Alexis Bledel: Kam osud zavál upovídanou Rory?

Seriál Gilmorova děvčata není tak úplně zaměřený na pánské publikum. Ale ruku na srdce, kdo se na něj nepodíval alespoň kvůli atraktivním herečkám. Hlavní role mladé matky s dospívající dcerou ztvárnily v té době nepříliš známé herečky Lauren Graham a Alexis Bledel. A obě se rychle zapsaly do povědomí diváků po celém světě. Hlavně Alexis Bledel, seriálová Rory, si našla mnoho fanynek, ale i fanoušků. Čas letí, a Alexis bude za rok čtyřicet. Co dělala od skončení seriálu?

Aexis Bledel

Holčičí komedie i drsný komiks

Na stříbrných plátnech se Alexis poprvé mihla už v roce 1998, ale tehdy nebyla ani zmíněna v titulkách. Oficiálně si tak debut připsala až o čtyři roky později. To si od Gilmorových děvčat odskočila zahrát hlavní roli v romantickém dramatu Tajemství nesmrtelných. Komerční úspěch si Alexis připsala s dívčí komedií Sesterstvo putovních kalhot.

Asi vás však nepřekvapí, že odbornou kritiku tímto snímkem příliš nezaujala.

Ve stejném roce si ovšem Alexis Bledel střihla také jednu z důležitých rolí v mrazivém komiksu Sin City – město hříchu. Pro mladou herečku to bylo svým způsobem vystoupení z komfortní zóny, žánr jí nebyl příliš blízký. I rolí v tomto komiksovém trháku se však odpíchla k dalšímu kariérnímu růstu.

Zatímco před Sin City byla Alexis vnímaná spíše jako dívčí typ pro lehké komedie, po roli prostitutky Becky jí začali režiséři nabízet i charakternější dramatické role.

Pozitivní ohlasy kritiky

Mezi snímky, s nimiž Alexis sklízela úspěchy na filmových festivalech na obou březích Atlantiku, patří třeba Pan Dokonalý z roku 2009, historické drama Konspirátor z roku 2010 nebo v poslední době seriál Příběh služebnice.

↓ POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >