Nejnenáviděnější videa na YouTube. Které počiny mají nejvíce palců dole? Neztratili se ani Češi!

Videa na YouTube s nejvíce palci dole? Na první příčku se nově dostal počin YouTube Rewind 2018, který mají na svědomí samotní autoři tohoto serveru! Blahopřejeme. Jaká jsou ta nejhůře hodnocená videa vůbec?

Nejhorší vide na YouTube

Jak uspět na YouTube? Na věku ani kvalitě nezáleží!

Videoserver YouTube vznikl v roce 2005 a od té doby urazil pořádný kus cesty. Aktuálně má přes jednu miliardu uživatelů a každou minutu je sem nahráno zhruba 300 hodin videí! Jejich autoři si navíc mohou přijít na pořádný balík a vůbec nezáleží na věku. Nejúspěšnějším youtuberem v roce 2018 se totiž podle časopisu Forbes stal teprve sedmiletý Ryan, který na rodinném kanálu Ryan ToysReview recenzuje hračky. Šikovný klučina si letos vydělal 22 milionů dolarů!

Pokud se chcete stát úspěšným youtuberem, nezáleží ani na tom, zda se budou vaše počiny lidem líbit. Nejdůležitější je, aby byla sledovaná. Jak si ostatně ukážeme níže, i nejhůře hodnocená videa mohou svým tvůrcům vydělat pořádný balík. Jde totiž o to zaujmout, ať už pozitivně nebo negativně.

Nejnenáviděnější videa na YouTube

Nejhorším videem všech dob podle uživatelů je, světe, div se, YouTube Rewind 2018. Samotný server každoročně rekapituluje uplynulý rok, letos ale jeho počin vzbudil velmi negativní ohlas. Video je totiž vskutku podivné, neboť v něm absentují hvězdy YouTube jako PewDiePie, naopak se v něm vyskytuje naprosto bez souvislosti telefonující herec Will Smith. Video bylo zveřejněno 6. prosince a za několik dní obdrželo neuvěřitelných 14 milionů palců dole, tzv. dislike!

Milovaný i nenáviděný Bieber

YouTube Rewind 2018 tak během chvíle překonalo předchozí nejnenáviděnější video, kterému navíc cesta na pomyslný trůn trvala výrazně déle. Jedná se o videoklip Baby od Justina Biebera. Tento počin má aktuálně 10,1 milionů dislike, jenže zveřejněn byl v roce 2010!

I trapné dokáže vydělat

Třetí příčku okupuje americký youtuber Jake Paul, který patří ke kontroverzním hvězdám internetu. Proslavil se např. tím, že v proslulém japonském lese Aokigahara, jemuž se říká „Les sebevrahů“, natočil oběšence a video vystavil na svůj účet. Přes 4 milionů palců dole má ovšem jeho hudební klip It‚s Everyday Bro. Mimochodem, právě Paul je po sedmiletém Ryanovi aktuálně druhý nejúspěšnější youtuber, když v roce 2018 vydělal jen o půl milionu dolarů méně.

Když ty palce dolů chcete…

3,8 milionů palců dole a bramborová medaile patří počinu, který se jmenuje „Může toto video dostat 1 milionů dislike?“. Svůj cíle tedy překonalo více než čtyřikrát. Video navíc zaujímá první příčky v poměru liků a disliků, neboť mu přes 94 % uživatelů dalo palec dolů.

Navíc existuje obdobný počin, jehož název zní „Kolik disliků může dostat toto video?“. Ten sice svůj cíl rovněž splnil, ale „pouze“ o půl milionu palců dole. Jenže v jeho případě dalo dislike 94,44 % uživatelů, takže v tomto ohledu je ještě „úspěšnější“ než předchozí.

Jak jsou na tom čeští youtubeři?

Možná vás překvapí, že v kategorii vůbec nejhůře hodnocených videí se neztratí ani čeští youtubeři. Tedy jeden z nich. V celosvětovém měřítku patří „krásné“ 17. místo kanálu Mishovy šílenosti. Skladba Pokemon Go Song!!! má aktuálně 1,74 milionu disliků. Na druhou stranu, disponuje také více než 73 miliony shlédnutí, a v roce 2016 tehdy devítiletému Michaelu Florianovi vydělala pořádný balík.

Mishovi tak mohou závidět další čeští kolegové. Druhé video s největším počtem palců dole má na svědomí hudební skupina s názvem TVTwixx. Její videoklip No respect má ale pouhopouhých 46,9 tisíc disliků. Vzhledem k tomu, že je text česky, se ale není čemu divit. Kapela TVTwixx ovšem „jede“, protože její skladba Louis Vuitton je čtvrtým nejvíce dislikovaným českým videem (35 tisíc palců dole).

A komu tedy patří třetí příčka? Dalšímu hudebnímu počinu. Jeho autory jsou jistí Mína & Pjay. Skladba Basic Boy dosáhla na 45,5 tisíc palců dole a opět je v češtině, takže ani nemohla zaujmout globálně. Co z toho vyplývá? Pokud chcete na YouTube vydělat spoustu peněz a nevadí vám se ztrapnit, musíte se orientovat na zahraniční publikum.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

YouTube je totálním zlodějem našeho volného času! Které české kanály ale stojí za to shlédnout minimálně jednou a proč?

Nejstarší youtubeři na světě. Jak vůbec zapnou počítač?