Nejočekávanější auta roku 2016

Bublinky vyprchaly, vaše auto je zase o rok starší, je tedy čas koukat po novém. Jaké novinky nás v tomto roce čekají?

Je to tak – nový rok znamená, že vaše auto o jeden rok zestárlo, takže má zase o kousek blíž, aby získalo status veterána. Takže začněte šetřit, prodejte zlaté pruty, vyberte stavebko a utíkejte s prachama do showroomu. Jaké novinky na vás budou čekat?

Bugatti Chiron

Bugatti Veyron vám asi představovat nemusíme. Ale už to není žádný mladík a hranice je třeba posouvat. Proto už v březnu Bugatti představí nástupce s názvem Chiron. Bude to fakt hodně rychlá kára. Šestnáct válců by ještě nebylo nic moc, takže k tomu dopomůže, jedna, dvě, tři a čtvrté turbodmychadlo. K dispozici tak bude 1500 koní! A jelikož je Bugatti uvědomělá automobilka, která myslí na životní prostředí, tak snižovat spotřebu bude elektromotor, takže Chiron bude vlastně něco jako Toyota Prius. Pecka!

Na tohle auto budete šetřit dlouho.

Na tohle auto budete šetřit dlouho.

Maserati Levante

Asi tak polovina všech luxusních vozů je z kategorie SUV. Stačí se podívat na silnice, Audi Q7, BMW X5 nebo Porsche Caynne uvidíte mnohem častěji, než Audi A8, BMW 7 nebo Porsche 911.  Po asi deseti letech to docvaklo i automobilce Maserati, takže letos začne prodávat své SUV. Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit, ale kdybyste na něj měli prachy, stejně byste si ho koupili!

SUV vládnou luxusním vozům.

SUV vládnou luxusním vozům.

Mercedes E

Kdo dnes hledá auto ve vyšší střední třídě, nejčastěji vybírá mezi Audi A6 a BMW 5. Oba vozy jsou nové a je to znát, technologie, které nabízí jsou daleko před Éčkem od Mercedesu, což se letos změní. Na trh přijde zbrusu nová generace Mercedesu E a má přinést technologie, které vrátí Éčko na trůn. Šušká se o automatické jízdě po dálnici. Tak že bychom konečně u Průhonic vzali do ruky knížku a auto na nás zapípalo až v Brně?

Mercedes E musí dotáhnout konkurenci.

Mercedes E musí dotáhnout konkurenci.

Tesla 3

Elektromobily Tesla jsou snem každého technologického nadšence. Ostatně i po České republice se prohání několik modelů Tesla S, ale ruku na srdce, pro většinu z nás chudáků je tohle auto finančně nedostupné. Změnit by to měl model Tesla 3, který by měl být velký jako Octavia a měl by stát mnohem méně peněz.

Stát to mega, tak ho bereme!

Stát to mega, tak ho bereme!

Škoda Kodiaq

Není ten Yeti trochu malý? Chtělo by to trochu větší SUV. A snad letos bychom se měli dočkat. Do tohoto SUV by se mělo vejít až 7 lidí (jako že budou mít vlastní sedačky, ne že je tam nacpete jako do Fabie kombi do kufru), takže to bude jedna z největších Škodovek vůbec. Má stát na platformě MQB, kterou používá Octavia, ale také Superb, nabídka motorů tak bude nejspíš stejná. Že by takový český Touareg? Nechme se překvapit!

My v tom vidíme spíše Seat.

My v tom vidíme spíše Seat.

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší auta podle měst včetně ČR

Smělý nápad Applu. Chce vyrábět auta