Nejluxusnější rezidence. Chtěli byste v nich bydlet?

Mít tak bejvák s deseti pokoji, bazénem a třeba i molem pro kotvení vlastní jachty. Některým se poštěstilo. Koukněte na tyhle architektonické skvosty, které skutečně stojí. Chtěli byste v nich bydlet?

Vila H3 v Řecku

Vila H3

Čert vem ekonomickou situaci v Řecku. Tohle se luxusních nemovitostí netýká. Své o tom ví řecký architekt Pavlos Chatziaggelides a jeho 314 Architecture Studio, které nedaleko Athén dokončilo luxusní rezidenci pojmenovanou H3. Samotný pozemek má královské rozměry 7 000 metrů čtverečních. Minimalistický betonový skelet připomíná plovoucí jachtu. Dům o užitné ploše okolo tisíce metrů nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.

Rezidence v El Jonuco

Další luxusní rodinný dům od architekta Davida Pedroza Castañeda leží na překrásném místě v „El Jonuco“. Nabízí velkolepé výhledy na tamní hory. Sousedství uzavřené krajinou připomíná mnoho mexických měst, kde vysoké hory vymezují údolí, na němž se následně obyvatelé usadí. I takové je Severní Mexiko.

Španělská kráska

I tak by se dalo nazvat dílo A-cero Architects (španělský architektonický team). Šikovný tým je autorem nejednoho skvostu, stejně jako téhle velké, luxusní residence na předměstí Madridu (v Pozuelo de Alarcón).

Jihovýchodní Asie

Jihovýchodní Asie neláká svým exotickým prostředím pouze turisty, přitahuje také milovníky moderní architektury. Lines Residence, jak se stavba nazývá, je totiž svou čelní stranou orientovaná přímo směrem k zálivu, od nějž dům dělí pouze zatravněná předzahrádka. Vodní motiv je nepřehlédnutelný i v interiéru. Designéři s ním nešetřili. Téma vody je poté ještě zdůrazněno bazénem, který dům doslova obtéká. Velmi příjemnou součástí domu je i molo, které navazuje přímo na předzahrádku. Majitelé tak mohou zakotvit svou luxusní jachtu doslova a do písmene přímo před domem.

Foto: Lines Residence

Autor: EH

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Stylový chladící box na pivko

Zajimavé technické vymoženosti ve sportu