Princ Charles jako klimatický podnikatel a další skandály britské královské rodiny. Kolik má královna Alžběta ulito v daňovém ráji?

Šťastné fotky čtyř generací, jak u jednoho stolu připravují slavnostní večeři. Královna, která za 93 let nepřestala být ani na moment dokonalou dámou. Prostě reprezentativní a spokojená královská rodinka. Obrázek, který máme všichni vidět. A skandály? Ty se snaží ututlat a máme je rychle zapomenout.

Co skrývá princ Charles a kolik má královna Alžběta ulito v daňovém ráji?

Jasně, každá rozvětvená famílie má svá tajemství. Jenže kolem rodiny z Buckinghamského se skandálů rojí opravdu hodně a dost intenzivně se je snaží zahlazovat. Podvody, závislosti, hádky, rozvody, nevěra, nejisté otcovství. Popravdě řečeno, britská královská rodina není o nic lepší, než jakákoli jiná. Princ Charles, jeho bratr Andrew, vysmátý Harry, královna Alžběta nebo princezna Diana, nikoho nevyjímaje.

Za jedno brko odvykačka

Lehké drogy? V dnešní době je to spíš příznivý bonus. Jenže když prasklo, že se sedmnáctiletý princ Harry prasklo někde na večírku decentně zhulil, možná v reminiscenci na imperiální dědictví Jamajky, poslali ho na odvykačku. Na čtyřiadvacet hodin, což není nic tragického. Prý proto, aby se poučil o možných následcích konzumace drog. Taky vás starostliví rodiče poslali na zkušenou do léčebny, když jste se poprvé namazali?

Hanbaté fotky má kromě Alžběty každý

Rozhodně to ale byl ten stejný Harry, pouze jiný večírek, na který si vzal nacistický kostýmek s hákovým křížem. Jo, na tohle jsou Britové hákliví. Prakticky tu není rodina, která by ve válce proti nacistickému Německu o někoho nepřišla. Takže je tenhle model neoslovil. Možná ale pořád lepší, než pobíhat nahatý po pokoji v L.A. s kamarádem. Po tomhle trapasu se za odměnu nebo za trest podíval do Afghánistánu, aby přišel na jiné myšlenky.

Hanbaté fotky má ale i Sophie Rhys-Jones, manželka prince Edwarda. Papparaziové z deníku Sun se tehdy veřejně omluvili za to, že je pořídili. Pěkná fota má také Kate Middleton. No kdo tenhle luxus má?

Milenci a milenky? Žádný problém

Princ Charles toho má na triku taky dost. Pobaví, že než si namluvil Dianu, zkoušel to na její starší sestru, Sarah McCorquodale. Dostal košem. A teprve pak šel po mladším zbožím. Že si pak Diana prošla psychickým terorem, sebepoškozováním, úlety všeho druhu a tu a tam jí prošel i nějaký ten milenec, to už je klasika. Holka už to má za sebou, ale na její svatořečení moc nepomýšlejte. Nebourala náhodou v autě se svým milencem? Charles mezitím nedostatky kompenzoval, kde se jen dalo. Třeba u Camilly Parker Bowlesové.

Čí syn je skutečně Harry?

Tím se dostáváme k nápadné podobě prince Harryho a jistého Jamese Hewitta, armádního důstojníka a „přítele s výhodami“ Lady Diany. Jako by mu z oka vypadl. Samozřejmě, že tohle královská rodina zpochybňuje, protože by přišla o dědice v rodové linii. I když levoboček, to je u anglické šlechty norma už od temného středověku, ne? Žijeme v době techniky, genetiku máme v malíčku a test otcovství je hotový za pár hodin. K ověření otcovství Charlese nám ale stačí četné slovo všech zúčastněných. Heeej?!

Královské rodině projde všechno

S nevěrou se potýkal i princ Andrew. Zvlášť, když si jeho Fergie (Sarah Ferguson) vyrazila na dovolenou k moři a novináři jí tam načapali, jak jí její finanční poradce ocucává nohy. Rozvod proběhl ve vší tichosti, především kvůli mimosoudnímu vyrovnání. Fergie si pak nechala připlatit dalšího půl milionu liber za to, že vše vynesla bulváru.

Dobrý, kluci z královské rodiny chlastají, fotí se s pornoherečkami, jezdí na safari a pak se tváří jako ochránci zvířat. V paláci se to hemží milenci a milenkami, všichni si chtějí užít. Prostě taková normální rodinka, ne? To tam nemáte nic ostřejšího? Máme. Na oboustranně dobrovolném sexu s prostitutkou nevidíme nic špatného, ale Virginii Robertsové bylo teprve 17 a nebyla to prodejná holka. Princ Andrew ji k sexu přinutil. Což už je problém.

Milion sem, milion tam. My můžeme cokoliv

Ten samý Andrew také navštěvoval večírky ve vile Jeffreyho Eppsteina. Co tam dělal? Protože nás Eppstein už nestačil na pařbu pozvat, řekneme jen, že to asi nebylo nic pro náctileté, ale přitom hlavně s náctiletými… než tyhle prohřešky nám ale víc vadí zprávy, které unikly z tzv. Paradise Papers. Něco jako Wiki-leaks, ale zaměřené na to, jak si bezelstně se tvářící boháči ulívají prachy do daňových rájů.

Spořivá důchodkyně Alžběta

Třeba královna Alžběta. Ano, ta milá paní. Hned 13,1 milionů liber na Kajmanské ostrovy a Bermudy. A dalším podobným trikem pak ošidila státní pokladnu o 15 milionů liber na daních. Kdo by to do ní řekl. Na účtu má 680 milionů liber, ale spořit umí. Inu, starší a praktická generace.

Klimatický investor s vlastní motivací

Nejvíc nás vytočil princ Charles, který má prostě to padoušství vepsané ve tváři. Dost intenzivně se zasazuje o nejrůznější klimatické fondy, uhlíkové daně, emisní kompenzace. Zájem o životní prostředí? Ale vůbec… je v přímém konfliktu zájmů, protože do těch klimatických bank nejprve sám investoval. Pomáhejte klimatu a princ Charles na tom slušně vydělá. Má pro svou angažovanost šestimístný důvod.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Když jste dost bohatí, projde vám všechno. Zabití, vražda, loupež milionů i pedofilie. Příklady ze života

Hra o trůny ve Spojeném království. Kdo se ujme žezla ve Velké Británii po Alžbětě II.