5 seriálů, díky kterým vás Netflix nepustí od obrazovky

Mezi mladými byste jen těžko hledali někoho, kdo si nepředplácí streamovací platformu Netflix. Je to zkrátka pohoda, bez reklam a dalších otravných rušivých elementů si vyberete, na co máte zrovna náladu.

Netflix

Popularitu si ovšem Netflix získal také u starších a konzervativnějších diváků, díky nimž aktuálně trhá rekordy nejenom ve sledovanosti, ale také v množství představovaných špičkových seriálů. Které seriály z dílny Netflixu však patří k těm vůbec nejpovedenějším?

Ty (You)

Když se v roce 2018 na obrazovkách objevil seriál Ty, jednalo se okamžitě o prvotřídní hit. Není se čemu divit, protože v podání herců se příběh jednoduchého seznámení dvou lidí stal neuvěřitelným trhákem. Na začátku hlavní dějové linie se potká JoeBeck, kteří se sami sobě navzájem líbí.

trailer k první sérii seriálu Ty

Pokud se vám tenhle příběh zdá trapně jednoduchý, pak věřte tomu, že právě v jednoduchosti je krása. Joe po čase začne Beck nezdravě sledovat, což se jí samozřejmě nelíbí. Na Netflixu již byly odvysílané 3 série. A jako „youhoholici“ vám můžeme říct, že je zhltnete jedním dechem.

Hra na oliheň

Když se řekne Jižní Korea, tak si asi nikdo z vás nevybaví perfektní seriál Hra na oliheň, který rovněž nabyl popularity velmi rychle. Zápletka hry je i v tomto případě trapně jednoduchá a po jejím přečtení budete pravděpodobně pochybovat o jedinečnosti tohoto seriálu.

trailer k seriálu Hra na oliheň

Několik profesionálních hráčů je totiž pozváno na dětskou hru, v níž je sice čeká lákavá odměna, ale stejně snadno se také mohou ocitnout na prahu smrti. 456 účastníků hraje typickou korejskou hru Red Light a Green Light, přičemž jakékoliv škobrtnutí nebo zaváhání znamená smrt. A to je teprve začátek…

Služka

I zápletka třetího nejoblíbenějšího seriálu na Netflixu není nijak sofistikovaná, ale přesto jej sledují miliony lidí po celém světě. Služka se zaobírá příběhem nemajetné matky samoživitelky, která zápasí s chudobou a je tedy na pokraji přežití. Ve snaze uživit sebe a svoji rodinu začíná pracovat jako uklízečka, jenomže věci nejdou úplně podle plánu.

trailer k seriálu Služka

Po zapnutí obrazovky budete sledovat hlavní hrdinku Alex, kterak uniká z násilnického vztahu a snaží se tvrdou prací sama postavit na nohy. Čeká vás spousta dojemných momentů, ale také vtipných scén, které dokonale ukazují těžkou roli matky samoživitelky na úrovni životního minima.

Shameless

V České republice sice není seriál Shameless natolik rozšířený, ovšem to neznamená, že byste se na něj neměli podívat. Komediálně-dramatický příběh vyniká kvalitním hereckým obsazením a také velkým množstvím scén, na které budete hodně dlouho vzpomínat. Netflix vás zavede za dvěma sourozenci, jež se snaží přežívat bez pomoci rodičů a jak asi správně tušíte, nemají to vůbec snadné.

Hlavní hrdinové si ovšem odmítají přiznat svou bezmocnost. Díky šťastné náhodě se jich ujme Steve, který se ovšem zamiluje do Fiony, jedné z hlavních postav. Aby toho nebylo málo, tak se rodina musí potýkat třeba se sousedy pornoherci.

Riverdale

Další hodně sledovaný seriál na Netflixu je Riverdale. V příběhu se ocitáte v okamžiku, kdy v malém městečku zemře místní premiant, ovšem kolem jeho úmrtí se rodí velká řada nejasností.

trailer k seriálu Riverdale

Děj nabývá na dramatičnosti, když si obyčejný teenager uvědomí, že po takto tragické události je život příliš krátký na to, aby jej trávil nesprávným způsobem, a proto se rozhoduje, že se stane muzikantem. Do jeho kariéry ovšem vstupuje zakázaný románek s učitelkou zpěvu. Jak může tenhle příběh v malém městečku Riverdale dopadnout?

Pokud sháníte zábavu na dlouhé letní večery, pak je Netflix zaručeně ta správná volba. Každý seriál nebo film už zde navíc najdete minimálně s českými titulky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Seriály z vězení, které za obětování volného času fakt stojí

Nejlepší seriály z minulosti, které miloval celý svět. Znáte je všechny?