LEGO ztvárňuje seriály i legendární modely motocyklů

Stavebnice LEGO patří k ikonickým hračkám, které však už dávno neslouží jen dětem. Skládáním jednotlivých dílků do sebe se baví i dospělí po celém světě. Ostatně jsou to právě „dospěláci”, kteří jsou nejvíce u vytržení z aktuálních kolekcí, se kterými společnost přišla. Zejména milovníci motorek si přichází na své.  

LEGO

Ikonická Vespa v jedinečném provedení 

Pokud patříte k milovníkům motorek, pak vám Vespu představovat dlouze nemusíme. Vůbec první továrna s těmito motocykly se zrodila v Toskánsku, konkrétně u městečka Pontedera. Brány otevřel průmyslník Enrico Piaggo, který se ve čtyřicátých letech rozhodl přijít s prototypem skútr. Pravděpodobně však ani netušil, že z dlouhodobého hlediska způsobí doslova revoluci na tomto poli, respektive v tomto odvětví.  

I když v současné době od uplynutí uvedení vůbec prvního motocyklu značky Vespa prošlo mnoho let, přesto se nad ní nejeden člověk několikrát pozastavuje. Nyní se u motorky zastavila i společnost LEGO, která se rozhodla přijít se zcela jedinečným, stavebnicovým provedením.  

Vosa na vaší polici

Věděli jste, že slovo „vespa” je v překladu „vosa”? Pokud jste majiteli motocyklu této značky, pak můžeme konstatovat, že se vám v garáži ukrývá jedna taková menší, i když ne zrovna levná vosička. A dřímat může i na vaší polici, protože právě jeden z prvních modelů lze postavit ze stavebnice LEGO.  

Jak vypadá LEGO Vespa 125?

Není totiž tajemstvím, že letos je to rovnou 75 let, kdy značka vznikla. Dnes synonymum skutečně kvalitních, spíše městských skútrů můžete mít i v netradičním zpracování. Pravou italskou eleganci si můžete postavit. Konkrétně model Vespa 125 vám může na zmiňované poličce v pokoji nebo pracovně sedět, respektive „stát”.

Pastelová modrá varianta

I když jsou dnes k dostání Vespy v řadě zpracování a v mnoha barevných provedeních, LEGO se rozhodlo uvést na trh něco naprosto ikonického – model 125 v pastelově modré barvě. Čili v barevném odstínu, který k těmto italským motocyklům zkrátka a dobře patří.

Pokud jste fanoušek LEGA, pak víte, že si společnost dává záležet prakticky na každém jednom detailu a že vyhotovené stavebnice jdoucí do prodeje jsou vyšperkované k dokonalosti. Jinak tomu není ani v případě Vespy, ze které budou zejména fanoušci tohoto brandu naprosto u vytržení.

LEGO
Porovnání originálu a LEGO modelu. (foto: instagram.com/classico2012)

I když by se dalo říct, že kostičky LEGO nejsou příliš variabilní nebo flexibilní, u tohoto motocyklového modelu velmi rychle zjistíte, že z LEGA lze dokonce kouzlit. Do posledního detailu jsou doladěné nejen zadní části motocyklu, ale i jeho kola, světla, dokonce SPZ značka. Sedačka je pro dva cestující, motor je součástí stavebnicového provedení a nechybí ani náhradní pneumatika, případně také helma, aby možní cestující byli samozřejmě v bezpečí.

Spolupracovalo se přímo s Vespou 

Aktuální LEGO motocykl je složený z více jak tisícovky dílků, konkrétně z 1106 dílků. Opomenout nesmíme ani fakt, že společnost LEGO spolupracovala se samotnou společností, díky které se podařilo naprosto věrohodně rekonstruovat detaily původního modelu z šedesátých let. Přestože firma Vespa umožnila společnosti LEGO, aby byla do jisté míry kreativní, zůstalo se z drtivé většiny u originálu. 

Díky vzájemné spolupráci vznikl jedinečný stavebnicový model, který je tvořený nejen z více jak tisícovky dílků, ale také má přes 22 centimetrů na výšku a zhruba 12 centimetrů na délku. A do šířky má 35 centimetrů. 

Aktuálně je k sehnání nejen na internetu, ale také ve vybraných hračkářstvích a podobných obchodech. Vychází na necelé tři tisíce korun, konkrétně stojí 2 599,-. Nemluvíme tedy o zrovna levné záležitosti, tato ikonická sada však za zakoupení rozhodně stojí. Tedy hlavně v případě, že jste markantním fanouškem Vespy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Historie automobilky Ferrari. Papá Enzo a jak se Italům daří dnes?

Slavné české motorky. Znáte je všechny? Která se vám líbí nejvíc