12 důvodů, proč nenávidět Vánoce. Souhlasíte s námi?

Jupí, Vánoce! Jenže vše na světě má i stinnou stránku. Proč je nemusíte mít zrovna v lásce?

1. Mrtvé stromky

Mohly růst v přírodě. Udělat krásný les, ve kterém byste mohli vyrazit s kamarády na paintball (nebo klátit holky na jehličí), ale místo toho vám uschne doma. Proboha proč?

2. Všichni na poště

Koumáci vymysleli, že se nebudou mačkat v obchodních centrech, kde není možné zaparkovat a nenarazit na tisíce lidí. Tak si vše objednali v e-shopu a nechali si dárky poslat domů. Ehm, jenže pošta už je ani nerozváží a rovnou nechává vše „na poště“, přijďte si pro balíček sem. Takže fronty se jen přesunou.

3. Prachy v čoudu

To je dárek za 300, za 500, za tisíc, pro rodinu, pro kamarády… a po Vánocích je 20 000 v čoudu. Sux!!!

4. Nevyžádané dárky

Už máte ve skříni 5 svetrů, které nenosíte, protože ukrutně koušou? Máme dobrou zprávu. Letos dostanete šestý. Užijte si ho!

5. Cukroví

Jasně že ho milujeme. Všichni ho milujeme a nedokážeme se ovládnout, abychom ho nesnědli. Jenže kdyby nebylo, bylo by to lepší. Nemuseli bychom mít v lednu deprese z toho, jak jsme ztloustli a utrácet tisíce za fitka, která nám stejně moc nepomůžou. Vydržíte maximálně leden nebo únor a zbytek ročního členství jde do kanálu. Jupííí!

6. Koledy pořád dokola

Na Vánoce (a dlouho před nimi) se hrají koledy. Všude. Copak nejsou i jiné písničky k mání? Ať se vydáte kamkoli, budou tam, sledovat každý váš krok. A i kdybyste nakrásně některou z nich měli rádi, jsme si jistí, že v lednu už si ji po tisíciprvní rozhodně nepustíte. Až zase za rok…možná už v říjnu :(.

7. Firemní večírky

Není nic horšího, než plánované a nucené firemní večírky. Paní jednatelka se s kolegyněmi plácá po zádech, jak dělají super práci a jak je ráda, že má tak super tým i v těžkých dobách a že pracujeme prakticky jako jedna rodina, kdy jeden podporuje druhého. A pak v lednu rozešle 300 výpovědí.

8. Trapná PF

Počítejte s tím, že zase budete mít Facebook plný strojově vytvořených PF. A také usměvavých rodin nafocených v ateliéru, které se tváří, jak jsou strašně happy. Chcete tohle opravdu vidět?

9. Blahopřání

Tak přeju šťastný Vánoce a hodně štěstí v novém roce. 10 úplně zbytečných slov. Taková nucená formalita. Jako kdyby se mezi 31. prosincem a 1. lednem něco změnilo. Nic se nezmění. Je to jen ohrané klišé.

10. Silvestr

Na Vánoce volně navazuje Silvestr. Všichni se na povel bavte, opíjejte, jezte chlebíčky a pak jděte na Václavák. No pecka, ne? Pařba je nejlepší stejně ta neplánovaná s dobrou bandou.

11. Dálniční známka

Ta současná platí sice až do konce ledna, ale stejně za ni musíte vyhodit prašule. Ano, slyšíte dobře. Za ty zdevastované dálnice, které jsou buď pořád ucpané, rozbité, v nekončící opravě nebo se propadají. Připravte si 1500 Kč. (Měsíční vyjde na 440,-Kč a za desetidenní kupón zaplatíte 310,-Kč. Pro vozidla nad 3,5 tuny dálniční známku zakoupit nepůjde ani v roce 2017, protože je v tomto případě je nutné platit mýtné.)

12. Zavřené obchody

Od sobotního poledne do pondělního rána (minimálně) zapomeňte na nákupy, protože obchody budou zase zavřené. To jsou nová práva prodavačů a prodavaček. A nikdo se už neptá na naše práva na čerstvé pečivo!?

A co na Vánocích děsí vás?

Autor: VK

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejvtipnější a nejtrapnější rodinné fotky na Vánoce

Vánoce? Obžerství! Co pomůže na žaludek?