pak u něj policie našla několik fotografií obětí a také složky, ze kterých bylo patrné, že si vrah všechny své činy pečlivě zaznamenával. Našly se u něj také nádoby naplněné kyselinou a v nich lidské ostatky, které se nestačily rozpustit. Nedbalost? Nikoliv, Javed chtěl, aby tohle všechno policie jednoho odporného dne našla.

Chtěl být odhalen

Vrah policii značně ulehčil práci, když v prosinci roku 1999 poslal svou zpověď na policejní stanici v Láhauru. Stejné materiály se dostaly do rukou i šéfredaktorovi místních novin. Ve zpovědi bylo všechno, přiznal se, že zabil stovku chlapců a přidal i popis toho, jak to udělal. Nevynechal ani informaci o tom, že hodlá spáchat sebevraždu skokem do řeky. K řece Ravi, kam měl údajně skočit, se okamžitě sjely všechny policejní složky, ale když řeku celou prohledaly, vrahovo tělo nenašly.

Byl to planý poplach. 30. prosince téhož roku, několik dní poté, co byla doručena jeho zpověď, se Javed Iqbal přišel udat znovu, ale tentokrát už osobně. Nevydal se ale na policii, protože se bál, že by byl okamžitě zastřelen. Udal se v budově, kde sídlil deník Daily Jang.

Na motivy jeho strašných činů vzniknul nedávno i film.

Matky si vyplakaly oči

Vrah doznal všechny své činy. Chlapce údajně vraždil proto, že se chtěl pomstít za smrt matky. Chtěl, aby i matky obětí plakaly pro své syny tak, jako jeho matka, když nakonec dostala infarkt a zemřela kvůli jeho obvinění. Za pouhý jeden rok zavraždil stovku chlapců, a za tyto kruté činy si měl odpykat stejný trest. Soudce totiž rozhodl, že Javed Iqbal bude před zraky všech pozůstalých uškrcen, následně rozřezán na sto kousků a vhozen do kyseliny. Trest to byl spravedlivý, ale nikdy na něj nedošlo.

Předtím, než došlo k vykonání trestu, se pětačtyřicetiletý sériový vrah ve své cele pákistánského vězení Lahore Central Jail 8. října 2001 oběsil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pedro López: Sám prožil ty nejhorší hrůzy. A poté se začal mstít

Robert Pickton: Chovatel prasat se neštítil maso obětí přidávat do sekané. Tu směle prodával