Volvo XC90: Design a bezpečnost

Slova bezpečnost a Volvo k sobě patří takřka neodmyslitelně. Důkazem toho je i nová generace vozu XC90. Jaká je?

Prostor a pohodlí. Superluxusní SUV

Téměř pět metrů dlouhé SUV nabízí mnoho prostoru. Pokud preferujete prostorné vozy, přijdete si u tohohle auta na své. Sedadla jsou velká, prostoru je hodně v obou řadách a místa na nohy je mnoho. Volvo XC90 nabízí vyhřívaná sedadla, chlazení, masážní funkce, a to vše s ovládáním na dotykovém středovém panelu. Samozřejmostí je kožené čalounění a vyhřívané držáky nápojů. Ve výbavě nechybí hudební systém Bowers & Wilkins s funkcí prostorového efektu zvuku a devatenácti reproduktory, s kterými bude poslech hudby opravdovým zážitkem. Při poslechu nebudete ničím rušeni díky perfektní izolaci kabiny a pneumatikám Pirelli. Druhá generace Volva je ve srovnání s jejím předchůdcem skutečně superluxusním SUV.

Volvo XC90 a mimořádný design

Design patří mezi to nejlepší z dílny Volvo. Typický skandinávský design nabízí jednoduché tvary a linie. Celé zpracování auta je provedeno precizně za použití prvotřídních materiálů a díky atraktivním prvkům a promyšleným detailům patří design vozu mezi to nejlepší ve své třídě. Kromě jemné kůže a dřeva s ručně opracovanými detaily na první pohled zaujme například křištálová hlavice řadící páky (viz obrázek níže), nebo diamantové provedení ovládacích tlačítek.

Bezpečnost na prvním místě – oceněno 5 hvězdami

Robustní provedení vozu již na první pohled napovídá o velkém důrazu na bezpečnost. A jak už je u automobilky Volvo zvykem, vůz opravdu svou bezpečností vyniká. Díky technologii City Safety si odnáší ty nejlepší výsledky v crash testech. Od organizace Euro NCAP si vůz odnesl plných pět hvězdiček a i jinde získává nejvyšší ocenění. Technologie City Safety ovšem není jediným oceněným prvkem, technologiemi, které se budou starrat o vaši bezpečnou jízdu, je auto doslova nabité. V případě nárazu vaši páteř ochrání speciální systém opěrek WHIPS, nebo unikátní boční airbagy SIPS. Samotné nehodě předejdete s pomocí systému Driver Alert, která signalizuje například nenadálé vybočení z pruhu.

Máte zájem o nové Volvo XC90 nebo předváděcí jízdu? Kontaktujte některého z autorizovaných prodejců Volvo.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejočekávanější auta roku 2016

Nejlepší auta podle měst