Princ William s manželkou hledají nového zaměstnance

Kate Middletonová a princ William hledají nového rodinného pomocníka. Nejde však o uklízečku nebo chůvu pro děti, ale o tajemníka. Ten by měl být schopen „nakládat s citlivými soukromými informacemi s taktem, noblesou, a hlavně by je neměl pouštět dál“. Tajemník, který bude mít kancelář v Kensingtonském paláci v Londýně, bude mít také na starosti komunikaci s médii a veřejností.

princ William

Zodpovědný přístup prince Williama

Zatímco Williamův bratr Harry se se svou chotí Meghan rozhodl od královské rodiny odstřihnout, starší ze sourozenců princ William se povinnostem následníka trůnu věnuje se vší vážností. Nového zaměstnance hledají prostřednictvím profesní sociální sítě LinkedIn. Na té naleznou kromě životopisu každého uchazeče také jeho reference a budou se moci spojit s těmi, kteří je udělili.

Princ William je podle oficiálních zpráv aktuálně pracovně plně vytížen, a to navzdory pandemii. Se svým otcem, korunním princem Charlesem, připravuje další kroky královské rodiny v nadcházejících letech. Spolupracují tak dva muži, kteří pravděpodobně v nejbližších letech postupně usednou na trůn. Charles je první v pořadí královských následovníků, William druhý.

I to je pochopitelně důvod, proč William na rozdíl od Harryho bere povinnosti člena britské královské rodiny vážně. Šance na to, že by Harry usedl na trůn, byla i před jeho dobrovolným odchodem z rodiny zanedbatelná.

Pohřeb vévody z Edinburghu

Britská královská rodina se v těchto dnech musela vypořádat se smutnou událostí. Krátce před stými narozeninami zemřel Williamův dědeček a manžel stávající britské královny, princ Philip. Ten se mohl pyšnit titulem vévoda z Edinburghu.

I při podobných příležitostech by nový zaměstnanec prince Williama našel uplatnění, z tajemníka by se proměnil v jakéhosi osobního ceremoniáře, který by se na místo svého chlebodárce vyjadřoval do médií.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Princ Charles jako klimatický podnikatel a další skandály britské královské rodiny. Kolik má královna Alžběta ulito v daňovém ráji?

Hra o trůny ve Spojeném království. Kdo se ujme žezla ve Velké Británii po Alžbětě II.