Bena ze seriálu Přátelé hrála řada dětí, hlavně Cole Sprouse

Televizní sitcom Přátelé patří podle většiny kritiků i divákům k nejlepším v historii, pokud ho rovnou nepokládají za ten vůbec nejlepší. Seriál sice sledoval osudy šestice mladých lidí z New Yorku, ale protože se nakonec vysílal dlouhých deset sezon, nutně se v něm musely objevit také děti. Nejznámější dětskou rolí je Ben, syn Rosse z prvního manželství. Narodí se na konci první série, a tak divákům doslova vyrůstá před očima.

přátelé

Televizní dvojčata v seriálu Přátelé

Přátelé se stejně jako většina angloamerických sitcomů natáčeli před živým publikem ve studiu a jednotlivé scény se často nepodařilo natočit na poprvé. Dokud byli na place jen dospělí herci, nejednalo se o žádnou velkou komplikaci.

Scéna se prostě sjela ještě několikrát, dokud s ní nebyli tvůrci spokojeni. Při natáčení s dětskými herci, případně se zvířaty, která se v seriálu také objevují, už tak snadné nebylo.

Zvuky pláče nebo smíchu malého dítěte jsou sice obvykle doplňované v postprodukci, ale i tak je při natáčení potřeba, aby bylo dítě klidné. Tvůrci seriálu se proto rozhodli angažovat dvojčata.

Pokud jedno z nich nebylo připraveno točit, začala ho utěšovat či uklidňovat matka a na scénu se vydalo druhé. Filmaři si nakonec vybrali dvojčata Charlese Thomase a Johna Christopera Allenovy. Ti hráli Bena celkem tři sezony.

Cole Sprouse v sitcomu Přátelé

Většina z nás si však vybaví tvář jiného dvojčete, které se však na obrazovce objevovalo bez svého bratra. Cole Sprouse hrál malého Bena v době, kdy tato role měla své vlastní repliky.

↓ POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >