Inspirující multimilionáři, kteří po dotknutí se dna vydělali miliony

Uspět ještě neznamená zvítězit. Pokud se dostaneme na vrchol hory úspěchu, neměli bychom polevovat nebo zařazovat zpátečku. O všechno, co jsme vybudovali, totiž můžeme velice rychle přijít a dostat se znovu na začátek. A z opětovaného začátku se zkrátka a dobře už nestartuje s takovou svěžestí, odvahou a vytrvalostí jako tehdy.

multimilionáři

Své o tom ví i multimilionáři, kteří si prošli něčím podobným a jejich příběhy se nyní pojďme motivovat. 

To, že jednoho dne získáme status multimilionáře ještě neznamená, že jím budeme do konce našeho života. Ani nejbohatší a nejúspěšnější lidé nejsou imunní vůči selháním nebo ztrátě majetku. I jim může život přinést pod nohy řadu překážek, na kterých upadnou a chvíli zůstanou ležet. Je však na nich, jestli se znovu rozhodnou vstát či nikoliv. 

Níže uvedení multimilionáři jsou příkladem toho, že pokud jste jednou bohatství měli, můžete ho získat znovu. Jenom se musíte maximálně vynasnažit, abyste kýženého výsledku opětovně docílili. 

James Altucher přišel o všechno

Psala se devadesátá léta a muž jménem James Altucher využil příležitosti. Tu uviděl v rozmáhajícím se internetu a založil si vlastní společnost, která se zaměřovala na webdesign. Po nějaké době se ji rozhodl prodat a rázem se z něj stal milionář. Na jeho kontě se slunilo přes deset milionů dolarů.

Stejně rychle, jako se zařadil mezi milionáře, však ze seznamu zmizel. Udělal několik špatných rozhodnutí, která po čase zhodnotil jako hloupá, ovšem stála ho všechno. Dokonce se dostal do bodu, kdy sebevražda přicházela v úvahu.

milionář

James po svém pádu napsal mnoho knížek. (foto: instagram/altucher)

Po nějaké době se však rozhodl položit znovu kvalitní základy svému byznysu. Zvednul se z popela a začal psát blog. Psal o tom, čím v životě prošel, což lidi nadmíru zajímalo. Dnes stojí za bezmála dvaceti knihami, stále tvoří svůj blog, dokonce rozjel podcasty, kde sdílí své názory a zkušenosti z byznysu i života jako takového. A víte co? Znovu se mezi „pracháče“ řadí.

Martha Stewart obviněna z nelegálního obchodování 

Martha Stewart není mezi Američany nikým neznámým. Při sledování amerických seriálů vám toto jméno může utkvět v paměti. Na seznam bohatých se zapsala díky své značce jednoduchých, přesto elegantních bytových dekorací. Dokonce měla svůj vlastní magazín, který se tiskl po milionech. Jenže i ona se poté dotkla samotného dna.

Přišli jí totiž na nelegální obchodování s využitím důvěrných informací, za což byla obviněna. To vyústilo v trest, a to v délce pěti měsíců ve vězení a pokuty dosahující bezmála 200 tisíc dolarů. Navíc musela odstoupit ze své společnosti na dobu pěti let.

Martha Stewart

Pár věcí se jí nepovedlo. Ale spoustu ano. (foto: zhukovsky/123RF)

Když se tedy vrátila z vězení, byla to jedna z nejsledovanějších událostí roku. Nebála se však využít tuto (pro někoho možná negativní) příležitost k tomu, aby se znovu dostala na vrchol. A podařilo se jí to. Začala se objevovat v televizi po boku známých celebrit a vydělala si tolik, jako nikdy dřív. Její majetek nyní dosahuje až 300 milionů dolarů.

Larry King se jako celebrita neměl vždy tak dobře 

Za zmínku stojí také Larry King – slavný americký moderátor, který před smrtí dosáhl pohádkového jmění. Ale nebylo tomu vždycky tak. Na počátku své slávy byl opravdu oblíbený, ale poté se ukázalo, že ukradl tisícovky dolarů svému obchodnímu partnerovi. Pak čelil ještě řadě dalších skandálů na poli televize a nějakou dobu se mu nedařilo získat zaměstnání v oboru, jenž by ho bavil a naplňoval.

Larry King

Nikdo ho nechtěl, tak založil vlastní show. (foto: samaro/123RF)

V jednom momentu dokonce čelil osobnímu bankrotu, ovšem ani to ho nedonutilo se vzdát. A když ho nechtěli zaměstnat, rozhodl se vstoupit do televize s vlastní show, která mu záhy přinesla roční příjem rovnající 200 tisícům dolarů a tak i on má mezi multimilionáři své místo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kam investovat volné peníze? Zhodnoťte potenciální výnos i riziko

Focení jako cesta k výdělku. Máme několik tipů.