Nejstarší youtubeři na světě. Jak vůbec zapnou počítač?

YouTube je prý doménou mladých. Když se podíváte na většinu úspěšných youtuberů, pravděpodobně jsou mladší než vy. A jejich cílovka už tuplem. Ale jsou i tací, kteří už mají pěkných pár křížků na krku. Mrkněte se na ně!

Pařanský král

Přes sto tisíc odběratelů má dvaašedesátiletý borec jménem Tony Ray Winchester. Jeho hlavní zábavou je hraní hry RuneScape a živého streamování na YouTube i herní platformě Twitch. Živé hraní komentuje rozličnými historkami ze svého života, které jsou obvykle k popukání. Jeho image sešlého bezdomovce  navíc jeho tvorbě dodává velmi osobité kouzlo. Neostýchá se si ze sebe udělat i legraci, jak vidíte ve videu:

https://www.youtube.com/watch?v=jMa73smyjsw

Pořádně naštvaný děda

Pod přezdívkou Angry Grandpa je znám Charles Green Marvin Jr., který letos slaví 67. narozeniny. A svému jménu bez problémů dostává, dokáže se totiž naštvat kvůli úplně čemukoli. Ve svých záchvatech vzteku už dokázal zničit spoustu techniky. Vrcholem je zatím video s více než 26 miliony zhlédnutí, kde zničí synův PlayStation 4 kvůli tomu, že mladík odmítl pomoci s pečením vánočního cukroví. Takového dědu byste fakt nechtěli, ale dívat se na cizí problémy rozhodně potěší…

Zlaté sestry

Trojice sester, kterým je dohromady kolem 250 let, se každý týden schází u oběda a komentuje aktuální dění. A skutečně ožehavých témat se nejen nebojí, ale dokonce je přímo vyhledávají. Málokterý drb kolem celebrit je mine a jejich nejpopulárnějším videem se staly komentáře k nahrávce sexu Kim Kardashian, kde se peprných vyjádření opravdu nebojí. Tyhle babči prostě jedou!

Seriózní tvorba

Peteru Oakleymu bylo 86 let a přesto bylo možné jej považovat za youtubera. Ovšem v tom nejlepším slova smyslu (pokud takový je), neboť jeho tvorba skutečně měla smysl. Během osmi let totiž zveřejňoval své zážitky z druhé světové války. Ihned se zařadil mezi nejpopulárnější kanály, jelikož v roce 2006 ještě YouTube skoro nikdo neuměl používat. Dočkal se uznání i v řadě médií. V roce 2014 mu však byla diagnostikována rakovina v neléčitelné fázi, a tak měsíc po zveřejnění svého posledního videa zemřel. Přesto zůstává znám pod označením „dědeček internetu“.

Konečně originální vaření

Clara Cannucciari se dožila úctyhodných 98 let. Až do své smrti natáčela videa o vaření. Nuda, řeknete si. Ani náhodou, říkáme my. Její kanál se totiž jmenoval Great Depression Cooking a skutečně se nejednalo o kuchtění v depresi, nýbrž o recepty, které Claru učila její matka během hospodářské krize na přelomu 20. a 30. let. Jestli chcete vědět, jak se jedlo v době, kdy nebyl dostatek peněz ani samotného jídla, mrkněte na ni. A že u sporáku vzpomíná skoro stoletá babča, to už je jen stylový bonus.

Znáte nějaké další youtubery s dřívějším datem výroby? Nebo raději zůstanete u mladých? Napište nám pod článek.

Autor: Rimsy