Nejulítlejší záchody, co jste kdy viděli

Myslíte si, že na záchodech není nic ke koukání? Tak vočumovat nádobíčko vedle stojícího chlápka by nás fakt nenapadlo, ale jak ona místnost vypadá, to mluví za mnohý. Schválně mrkejte!

Květinové záchody

Termochromatickej pisoár

Historie vzniku tohohle „chcacího kanálku“ není známá, ale rozhodně je dost inovativní. Její výjimečnost je založená na termochromatický stěně, která reaguje na teplo a před močící osobou se tak její barevnost duhově proměňuje. Modrá zeď se tak zbarví do oranžova a s ochlazováním postupně i do dalších odstínů barevnýho spektra. Tak jakej ornament svým proudem vytvoříte?

Zírající pisoár

Vzrušuje vás představa, že na vás na záchodě někdo kouká? Pak se vypravte na druhej konec světa. Od roku 2005 funguje na Novým Zélandu doslova zírající pisoár. Nad každou mušlí se kouká nějaká zvídává ženská! Takže se přestaňte stydět, jinak se potento.

Záchod na firemní centrále

Centrálu banky Commerzbank ve Frankfurtu nad Mohanem vymysleli asi pěkný exhibové. Jak si jinak vysvětlit ten nápad s prosklenejma hajzlíkama. I když na druhou stranu, zrovna velkej počet voajérů vás slídit nebude, protože by si na to museli pořídit nějakej speciální dron nebo aspoň závěsnou plošinu, ze který se mejou vokna. A pro močící to je vlastně spojení dvou příjemnejch zážitků – tělesná úleva a nádherném výhled po městě.

Veřejnej záchod

Někdy lítáte po městě, a když to na vás přijde (ne nadrženost, ale potřeba se vymočit), jste rádi i za obyčejný veřejný WC. Ovšem záchod, kterej máte hned na ulici, prostě přímo na chodníku, jen za dvířkama, který maj maximálně tak půl metru a jsou umístěný zhruba ve vejšce vašeho nářadíčka? Ty jsou fakt jen pro borce, který nechoděj kolem horký kaše a nebo by jim už prasknul močák.

Květinový záchody

Konec stížností, že to na záchodech smrdí. Designér Clark Sorensen vytvořil jedny z nejkrásnějších, ale hlavně taky nejvyvoněnějších pisoárů. Nechal se inspirovat přírodou a mušle udělal jako květy rostlin. A kytky, jak známo, voní, což tenhle koumes dokázal zabezpečit taky.

Pisoár pro ženský

A na závěr dnešního trochu bizarního putování po světovejch hajzlících i něco pro ženský. Furt se nám chlapům chtěj vyrovnat, tak už i ty pisoáry na močení ve stoje pro ně vymysleli. No vidíte, baby, to je konec frontám na vašich záchodech.

Autor: Zvonimír Bláha

Foto: Oddee.com