Seriály z vězení, které za obětování volného času fakt stojí

Máte před sebou volný večer? Co ho strávit nad skvělým seriálem, který vyplní i večery nadcházející? Zejména streamovací platforma Netflix nabízí seriálových podívaných rovnou několik. Pojďme se však podívat pouze na ty, které pochází z vězeňského prostředí. Ty vás jednoznačně nenechají v klidu!

vězení

Seriály z vězeňského prostředí sice mají rády i některé ženy, ale pánové jsou jejich většími fanoušky. Abyste však příště nestrávili dlouhé hodiny vybíráním toho nejlepšího z vězení, zkoukněte rovnou náš TOP seznam. Tyto seroše patří bezesporu k těm nejlepším!

Prison Break/Útěk z vězení 

Mezi vůbec nejlepší seriály z vězeňského prostředí patří Prison Break (Útěk z vězení). I když se jedná o seriál poměrně starý (první série se ukázala světu roku 2005 a poslední v roce 2017), stále patří na seznam toho, co stojí za zhlédnutí. To ostatně potvrzuje i ČSFD, kde je tato podívaná pořád dobře hodnocená (ne-li víc jak dobře).

V hlavních rolích se octl Wentworth Miller a Dominic Purcell, ovšem to nejsou jediné hvězdy, které seriál vyplňují. Vše začíná tím, že je hlavní hrdina odsouzený k trestu smrti za vraždu bratra viceprezidentky. Ten však ustavičně tvrdí, že je nevinný a že se jedná jenom o pouhé spiknutí. Kde je tedy pravda? Odhalíte skutečného viníka dřív, než seriál nadupaný dobrodružstvím a dramatem skončí?  

Nejdrsnější věznice světa

Pokud bychom na malý okamžik měli upustit od seriálů v pravém slova smyslu a doputovat spíše k pořadům z vězeňského prostředí, pozastavíme se u fantastické podívané jménem Nejdrsnější věznice světa. S několikadílnou řadou přišel Netflix a vzbudil tím opravdu velký zájem. A to nejen u těch, kteří někdy v minulosti přemýšleli nad tím, jak to v takových zapadlých vězeních ve skutečnosti vypadá.

Díky seriálu nahlédnete do věznic po celém světě a ujistíte se v tom, že život zde není žádný med. Setkáte se také se zdejšími odsouzenci a zjistíte, jak to tady vlastně funguje.

Orange is the new black

Za zmínku stojí rovněž seriál z roku 2013 nazvaný Orange is the new black, což je směsice komedie a dramatu. V Československé databázi filmů (ČSFD) se opět těší ze skvělého hodnocení. Přispívá k němu i obsazení.

Co je zajímavé, tak že je seriál natočený podle stejnojmenných memoárů jedné ženy, která byla v minulosti opravdu odsouzená ke strávení patnácti měsíců v ženské věznici. Důvod byl prostý – praní peněz pro svou dealerku.

Sama hlavní hrdinka tak musí opustit svůj dosavadní život, nasadit si oranžovou kombinézu a odsedět si trest, který jí byl určený. Samozřejmě to nebude nic snadného, je to přece jenom ženská věznice, a ta bývá poměrně krutá. Víc ale prozrazovat nebudeme, ať vás neochudíme o skvělou podívanou!

Vis a vis 

Ve chvíli, kdy se do popředí dostal seriál La Casa de Papel, se na Netflixu objevil ještě seriál Vis a vis. A i když je naprosto skvělý, bohužel byl zmiňovaným španělským snímkem trochu upozaděn. A možná právě kvůli tomu ho nevidělo tolik lidí, kolik by si zasloužil. Jen kdyby se pozornost diváků nepřesouvala trochu jinam.

Pokud už máte La Casa de Papel za sebou, podívejte se i na tento opravdu povedený seriál opět z prostředí vězení, který pojednává o mladé naivní ženě, jenž se zamiluje do svého šéfa. A jak už to tak bývá, je schopná udělat naprosto cokoliv, a to dokonce spáchat i několik zločinů, za které je samozřejmě odsouzena a převezena do věznice Cruz del Sur. Zdejší prostředí je však velice kruté, což okusí už na začátku. Hned zkraje svých sedmi let, které si zde musí odsedět… Otázkou je, jestli má vůbec pohledná žena šanci přežít? Nebo bude udupána těmi, kteří se se zdejším prostředím už doslova sžili?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Privilegia pro sériové vrahy? Někteří trestanci požívali za mřížemi neobvyklých výhod. Proč na ně byli ve vězení tak hodní?

Sebevražda v hotelu. Jak poznat pokoj, ve kterém někdo nalezl smrt