Mermaiding či flyboard – nové sporty současnosti. Který je váš nejoblíbenější?

Už jste vyzkoušeli sporthocking, levi yógu nebo fly board? Možná se z vás stane třeba přeborník ve ksichtění, nebo se stanete novým mistrem světa ve fackování. Pro vaše drahé polovičky máme přichystaný mermaiding.

nové sporty

Mermaiding

Mezi nové sporty patří i takzvaný mermaiding. V tomhle případě se o chlapský sport rozhodně nejedná, ale je dobré o něm vědět. Mermaiding se totiž objevuje ve stále větším počtu bazénů a oslovuje stále širší publikum. Někde jeho výcvik nabízejí i specializovaná potápěčská centra.

A o co vůbec jde? Cvičení sloužící k protažení celého těla je kombinováno s nevšedním zážitkem, co si mohou vyzkoušet ženy i malé děti. Asi každá z nich si po nějakou dobu svého dětství přála stát se aspoň na chvíli mořskou pannou Ariel.

No, a právě toto je nyní nový sport. Při mermaidingu je potřeba jediné – nasadit speciální ploutev na celou spodní polovinu těla, a může se začít! Konec ztuhlým zádům nebo shrbeným ženám z kanclu. V bazénu se pořádně vyřádí, a kromě legrace utužují i svou imunitu a zpevňují celé tělo. Super tip pro mladé i starší Ariely, nemyslíte?

Flyboard

Proletět se nad vodní hladinou můžete několik posledních let i u nás. Budete k tomu potřebovat speciální tryskové boty a letíte! S pomocí tryskového pohonu se pak dostanete až do výšky 10 metrů.

Po tom, co se nejdříve trochu napijete vody a budete proklínat, že jste to kdy zkusil, se vypracujete ve zkušeného flyboardistu, co dokáže trénovat i triky na bázi akrobacie. Přejete si dokázat plavat třeba jako delfín? Jděte do tohoto skvělého nového sportu.

Slap contest

Tipnete si, kde mohly vzniknout nové sporty ve fackování, respektive slap contest? Pokud hádáte, že v Rusku na Sibiři, máte zlatého bludišťáka. Asi nejbláznivější nový sport na světě má jasné pravidlo: postavte proti sobě dva urostlé borce a nechte je, ať si hodí korunou, kdo začne. Pak už jen zíráte.

Soutěž ve fackování je ale při pohledu na jejich aktéry ještě něčím zajímavá. Musí to být skuteční tvrďáci, někdo by řekl, že i trochu natvrdlí. Pravidla totiž hovoří jasně – jeden z nich dá facku, druhý stojí pokorně jako beránek. Pak se role vymění.

A když videa ze zápasu sledujete, nestačíte se divit, jak oddaně fackovaný stojí. To, že potom často upadne k zemi, nebo jej musí křísit, už popisovat nebudeme. A ještě jedna poznámka pod čarou – než dáte ránu, máte ještě možnost si pomalým pohybem zkusit, zda je vzdálenost vaší ruky v ideální pozici od soupeřova obličeje. Tohle musí protějšek rozzuřit do běla.

Disc golf

Disc golf se také řadí mezi nové sporty. Možná už jste měli možnost si tuto stále oblíbenější kratochvíli vyzkoušet i vy, protože v rámci naší země existuje mnoho míst, kde se dá hrát. Co budete potřebovat? Létající talíř, jinak také zvaný disk nebo frisbee.

Ten na základě pravidel podobných golfu následně trefujete do koše, a přitom se snažíte, abyste při tom měli co nejméně hodů. Sport sice vzniknul už v průběhu minulého století v Americe, ale u nás se začal rozšiřovat teprve nedávno.

Hřiště naleznete ve městech i v krajině. Můžete tedy jezdit na různá místa a zkoušet jednotlivé úrovně náročnosti podle daného terénu. Skvělý tip na aktivitu pro celou rodinu.

Levi yóga

Český zakladatel levi yógy a osobní fitness trenér Jan Grant začínal se cvičením v závěsných vacích, které následně přetvořil do nového sportu. Jak sám říká, cvičení v této pozici je daleko více efektivní i zábavné. Přejete si i vy dát pořádně do těla? Budete se vznášet v závěsných vacích a uvidíte svět i z netopýřího pohledu.

Sporthocking

Nový sport k nám přišel z Německa a nabízí mnoho možností, jak se pořádně vyřádit. S pomůckou můžete klidně žonglovat, ale především slouží k vytváření balančních triků, které jsou založeny na principu kroků a vzorů breakdance.

Ještě nemáte dost? Přiznáme se, že náš poslední tip tak úplně sportem není, ale zábavný rozhodně je. Celosvětová soutěž ve ksichtění vás rozhodně hodí do pohody. V Gurning World Championship dostanete k soutěžení navíc koňský chomout. Ať žije bláznovství a legrace!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Šílené sporty: Rychlostní lyžování plné adrenalinu

Sporty, které můžete provozovat i doma? Žádný problém, tyto cvičení zvládnete i v karanténě