Nejdražší věci na světě. Co všechno si mohou někteří dovolit?

Říkáte si někdy, jaké by to bylo být multimilionářem? Za prachy si sice štěstí nekoupíte, ale mít pár desítek „melounů“ na účtu by rozhodně nebylo k zahození. V našem článku ovšem naleznete hned několik věcí, na které by vám ani takové jmění nestačilo! Úlet? Nikoli. Realita!

Nejdražší auto na světě? Ferrari 335 S Spider!

Mít tak pořádnou „káru“ si přeje většina chlapů. Jenže některá vozidla jsou poněkud mimo finanční možnosti běžného smrtelníka. Kolik ale vlastně stojí vůbec nejdražší auto světa? Tipujete 50, 100 nebo 250 milionů? Ve skutečnosti se jedná o 866 milionů Kč (32 milionů Eur)! Závodní vůz Ferrari 335 S Spider z roku 1957 se na začátku letošního roku prodal na veletrhu Rétromobile v Paříži právě za tuto neuvěřitelnou částku. Svého času jej přitom řídila taková esa jako Brit Mike Hawthorn, jenž s ním v roce 1958 absolvoval čtyřiadvacetihodinový závod v Le Mans, anebo jeho krajan Stirling Moss. Tomu se dokonce ve stejném roce podařilo vyhrát kubánskou Grand Prix.

Poznámka: podle některých lidí je ovšem stále nejdražším automobilem na světě Ferrari 250 GTO, které bylo v roce 2014 prodáno v USA za 38 milionů dolarů. Ačkoli tato částka byla tehdy v přepočtu 28,5 milionů Eur, vzhledem k aktuálním kurzům měn by výše zmíněnou cenu 32 milionů Eur překonala.

Prohlédněte si nejdražší auto světa: 

Za luxusní hodinky lze utratit téměř 200 milionů

Že mohou být hodinky výrazným módním doplňkem, je poměrně jasné. Pokud však budete chtít vlastnit výrobek od nějaké přední světové značky, musíte zřejmě navštívit banku s punčochou na hlavě a (minimálně stříkací) pistolí. Na konci minulého roku byly totiž na charitativní aukci Only Watch v Ženevě vydraženy hodinky Patek Philippe 5016A za 185 milionů korun! Původní odhad částky se přitom pohyboval zhruba desetkrát níže. Zkrátka a dobře je vítěz aukce chtěl za každou cenu. Pár desítek milionů sem, pár desítek milionů tam.

Reportáž z charitativní aukce Only Watch:

Bydlení za miliardy

Řešíte, zda se přestěhovat do 2+1 či 3+1? Tak to dál ani raději nečtěte. V roce 2014 byl totiž v New Yorku prodán byt v mrakodrapu One57 za neskutečných 100 milionů dolarů, což tehdy bylo zhruba 2,4 miliardy korun! Co vás v něm uchvátí? Nic moc, pouze šest velkých ložnic, knihovnu, parní lázně či kinosál. Pokud navíc rádi cestujete, jistě vás bude zajímat, jak je to s cenami hotelů. Vůbec nejdražší pokoj na světě se nachází v ženevském hotelu President Wilson. Jeho Royal Penthouse Suite totiž stojí 100 tisíc dolarů na noc. Na druhou stranu kdo potřebuje soukromý výtah, neprůstřelná okna a dveře nebo knihovnu, fitness a biliard?

Podívejte se na byt za 2,4 miliardy Kč: 

Co svačí milionáři? Kaviár, drahé maso či lanýže

Jak známo, k boháčům patří kaviár. Nejdražší na světě je přitom Almas z Íránu, který pochází ze 100 let starých jeseterů beluga. Za kilogram zaplatíte zhruba 750 tisíc korun, tedy trošku drahá svačinka. Patříte-li mezi milovníky masa, vězte, že finančně nejnáročnější pochoutka pochází z dobytka wagyu, jenž je chován v Japonsku a Austrálii. Jeden steak vás vyjde na 50 tisíc korun. Vůbec nejdražším jídlem na světě je ovšem bílý lanýž z Alby. Za jednu houbu byste utratili neskutečných 3,8 milionů Kč! Chcete-li jej tedy ochutnat, budete muset požádat šéfa o „mírné“ zvýšení platu.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co jí koupit pod stromeček? Chlapi, čeká vás těžká volba!

10 nejbohatších sportovců světa. Kdo si utírá zadek bankovkama?