Kdo ze světových herců vydělává nejvíce? Toto je žebříček uplynulého roku 2019

Slavné hollywoodské hvězdy, které si v uplynulém roce přišly na pořádnou sumu – to je prestižní žebříček magazínu Forbes. Kdo z oblíbených herců si vydělal částku, o které se nám může jen zdát? Víte o tom, který filmový projekt je v současné době nejvýdělečnější?

1. Dwayne Johnson

Na absolutním vrcholu žebříčku nejlépe placených herců za loňský rok se umístil Dwayne Johnson, přezdívaný The Rock. Vydělal si necelých 90 milionů dolarů, a to nejen díky snímkům Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw a Jumanji: Další level. Je totiž také producent a profesionální wrestler, díky čemuž má výdělky pěkně vyvážené.

2. Chris Hemsworth

Blížíme se do finále – na stříbro v žebříčku nejvýdělečnějších herců loni dosáhl australský hřebec Chris Hemsworth. Loni si přišel na 76 milonů dolarů, a o především díky filmu Avengers: Endgame.

3. Robert Downey Jr.

Na třetím místě se v roce 2019 umístil další supersamec, kterému ženy skáčou kolem krku. I on si zahrál v kasovním trháku Avengers: Endgame a loni si připsal na účet částku 66 miliónů dolarů. Možná jej znáte také z Iron Mana nebo filmu Chaplin.

4. Jackie Chan

Nemusíte být supersamec a hezoun, abyste si v Americe přišli na krásných 58 milionů dolarů. Mistr bojového umění Jackie Chan, který je snad i ve vesmíru znám díky svému umění kung-fu, akrobatickým uměním a také lidským přístupem a smyslem pro humor, je jedním z nejlépe placených herců světa. V 65 letech slušné, nemyslíte?

Oblíbení a výděleční herci

Arnold Schwarzenegger a Jackie Chan (zdroj foto: closerweekly.com)

5. Bradley Cooper

Lamač dívčích srdcí se sexappealem na rozdávání, to je americký herec a hudebník Bradley Cooper. Ten si podle magazínu Forbes loni také přišel, skoro stejně jako Adam Sandler, na 57,5 milionů dolarů. Jeho nejznámějším počinem je film Zrodila se hvězda z roku 2018, kde hrál spolu s Lady Gaga.

6. Adam Sandler

Většině z nás se při vyslovení jeho jména vybaví nějaká komedie, ve které hraje ňoumu nebo zamilovaného troubu. Na 6. místě se tento herec, komik a hudebník umístil s vydělanými 57 miliony dolarů. Jeho největším projektem loňského roku byl film Vražda na jachtě, ve kterém si zahrál s Jennifer Aniston.

Oblíbení a výděleční herci

Adam Sandler a Jennifer Aniston (zdroj foto: closerweekly.com)

7. Chris Evans

Milovníci snímku Avengers: Endgame jistě znají známého amerického herce, který se také umístil v top 10 nejlépe vydělávajících herců Hollywoodu. Mezi filmy, ve kterých se objevil, patří i Fantastická čtyřka z roku 2005 nebo Kapitán Amerika.

8. Will Smith

Několika Grammy oceněný zpěvák, ale také oblíbený herec – hezoun, kterého znáte například z bijáku Muži v černém. To je Will Smith, který se v žebříčku umístil na 8. pozici. Podle magazínu Forbes, který je znám svými podloženými údaji, si loni přišel na slušných 35 milionů dolarů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Mistři bojových umění mezi herci. Kdo patří mezi největší legendy východních i západních filmů. Zavzpomínejte s námi

Téma peníze: výdělky za porno by vyléčily světový hladomor dvakrát! Kolik je vůbec na světě peněz? A jak dopadají výherci milionových loterií?