Rambo 5 dorazí v září. Sylvester Stallone slibuje pořádnou porci krve a rozloučení s plnou parádou

Sylvester Stallone se naposledy vrátí jako nejznámější vietnamský veterán, který stále nenachází klid. Rambo 5 postaví hlavního hrdinu do boje s nejtvrdším mexickým drogovým kartelem. Stallone fanouškům teď slíbil pěknou řezničinu.

Rambo 5 byl projekt, o kterém filmaři i Sylvester Stallone mluvili dlouhé roky. Nakonec jsme se přeci dočkali a film ponese symbolický název Rambo: Poslední krev (Rambo: Last Blood). Jedná se o definitivně poslední díl série, tedy alespoň takový je záměr. Rocky dostal šestým dílem pěkné zakončení, které po letech napravilo nepovedený pátý díl, a stejné uzavření by zasloužil i Rambo. K němu se Stallone vrátil v roce 2008 po dvaceti letech. Na jeho konci se náš hrdina konečně dostává zpět do Spojených států.

Rambo versus mexická drogová mafie

Problémy si hlavního hrdinu najdou i v Arizoně. Zde žije na ranči svého otce, kde se stará o koně a farmu. Konečně tak nalézá svoje místo na Zemi. Žije stranou od lidí a spolu s ním je tu Maria, která na ranči pracuje celý život, a její mladá vnučka Gabrielle. Ta se ale nerozumně vydá do Mexika pátrat po svém otci, který ji opustil, a je unesena lidmi z drogového kartelu. Rambo se vydává po její stopě a pomoc mu nabídne novinářka Carmen Delgado, která sice kryje obchody kartelu, ale Gabrielle je její nevlastní sestra. Nezbývá, než se připravit na válku.

Rating R a potoky krve

Sylvester Stallone teď nově potvrdil, že snímek definitivně dostal slibovaný rating R. Pokud to někoho zajímá, to znamená mládeži nepřístupný. Fanoušci se v duchu modlili, aby zůstal zachovaný stejný přístup jako u čtvrtého dílu, který předvedl pěkná jatka. Studia se totiž „dospělému“ ratingu zuby nehty brání. Může si ale Rambo dovolit něco jiného? Tohle je skutečně skvělá zpráva, ale nejen to. Sly si přisadil a vyjádřil se, že Rambo: Poslední krev bude pěkně krvavý masakr a násilí bude skutečně brutální. Prý se máme na co těšit.

Rambo 5 dorazí v srpnu. Sylvester Stallone slibuje pořádnou porci krve

zdroj: facebook

Bude to opravdu poslední krev?

U filmařů jeden nikdy neví, jestli svoje stanovisko po tržbě z kin nezmění. Na druhou stranu, ani Sly neví víc, než co je v tuto chvíli dané. Rambo 5 měl dorazit už před lety, ale na natáčení vždy z nějakého důvodu nedošlo. Scénář s mexickým kartelem je ve hře už roky a jednu dobu to vypadalo, že film vůbec nevznikne. Sylvester Stallone má ale dostatek sebereflexe na to, aby nechal Ramba odejít do důchodu, tak jako Rockyho. Herec letos oslavil 73. narozeniny. Je to právě on, kdo si může dovolit hrát postavu o patnáct let mladší, než je ve skutečnosti. Zajímavostí je ale fakt, že jeho skutečný věk by věku Johna Ramba odpovídal. Spojené státy vstoupily do války ve Vietnamu v roce 1964, takže by bylo Rambovi 18 let. Americká armáda se pak stáhla v roce 1973 a průměrný věk jejich vojáka ve vietnamské válce byl 22 let.

Rambo ostříhal hřívu

Westernově pojatý trailer ukazuje farmu Rambova otce a nejspíš i jeho hrob. Poprvé je tu John Rambo bez dlouhých vlasů a všechno hraje na nostalgickou notu. Proti našemu hrdinovi bude stát opravdu celá armáda, a přestože vidíme Ramba se svým ikonickým lukem, nožem i čepelí, jakou používal ve čtvrtém dílu, následky násilí ukázka zatím neodhaluje. Žádný div, jedná se o první trailer a ten označený červeně dorazí co nevidět. Snímek odstartuje v našich kinech už 19. září 2019. Všechno vypadá dobře, tak se nechme překvapit, jak dopadne rozloučení s druhou životní rolí Sylvestera Stallone.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw předvedli, že Vin Diesel není potřeba. Jejich jízda je ještě zběsilejší

Jason Statham. Akční tvrďák původně prodával na ulici falešné parfémy a fotil pro letáky s oblečením. Co se o Kurýrovi nepíše