Nejoblíbenější seriály na Netflixu nabízí zábavu pro milovníky detektivek

Když chcete zhlédnout zajímavý příběh, pravděpodobně sáhnete po oblíbené streamovací službě Netflix. Tento americký placený poskytovatel filmů a seriálů od roku 2016 funguje ve 190 zemích světa, Českou republiku nevyjímaje. Pojďme se podívat na nejoblíbenější seriály na Netflixu.

nejoblíbenější seriály na Netflixu

Kriminálky i příběhy ze života

Mezi nejoblíbenější seriály na Netflixu patří ty s kriminální zápletkou, ať je v hlavní roli sám knížek pekel nebo záhadný profesor. Neméně oblíbené jsou také příběhy o mladých lidech a jejich problémech s dospíváním. Že to nemusí být pokaždé bez mráčku, je jasné.

Stranger Things

Mysteriozní a sci-fi thriller si vysloužil vysoké hodnocení od diváků, které zaujal příběh chlapce, jenž se neznámo kam ztratí a celé městečko Hawking začne po něm pátrat. Dílo je nabité temnou atmosférou a nezastírá inspirací Spielbergem. Mnoho sledujících zažije pocity nostalgie, zejména při narážkách na Xmeny, Star Wars, Karate Kida či Návrat do budoucnosti, případně dalších popkulturních klasických snímků.

Lucifer

Kdo jiný se takto může jmenovat než sám pán pekel v podání Toma Ellise, kterého to už přestalo v pekle bavit a chtěl si od úmorné práce odpočinout. A tak vyrazil do Los Angeles, kde doufá, že najde dostatek zábavy k odreagování. A taky že ano.

Pronajme si bar a seznámí se s půvabnou policistkou-detektivem z oddělení vražd a společně pak vyšetřují nejrůznější případy. Původní stanice Fox, která seriál vysílala, ho hodlala po třetí sérii kvůli nízké sledovanosti zrušit. Společnost Netflix se však dohodla s producentem seriálu Warner Bros. na čtvrtém pokračování.

Pátá série pak bude seriál zavírat. Americké organizace Milion matek se proti seriálu postavila, protože je v něm údajně Lucifer divákům předkládán spíše jako kladná postava, což není právě nejlepší příklad pro děti a mládež.

Dámský gambit

Retro seriál z 50. let minulého století vypráví příběh o osiřelé dívce, která v sobě objeví výjimečný talent pro hru šachy a rozhodne se prorazit do šachového světa a dobít ho. Jako konzultant spolupracoval při jeho natáčení také šachový velmistr Garry Kasparov.

Podstatnou roli v seriálu sehrává také výběr kostýmů hlavní představitelky (Anya Taylor-Joy). Dávají najevo její měnící se společenské postavení, často připomínají šachovnici a v některých kostýmech je možné najít i skrytou symboliku.

Herečka se původně chtěla naučit každý tah nazpaměť. Nakonec však pro ni bylo lepší se hru naučit těsně před padnutím klapky a pak vše zapomenout. Jinak také přiznala, že dříve o šachách neměla ani potuchy, jak se hrají, stejně jako ostatní představitelé hlavních rolí.

Není bez zajímavosti, že seriál se zasloužil i o zvýšený zájem o knižní předlohu, jejímž autorem je Walter Tevis. Ta se po dlouhých 37 letech od publikování opět vrátila mezi bestsellery.

https://www.youtube.com/watch?v=hCn0S9tIr1k

Euforie

Americký seriál Euforie čerpá námět ze života středoškoláků a potěší zejména tu něžnější část diváků. Příběhy jsou zaměřené na témata, která se v životě mladých lidí objevují – láska, přátelství, drogy, sociální sítě.

V hlavní roli Rue vidíme herečku a zpěvačku Zendaya. Každá epizoda nese název nějakého rapového songu. Tvůrce seriálu Sam Levinson se nechal inspirovat svou vlastní drogovou závislostí, když byl mladší. 

Papírový dům

Tématika bankovních loupeží je v seriálech i filmech oblíbená. Jeden takový nabízí i Netflix. Papírový dům vypráví příběh muže, kterému se říká Profesor, jenž se rozhodl spáchat největší loupež v dějinách Španělska. Jeho plán byl celkem jednoduchý, provedení už tedy o něco těžší.

Společně se svými osmi společníky hodlá obsadit mincovnu a během jedenácti dnů vytisknout 2,4 miliardy EUR. Během té doby pochopitelně bude bojovat s policií, rukojmími a dalšími nástrahami, které přijdou. Podaří se mu jeho plán dokončit?

Jak je patrné, je na Netflixu z čeho vybírat. Zábavy nabízí více než dost pro každého.

FOTO: 123RF.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ty nejpopulárnější zahraniční komediální seriály. Najdete i ten váš?

Simpsonovi: nejslavnější seriál slaví 30 let. Jak dlouho trvá vytvořit jeden díl a proč jsou postavy žluté?