Filmové novinky: válečné drama Dunkirk, Tom Hardy jako Venom a pokračování Na hraně zítřka

Christopher Nolan nám zanedlouho představí svoje válečné drama Dunkirk a určitě bude aspirovat na nějaké to ocenění. Jeden z jeho dvorních herců, Tom Hardy, potvrdil roli Venoma, Spider-Manova největšího nepřítele. K tomu pokračování akčního sci-fi hitu Na hraně zítřka s Tomem Cruisem.

Christopher Nolan představí válečný film Dunkirk

Věhlasný režisér Christopher Nolan, to je tvůrce takových hitů, jako Dokonalý trik, Temný rytíř nebo Počátek. Jeho dlouho očekávané válečené drama Dunkirk přistane v našich kinech již letos 20. července. Film vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře roku 1940. Chrostopher Nolan drama nejen zrežíroval, ale sám napsal i scénář. Patří k režisérům, kterým nechávají studia volnou ruku, a tak je celkový výsledek kompletní realizací jeho myšlenky, stejně jako třeba trilogie Temného rytíře. Ve filmu se objeví současné herecké hvězdy Tom Hardy a Cillian Murphy, kteří s Nolanem spolupracovali už několikrát. Doplní je Kenneth Branagh, známý irský herec a režisér. Hudbu složil světoznámý Hans Zimmer, který s Nolanem spolupracuje pravidelně. Ústředním motivem filmu jsou osudy vojáků, kteří se bitvy zúčastnili, a je jasné, že o napětí a realističnost nebude nouze. Podívejte se na trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=YY3KDFh6veM

Tom Hardy jako Venom!

Tom Hardy se stal během poslední dekády vyhledávaným hercem, který si může vybírat. Proto nás překvapila zpráva, že potvrdil svou účast v chystaném filmu, kde si zahraje Venoma, největšího nepřítele Spider-Mana. Venom byl použit ve třetím Spider-Manovi z roku 2007. Mimozemský symbiont se spojil s Peterem Parkerem, znásobil Spider-Manovu sílu, ale spolu s tím ho ovládal a měnil jeho chování. Poté si symbiont našel nového hostitele, novináře Eddieho Brocka. Z tohoto spojení se zrodil Venom. Tak tomu bylo i v komiksech Marvelu, kde se Venom poprvé objevil v roce 1984. Studio Sony, které vlastní práva na filmového Spider-Mana, se před lety rozhodlo pro restart série. Amazing Spider-Man však propadl, tak došlo ke spojení s Marvelem, který nyní vlastní Disney. Nový Spider-Man se objevil v Kapitán Amerika: Občanská válka, a za měsíc ho uvidíme v kinech ve snímku Spider-Man: Homecoming. Hrdina se tedy nakonec přecejen spojil se zbytkem Marvel Universe.

Studio Sony chce ale využít práva na ostatní postavy kolem Spider-Mana, a jako první plánuje Venoma. Projekt nezněl moc důvěryhodně, což se teď trochu mění, když svou účast potvrdil právě Tom Hardy. Uvidíme, jak se výsledek povede, točit se začne na podzim.

Live Die Repeat

Na hraně zítřka vrthlo do kin v roce 2014 a byla to nečekaná bomba. Akční sci-fi se odehrává v blízké budoucnosti. Tom Cruise se jako podplukovník Bill Cage dostane nešťastnou náhodou do první linie obrany Země proti mimozemské rase Mimiků, která drtí lidstvo a nechává za sebou miliony mrtvých. Než v bitvě zemře, stačí zabít zvláštní druh mimozemšťana, a prožívá den invaze stále dokola, kdy je pokaždé nucen znovu bojovat a zemřít. S každým dalším pokusem se ale zvyšuje jeho pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využít. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která pozabíjela víc Mimiků, než kterýkoliv jiný voják na Zemi. Každá další bitva je pro oba příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a lidstvo zachránit. Pokud jste film neviděli, je to pro vás povinnost.

Distributor se v Americe nečekaně rozhodl, že název Edge of Tomorow (Na hraně zítřka) je nevhodný, a film šel na nosiče pod jiným názvem, než do kin, takže na dvd a Blu-ray zní Live Die Repeat. Dvojka byla oznámena už delší dobu, teď se ale objevil oficiální název, který je Live Die Repeat and Repeat. Potvrdil to režisér prvního filmu Doug Liman, a také prozradil, že nás čekají další časové smyčky a špičkové pokračování. Snad nebudeme zklamaní, protože se strašné těšíme!

Ve světě filmu na nás čekají skutečně zajímavé zítřky! Čemu dáte přednost vy?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dwayne Johnson vs. Vin Diesel: proč je mezi nimi nevraživost?

Hugh Jackman jako Wolverine skončil. Co bude s dalšími X-Meny?