Přátelé přátel: Jak se daří hercům vedlejších rolí oblíbeného seriálu?

Rachel a Ross, Joey s Chandlerem, trhlá Phoebe a upjatá Monika. Kdo by tuhle seriálovou partičku, která dokonce ve své době udávala módní trendy, neznal. Za dlouhých deset sezon se však v seriálu objevila řada dalších postav. Pojďme si u příležitosti dlouho očekávaného setkání titulní šestice připomenout, se dařilo doprovodným hercům v posledních dvou dekádách.

přátelé

Janice – Maggie Wheelerová

Suverénně nejvýraznější hlas ze všech vedlejší postav má Janice v podání Maggie Wheelerové. Z jejích emotivních výkřiků, které byly mimochodem skvěle nadabované, dodnes běhá divákům mráz po zádech. Maggie Wheelerová se objevila coby Chandlerova přítelkyně i noční můra v celkem 19 epizodách. O něco více prostoru pak dostala v dalším sitcomu Raymonda má každý rád. Ten znají i čeští diváci.

Po ukončení natáčení seriálu Raymonda má každý rád v roce 2005 se Wheelerová příliš neprosadila, sbírala jen epizodní roličky ve filmech, a hlavně v dalších seriálech. Objevila se například v sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Jejím největším úspěchem z poslední doby je dabování animovaného seriálu pro dospělé Archer.

přátelé
„Ach, můj bože“ – víc asi není třeba dodávat. (foto: thesun.co.uk)

Carol a Susan – Jane Sibbettová a Jessica Hechtová

Přátelé patří mezi vůbec první seriály, které se nebály otevřeně hovořit o homosexualitě, byť nechtěly některé televize díl s lesbickou svatbou odvysílat. Rosova exmanželka Carol v podání Jane Sibbettové se objevuje hned v první sérii. O něco později se diváci seznámí také s její partnerkou Susan, kterou si zahrála Jessica Hechtová.

Ani jedna z těchto hereček díru do světa neudělala. Jane Sibbettová dala před kariérou přednost rodině. Na rozdíl od své postavy je šťastně provdaná. Spolu s manželem a třemi dětmi žije Jane Sibbettová na Havaji, kde provozuje malé divadlo. Jessica Hechtová má za sebou několik dalších seriálových rolí a věnuje se také divadlu.

přátelé přátel
Tato svatba vzbudila mnoho emocí. (foto: thesun.co.uk)

Vědec David – Hank Azaria

Roztomilý a poněkud popletený. Tak působil vědec David, který se zamiloval do Phoebe. Jeho představitel, Hank Azaria, není českým divákům neznámý. Věnuje se hlavně dabingu, v Simpsonových namlouvá třeba Vočka, šerifa Wigguma nebo indického majitele večerky Apua. Poslední postavy se ale musel nedávno vzdát, v amerických animácích totiž nově nemohou běloši dabovat postavy jiných ras.

pheobe
Stará láska nerezaví – to na tento vztah sedí. (Foto: thesun.co.uk)

Gunther – James Michael Tyler

Náš seznam by nemohl být kompletní bez suverénně nejoblíbenější vedlejší postavy – baristy Guntera, kterého hrál James Michael Tyler. Objevil se ve většině dílů, zahlédnout jej můžete ve 148 epizodách. James Michael Tyler dostal roli mimo jiné proto, že opravdu pracoval v kavárně a uměl zacházet s kávovarem.

přátelé seriál
Tato známá tvář bohužel čelí rakovině. (Foto: thesun.co.uk)

Jinak ale díru do světa showbyznysu neudělal, objevil se jen v několika dalších seriálech, které se bohužel v českých televizích zatím nevysílaly. Herec si tak alespoň užívá tantiém z Přátel.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Producent vysvětlil, proč někteří herci na setkání Přátel chyběli

Bena ze seriálu Přátelé hrála řada dětí, hlavně Cole Sprouse