Recenze: Zabiják & bodyguard vás zaručeně pobaví!

Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds v nabité akční komedii Zabiják & bodyguard jako nájemný vrah a jeho ochránce, kteří spolu musí spolupracovat. Snesou jeden druhého? A co vás v kinech čeká? Přečtěte si naši recenzi.

Pokud se vám líbí akční filmy, které se neberou úplně vážně a rádi se u nich zasmějete, tenhle film je právě pro vás. A vůbec nejspokojenější budou ti, kteří milují buddy movies, jako Smrtonosná zbraň, Tango & Cash nebo Mizerové. Pravda ale je, že bavit se bude opravdu každý, protože tohle se vážně povedlo. Alespoň podle nás určitě!

Osobní střážce s ratigem AAA

Bývalý nejlepší bodyguard na světě dostane shodou okolností klienta, o kterého nestál. Tím je nájemný vrah, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora v Haagu. Aby se dostavili k soudnímu řízení včas, musí zapomenout na svoje potyčky a skousnout fakt, že si oba lezou na nervy. Jejich nebezpečná cesta se neobejde bez automobilových honiček, přestřelek a zabijáků krutého diktátora východní Evropy, kteří jsou jim neustále v patách. Jak se s nimi vypořádají?

Tick tock motherfucker!

Ne náhodou byli do rolí obsazeni právě Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson. Reynolds je už dobře známý jako „užvaněný“ Deadpool, a stejně tak Sam Jackson je ve svých rolích často velmi výřečný. Vzpomeňte třeba kultovní Pulp Fiction nebo western 8 hrozných. Slovní přestřelky mezi nimi jsou hlavním stavěcím kamenem filmu a ani jednou vás nenapadne se nudit. Darius Kincaid v podání Jacksona má opravdu peprný slovník, protože film dostal rating jako mládeži nepřístupný. Slovo motherfucker, které jeho postava řekne ve filmu asi 30x, zní z úst Samuela Jacksona jako ta nejvybranější poezie. Jeho postava je výraznější, než Michael Bryce, kterého hraje Reynolds. Chemie mezi nimi ale funguje výborně a klidně si umíme oba představit v pokračování.

Přecejen trochu zvážníme?

Třetí postavou, která stojí za vypíchnutí, je Vladislav Dukhovich, kterého skvěle zahrál Gary Oldman. Ten sice pro svého svrženého diktátora dostane minimum prostoru, ale všechny scény s ním jsou mrazivě vážné a on sám je velice nepříjemnou osobou, kterou nebudete mít rádi. Právě ten hlavním hrdinům pořádně zatopí a nechce nic jiného, než Kincaidovu smrt, protože jen jeho svědectví ho může zničit.

Film má skvělé tempo a dvouhodinová stopáž vám uteče jako nic. Není zde žádné hluché místo, a pokud na sebe zrovna Reynolds s Jacksonem nepokřikují, tak se ve filmu střílí nebo bourají auta. Dialogy baví úplně nejvíc a některé z nich budete chtít okamžitě vidět znova. Samuel L. Jackson je skutečně nestárnoucí hvězda a nikdo neví, jak to dělá, že vypadá pořád stejně. Zabiják & bodyguard určitě nikoho neurazí a divili bysme se, kdybyste se nezasmáli. Tohle je tip na výpravu do kina!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejvíc badass: 20 největších filmových tvrďáků – 1. díl

Filmové novinky: představení třetích Avengers na D23, trénink zabijáka v American Assassin a velký návrat – sci-fi Blade Runner 2049