Nálož! Filmové novinky ze Star Wars, Avengers, Strážců vesmíru, Konga a dalších

Málokdy se poštěstí, aby se ve filmových novinkách sešly tituly jako tyto. Star Wars, Avengers, Strážci vesmíru, monstrózní Kong a čerstvé přírůstky, jako sci-fi s Anne Hathaway v hlavní roli nebo další hudební drama a romance s tváří Ryana Goslinga. Je čas si rozšířit obzory!

The Last Jedi představuje stormtroopery a… nový účes Rey?

Už se nám to začíná skutečně přiostřovat. Cítíte to? Novinek z osmé epizody Star Wars je zatím sice míň, než by si kdo z nás byl přál, důležité ale je, že jsou a vyvolávají jednu debatu a diskuzi přes druhou. Po odhalení názvu přišlo nedávno oficiální vyhlášení akce pojmenované jako Force Friday II, která od loňského roku dává dohromady široký fanklub grandiózní vesmírné ságy a letos připadá na 1. září. K této příležitosti studia Disney a Lucasfilm uveřejnila první oficiální fotku třech ústředních postav pokračování, a hned na to následovala také fotka stormtrooperů z placu natáčení epizody The Last Jedi. Můžeme tak vidět, že další díl bude laděný v o poznání vážnější tónině. Rey vyměnila účes pouštního odpadlíka za kousek hodný řádně vycvičeného rytíře Jedi, tak už by stačil jenom ten světelný meč a o epičnost letošního prosince máme vystaráno!

Fotka stormtrooperů zde.

První náhled do Infinity War ukazuje, jak čas šel a půjde

Bratři Russoovi v současné době pracují v Atlantě na natáčení jejich, a také obecně studia Marvel, největšího snímku vůbec. Předpokládaná práce by měla spolknout většinu letošního roku, ještě aby taky ne. Příští dva Avengers filmy v sobě shrnou posledních 10 let napěchovaných příběhovými liniemi a rozvinutím snad více než dvaceti hrdinů a další budou přibývat. Do hereckého obsazení totiž navíc přibyla Brie Larson jako Captain Marvel. A tak se tvůrci očekávaného epického snímku a průsečíku celého marvelovského univerza rozhodli vypustit krátké video, ve kterém shrnují svojí práci, berou fanoušky na plac natáčení, přidávají rozhovory s herci a nastiňují, co nás v Infinity War čeká.

Strážci vesmíru z toho ždímou, co se dá. Vrcholová ukázka je zde!

S premiérou klepající na dveře již za měsíc ládují marketingová a reklamní oddělení studia Lionsgate ze Strážců vesmíru ven, co se ještě dá. All-Star ukázka s rozsahem jedné minuty už ale bude nejspíš právě i tou poslední. Vůbec ale není, proč se zlobit. I v tak krátkém času se dostalo snad úplně na všechno. Nechybí akce, napětí, epické momenty, ani humor a vtip. Ústřední pětice Strážců přichází ve všech provedeních – jako studenti se svými problémy, jako hrdinové v oblecích, Zordech i Dinozordech. Své si střihne i Rita Repulsa a mentor hrdinů Zordon. Nástřel digitálního dokreslení neurazí současného diváka, a ani fanoušci kultovního originálu nemůžou říct mnoho proti. Alespoň prozatím ne. Konečné rozčísnutí náš čeká už 6. dubna v kinech.

Ostrov lebek praská ve švech. Oficiální trailer přidává brutální souboj titánů

Ještě blíž než Strážce vesmíru ale máme jedno velké monstrum, které to na plátnech rozbušilo už mnohokrát a tentokrát přijde s nejedním vylepšením. Řeč je samozřejmě o filmu Kong: Ostrov lebek, který jsme už nejednou také zmiňovali, a tak by pro vás nemusel být nový klip zobrazující duel gigantické gorily a obrovského ještěra takovým šokem. Přesně to nám totiž za pět minut dvanáct servíruje ve výběru ukázek také studio Warner Bros a Legendary Entertainment. V souvislosti s Avengers se nám i zde mihne na pozadí jedinečného primáta herec Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson a neméně zocelená Brie Larson. K souboji člověka s přírodou a přírody s přírodou vůbec budou potřebovat všechny své síly, a my věříme, že výsledek bude stát již 9. března opravdu za to.

Anne Hathaway se opět vrací k sci-fi žánru. Naučí mimozemšťany tančit?

Na závěr se dostane i na představování. Naprostou novinkou v našich stručných týdenních informacích z filmového světa je totiž sci-fi snímek Colossal, ve kterém se po boku godzilovského mimozemšťana představí Anne Hathaway, Dan Stevens a Jason Sudeikis. S inovativní myšlenkou v tomto žánru přišel španělský režisér Nacho Vigalondo. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, můžeme na rovinu přiznat, že my také ne. Popularizovat by ho mohl teprve právě až Colossal, ve kterém mentální krize obyčejné holky Glorie (Hathaway) katastrofickým způsobem ovlivňuje dění až v dalekém jihokorejském Soulu. Filmové festivaly zatím mají Vigalondův počin za veledílo, tak snad se dostane co nejrychleji i k nám, protože to zatím opravdu vypadá na vskutku originální sci-fi pecku!

Gosling zase zpívá. Od La La Landu k dalšímu, obdobnému projektu

V nezávislém sektoru se po čase a Stromu života pokouší opět prorazit také režisér Terrence Malick. Pro ambiciózní a atraktivní projekt hudebního dramatu a romance točící se kolem dvou milostných trojúhelníků si vybral ty nejpovolanější. V první řadě je to Ryan Gosling, který si po La La Landu střihne další pěvecké sólo, na něž narazíte i v traileru a celkovému dojmu to skutečně přidá dost. Koho s ním můžeme čekat v šestici zamilovaných proměnných? Herecké obsazení doplňuje Haley Bennett, Christian Bale, Natalie Portman, Michael Fassbender, Rooney Mara, Cate Blanchet a další. Z ukázky to vypadá, že film bude mít notnou dávku života a emocí, tak snad se toho ve dvou a půl hodinové metráži příliš nepřejíme. Více zase příště.

Co říkáte na Star Wars a Avengers? Narazili jste na nějaké nové teorie? A jak jste spokojení s výběrem filmů, které nás v kinech čekají v příštích několika týdnech?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Logan – Wolverine naposledy a brutálně

Recenze: John Wick postřílí všechny!