Freestyle koloběžky lákají děti i dospělé. Už jste jim také propadli?

Pohyb ke zdravému životnímu stylu zkrátka patří. Nikde se však nepíše, jak konkrétně se má vykonávat. Možností je v současné době celá řada. Zatímco někdo volí klasický sport, jiní preferují procházky do přírody.

koloběžka

Čím dál atraktivnější alternativou zdravého pohybu je jízda na koloběžce. A ne ledajaké koloběžce! Lákadlem pro děti i dospělé jsou nyní freestyle koloběžky, které lze označit za aktuální trend číslo jedna.

Už dlouhé roky platí, že králem mezi sportovní výbavou je klasické kolo. Nyní to ale vypadá, že se produkty na pomyslné bedně v žebříčku nejpoužívanější sportovní výbavy trochu pozmění. Na obsazení prvního místa má totiž dobře našlápnuto zmiňovaná freestyle koloběžka, na které se pohání stále více jedinců.

Koloběžky jako oživlá vzpomínka z našeho dětství

Koloběžky si pravděpodobně každý pamatuje z dětství. Tehdy však byly z pevných kovových součástek a dávaly nám poměrně zabrat. Přesto jsme je jako děti milovaly. Tou dobou nás ale ani nenapadlo, že přesně koloběžky budou to, co budeme milovat i v dospělosti.

A ono ejhle! Máme 21. století a na koloběžkách se prohání kdejaký dospělý jedinec. Už to není záležitost jenom dětí. Jedná se o činnost, kterou je možné vykonávat na profesionální úrovni. Stačí si vybrat tu správnou koloběžku a můžete se začít bavit!

Vyberte si tu správnou koloběžku

Prvním krokem k zábavné fyzické činnosti je výběr té správné koloběžky. Na výběr máte z několika možností. Kromě freestyle koloběžek se na trhu nachází elektrokoloběžky, které vám pomůžou při jízdě do kopce, nebo skládací koloběžky, jež si můžete hravě sbalit do kufru auta a převézt na druhou stranu republiky. Budou zkrátka takovými cestovatelskými společníky.

Při výběru ideální koloběžky se informujte hlavně o tom, jaké má sportovní vybavení brzdy. Přece jenom je to základní prvek bezpečnosti. Zatímco koloběžky do města mají klasické nášlapní brzdy, větší koloběžky, které se pyšní nafukovacími koly, mají brzdy čelisťové, které jsou o něco účinnější.

Také sledujte jejich řídítka. Pokud kupujete freestyle koloběžku svým dětem, ideální bude, když s nimi bude dítě růst. Čili když je možné nastavit si výšku řídítek.

Spalujte kalorie na koloběžce

Jak již bylo zmíněno, jízda na koloběžce je alternativou ke zdravému pohybu. Proto se nemusíte obávat toho, že byste nespálili ani jednu jedinou kalorii. Právě naopak – i při jízdě na koloběžce se parádně hubne!

Radši jízda na freestyle koloběžce než na skateboardu, tvrdí děti

Zatímco dospělí se mohou na freestyle koloběžce prohánět ulicemi a jet si tak pro svou vysněnou štíhlou linii, u dětí je to skvělý způsob, jak je dostat ven. Koloběžky jsou na vzestupu a pro děti je jízda na freestyle koloběžce daleko snazší než naučit se jezdit třeba na skateboardu. Rodiče budou nadšení, že svůj čas tráví ratolesti venku, nakonec mohou mít doma i profesionálního sportovce. Přece jenom se dnes jezdí na freestyle koloběžkách různé závody či konají se soutěže v tomto “sportu”.

Navíc je děti upřednostňují i díky tomu, že jízda na nich je opravdu akční. Není to jenom honění se za balonem nebo plavání tam a zase zpátky. Svou jízdu mohou obohatit triky a skoky, s nimiž se mohou vytahovat před svými kamarády.