Oscarové filmy na Netflixu. Podívejte se na ty nejlepší snímky historie

O popularitě internetové platformy Netflix nemůže být pochyb. V České republice používá Netflix několik stovek tisíc lidí, kteří tímto způsobem relaxují a zapomínají na každodenní problémy a starosti.

oscarové filmy na Netflixu

Na Netflixu se nachází nejenom nejnovější filmy a seriály, ale také osvědčené trháky, které jsou na výsluní kinematografie pěkně dlouho. Jejich kvalitu potvrzuje kromě obrovského počtu fanoušků také řada Oscarů. Pojďme se tedy podívat na některé Oscarové filmy dostupné na Netflixu.

Jurský park

Dnes už velmi slavný režisér Steven Spielberg přivedl v roce 1993 na plátna kin bláznivý dobrodružný thriller Jurský park. Zápletka filmu je vlastně úplně jednoduchá a určitě se mezi vámi nachází spousta filmových nadšenců, kteří snímek viděli.

Potrhlý milionář hazarduje s genetickými informacemi vyhynulých dinosaurů s cílem přimět tyto obry k životu. Chce se s nimi pochlubit ve svém zábavním parku, jenomže věc se mu trochu vymkne z rukou. Jurský park získal Oscary za vizuální efekty, střih zvuku a mix zvuku.

Forrest Gump

Asi mezi vámi není příliš mnoho čtenářů, kteří by legendární film Forrest Gump neviděli. Mnozí jej považují za základ všeobecného vzdělání a kromě toho i za jeden z nejlepších filmů všech dob. To ostatně potvrzuje i ohromujících 13 nominací na Oscara, z nichž hned 6 bylo úspěšně proměněno.

Forrest Gump získal Oscara za nejlepší film, režii, herce v hlavní roli, adaptovaný scénář, střih a vizuální efekty. Příběh trochu jiného válečného hrdiny, učitele Elvise a investora Applu nepřestává bavit ani po 27 letech od premiéry.

REVENANT Zmrtvýchvstání

Mnozí filmoví kritici a vlastně i fanoušci si mysleli, že měl Leonardo DiCaprio získat Oscara už na začátku své kariéry. Jenomže slavná soška mu zůstala zapovězena až do roku 2015, tedy do premiéry snímku REVENANT Zmrtvýchvstání.

 Nicméně vysněné ocenění získal až za westernovou akci odehrávající se v 19. století, která je plná napínavých okamžiků a nezapomenutelných momentů. O exkluzivitě snímku svědčí i 12 nominací na Oscara, z nichž se ale podařilo proměnit pouze 3. Konkrétně šlo o sošku za režii, hlavního herce a kameru.

https://www.youtube.com/watch?v=LoebZZ8K5N0

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Filmy Quentina Tarantina mají dost kontroverzní pověst. Buď se do nich po několika vteřinách po uši zamilujete, nebo je budete nesnášet do konce života. Nic mezi těmito dvěma světy nepřipadá v úvahu. I proto nemá snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí zrovna lehkou pozici na filmovém plátně.

Od jeho premiéry sice uběhlo téměř 30 let, nicméně někteří jej stále považují za jeden z nejlepších filmů všech dob. Na legendární hlášky Johna Travolty nebo Umy Thurman se zkrátka nedá zapomenout. Tento snímek byl oceněn Oscarem za scénář.

https://www.youtube.com/watch?v=s7EdQ4FqbhY 

Železná lady

Nesmíme zapomenout ani na slavnou Margaret Thatcherovou. Ta se stala v roce 1979 první ministerskou předsedkyní Velké Británie a Severního Irska a nutno podotknout, že to v počátcích své velké politické kariéry neměla snadné.

I když je vám politika v Anglii ukradená, měli byste se na Železnou lady podívat. Herecký výkon Merryl Streep, která je paní Thatcherové velmi podobná, je zkrátka vynikající. Snímek měl v České republice premiéru na jaře roku 2012 a okamžitě si získal řadu obdivovatelů. Americká filmová akademie pak Železnou lady odměnila Oscary za hlavní herecký výkon a make-up.

Pokud vás nebaví moderní filmy a chtěli byste vidět osvědčenou a hojně oceněnou klasiku, volte některý z výše zmíněných snímků. Při jejich sledování se určitě nebudete nudit a v některých chvílích vám ukápne i slza.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší akční filmy na Netflixu: mějte večer plný adrenalinu

Novinky na Netflixu aneb na jaké filmy a seriály se můžete těšit?