Ty nejpopulárnější zahraniční komediální seriály. Najdete i ten váš?

Kdo by nemilovat komediální seriály a sitkomy? Vždy nás zaručeně rozesmějí po dlouhém a stresovém dni v práci nebo prostě jen zpříjemní osamělý víkend, kdy se rozhodnete, že prostě nebudete vylézat z postele a dopřejete si super regenerační odpočinek u televize. Jaký komediální seriál si tedy pustit dle oblíbenosti?

nejpopulárnější seriály

The Big Bang Theory – Teorie velkého třesku

Mezi nejpopulárnější seriály patří bezesporu i TBBT. Leonard Hofstadter a Sheldon Cooper jsou skvělí fyzici pracující v Cal Tech v Pasadeně v Kalifornii. Jsou to kolegové, nejlepší přátelé a spolubydlící, i když je jejich vztah vždy testován především Sheldonovými regimentovanými, hluboce excentrickými a nekonvenčními způsoby.

Jsou také přáteli se svými kolegy z Cal Tech, strojním inženýrem Howardem Wolowitzem a astrofyzikem Rajeshem Koothrappali.

Čtveřice tráví čas prací na svých individuálních pracovních projektech, hraním videohier, sledováním sci-fi filmů nebo čtením komiksů. Jelikož jsou to samozvaní geekové, nikdo z nich nemá štěstí se ženami.

Když se Penny, hezká žena a ctižádostivá herečka z Omahy, přestěhuje do bytu přes halu od Leonarda a Sheldona, Leonard má další životní cíl, a to získat Penny jako svou přítelkyni. Podaří se mu to?

Věděli jste, že?

  1. Navzdory skutečnosti, že někteří diváci berou Sheldonovo chování, manýry a sociální dovednosti jako znamení toho, že má Aspergerův syndrom nebo jinak spadá do autistického spektra, producenti v mnoha rozhovorech vytrvale popírali, že Sheldon má Aspergerův nebo jakýkoli jiný typ autismu. Je však třeba poznamenat, že Jim Parsons (Sheldon) uvedl, že si myslí, že Sheldon skutečně má Aspergerův syndrom.
  2. Podlaží dvě, tři a čtyři bytového domu Sheldona (Jim Parsons) a Leonarda (Johnny Galecki) jsou jedny a ty samé rekvizity, která jsou pro každou scénu znovu předělány.

The Friends – Přátelé

Tahle povedená šestka přátel je prostě kult, který ovlivnil již několik generací. Je to také díky skvělému hereckému obsazení.  Ross Geller, Rachel Green, Monica Geller, Joey Tribbiani, Chandler Bing a Phoebe Buffay jsou nejlepší kamarádi žijící v New Yorku. V průběhu 10 let procházejí tito přátelé rodinou, láskou, dramatem, přátelstvím, a hlavně komedií.

https://www.youtube.com/watch?v=brLMztq2zVQ

Věděli jste, že?

  1. Když Matt LeBlanc přišel na konkurz na roli Joeyho, měl v kapse posledních jedenáct dolarů. Když herci dostali svou první výplatu, první věc, kterou si LeBlanc koupil, byla teplá večeře. Zato Courteney Cox si koupila auto.
  2. Giovanni Ribisi hrál v pozdějších epizodách bratra Phoebe (Lisa Kudrow) Franka mladšího. V dřívější sezóně měl také malou roli jako chlapec, který namísto mince omylem hodí kondom do pouzdra na kytaru Phoebe.
  3. Na střední škole řekl učitel Matthew Perrymu, že se svými vtipy a pošetilostí se nikdy v životě nikam nedostane. Když byl Matthew na obálce časopisu People poprvé, poslal mu kopii obálky.
  4. V sezóně osm, epizoda třináct, Přátelé: The One Where Chandler Takes a Bath (2002), jsme na začátku viděli Joeyho (Matt LeBlanc) na sobě košili se jménem „Captain Billy Burke“, jméno hasiče, který zemřel dne 11. září 2001 ve Světovém obchodním centru. Bylo to na jeho počest.

How I Met Your Mother – Jak jsem poznal vaši matku

Mezi nejpopulárnější seriály patří i HIMYM. Ted Mosby se posadí se svými dětmi, aby jim vyprávěl příběh o tom, jak potkal jejich matku. Příběh je vyprávěn prostřednictvím vzpomínek jeho přátel Marshalla, Lily, Robin a Barneyho Stinsona. Všech legendárních 9 sezón vede až do okamžiku Tedova posledního setkání s „tou pravou matkou“. Dočkali jste se?

Věděli jste, že?

  1. Všechny scény Lyndsy Fonsecy a Davida Henrieho jako budoucích dětí Teda (Josh Radnor) byly natočeny během první sezóny, aby byly po celou dobu série tyto děti stejného věku. A to hlavně v závěrečné epizodě.
  2. Mnoho epizod pojednává o minulosti Robin (Cobie Smulders) jako dospívající popové hvězdy Robin Sparkles, včetně jejího velkého hitu „Let´s go to the mall“. Tato píseň je k dispozici v taneční hře „Just Dance 3“.
  3. Kvůli zlozvyku Jasona Segela – kouření, bylo na žádost Alyson Hannigan zrušeno spousta scén, kdy se tito dva lébají. Strašně jí totiž vadil smrad z cigaret v jasonově dechu.

Jaké nejpopulárnější seriály jsou vaše nejoblíbenější?

foto: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bena ze seriálu Přátelé hrála řada dětí, hlavně Cole Sprouse

Simpsonovi: nejslavnější seriál slaví 30 let. Jak dlouho trvá vytvořit jeden díl a proč jsou postavy žluté?