Sebevražda v hotelu. Jak poznat pokoj, ve kterém někdo nalezl smrt

Jednou z pochmurných životních jistot, kterou jsme už do startu vybavení, je vědomí, že zemřeme. A aby nás ten depresivní fakt celu dobu netížil, nevíme, kde k tomu dojde. V pokojích hotelů a motelů si pak překvapivě často hledá svůj čas a místo sebevražda. Co přijde pak? Většinou úklidová služba a funebráci.

Sebevražda v hotelu. Jak poznat pokoj, ve kterém někdo nalezl smrt

Vlastní sebevražda. Pokud jste se někdy zaobírali myšlenkami na ni (a ještě na to neberete prášky), jistě vás to také napadlo. To velké finále s objevem vašeho zesnulého těla byste si povětšinou raději odbyli ve formě a stavu, kdy ještě jdete poznat, a nebudou vás polo-rozložené vysávat čerpadlem. Třeba aby po vás někdo truchlil bez kolíčku na nose. No a to je ten hlavní důvod, proč hotelové pokoje slouží pro sebevrahy jako maják v temnotě. I když tu úklid za mnoho nestojí, jednou za čas vždycky někdo přijde na kontrolu.

Hotel: konečná, vystupovat

Vlastně, pokud jde o výběr fatální destinace, je hotelový pokoj celosvětově přibližně 19x četnější, než jiné polo-veřejné místnosti. Třeba toalety. Lidé tu mají klid na celý úkon, nikdo je zbytečně neruší a nevymlouvá jim jejich počínání. Navíc na hotelu se sami většinou ocitnete, třeba když se musíte vystěhovat z bytu od bývalé manželky. A jedna věc tak nějak logicky vede k druhé. Volat na linku důvěry se odtud musí přes předvolbu, což se nikomu nechce ani normálně.

Udělat pořádný binec

Se sebevraždami v hotelích se pojí dvě nepříjemné skutečnosti: nepořádek a nízká efektivita. To první je špatnou zprávou pro pokojový servis. Sebevrazi si většinou rozmyslí zprasit svým rozčváchutým mezimozkem knihovnu ve vlastní pracovně. Naopak, velmi spořádaně se uloží třeba do vany, protože z kachlíků jde každá skvrna dobře dolů. Ale na hotelu se prostě nestydí udělat binec. Je to pak pohled, který zacloumá i se zkušeným řezníkem.

Špinavé místo pro nehezkou věc

A nízká efektivita? Jde o to, že vybavení hotelů zdaleka není tak kvalitní, jako domácností. Takže všechny ty úchyty, háky na lustry, topení, nejsou zdaleka tak bytelné, aby se na nich jeden mohl dobře oběsit. Ne že by se to sebevrahům nedařilo, ale zhusta to neprobíhá tak elegantně a rychle, jak by si přáli. Spousta z nich by si to pak ráda rozmyslela, což většinou už nejde, a působí to jen další nepořádek. S čestnou výjimkou těch, co si pro tenhle účel nosí nabitou zbraň, většina případů končí definitivou až po dlouhých a bolestivých minutách. Předávkování je pak většinou stejně nedobrý nápad. Ostatně, jako celá sebevražda.

Pokoje, které mizí

Každá sebevražda je pro hotel špatná reklama, a proto se o tom nemluví. Jistě by se našla klientela, která by v pokojích smrti nacházela morbidní potěšení, ale komerčně to vážně moc nefunguje. Zaměstnanci hotelů používají pro podobné případy kódová označení, a když je po všem, dost často dochází i k přečíslování dveří celého patra. Protože legendy táhnou. Například pokoj č. 434 v Beverly Hiltonu, kde to zabalila Whitney Houston, nechali úplně vybourat. Protože pár dalších hostů dostalo ten podobný nápad.

Plaťte hotově, ušetříte

S úklidem je potíž. A pokud jste platili kartou, má k ní hotel stále přístup. Takže vám následky vašeho posledního mejdanu dají k úhradě. Tak nějak všichni tuší, že z plastového pytle je žalovat nebudete. Solidní a repre-hotely po úmrtí ubytovaného většinou mění kompletně celé vybavení (na které potom můžete narazit na bazaru), ale čím klesá počet hvězdiček za ubytování, tím je snaha po úklidu menší. Někde třeba jen obrátí matraci.

Věc, kterou vlastně nechcete znát

Jak poznat, že se ukládáte ke spánku v pokoji, kde se stala sebevražda? Divná je už jen sama otázka, protože podobné myšlenky vám ke klidu nepřispějí. Ale budiž: koukejte po vybavení pokoje: nebyl nábytek nedávno přesunutý? Není tu víc obrazů na stěnách? Jak čerstvá je omítka? Nějaké zasádrované spáry? Nezvykle hodně malých mušek za kryty světel? Jinak proležený koberec, jako z udělání položený na nějaké zašlé skvrně? Třeba tu jen někdo uklízel a vylil leštidlo na parkety. Anebo „bingo“ a přejeme dobrou noc.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vražedné rozdíly. Sérioví vrazi si vybírají neznámé oběti, vražedkyně někoho ze známých

Vážně, nevážně: jak se zbavit lidského těla? Příklady z krimifilmů mají v reálu velké mezery. Objasníme vám, v čem je problém s odklízením těl!