Na které filmové pecky se můžeme těšit v létě?

Léto je za rohem a každý už se připravuje na to, kam jenom zase letos vyjede na prázdninovou dovolenou. Od moře, z hor anebo lesa se však nakonec stejně všichni vrátíme, a kino jako vždy nabízí také příjemný způsob toho jak strávit některý z teplých letních večerů. Na které filmové pecky se diváci zatím nejvíc těší?

Sebevražedný oddíl

Po nepříliš kladně hodnoceném duelu Batmana a Supermana ze stáje DC přichází jejich druhá divoká karta letoška. Roli hrdinů si ovšem tentokrát přisvojí více i méně známí padouši, které dala dohromady jako Sebevražedný oddíl ředitelka organizace A. R. G. U. S Amanda Wallerová (Viola Davis). Pod svými ocelově pevnými křídly tak najednou svírá Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshota (Will Smith), Enchantress (Cara Delevingne), kapitána Bumeranga (Jai Courtney) a další. Skupina nebezpečných zločinců je přinucená vykonávat nemožné mise proti ještě horším zločincům, mezi které bude patřit také všemi očekávaný Joker (Jared Letto). Svoji roli si pak ve filmu střihne také Batman (Ben Affleck), a otázkou zůstává, jestli půjde proti všem anebo se přikloní k Oddílu.

Datum premiéry: 4. srpen 2016

Legenda o Tarzanovi

Dobrodružství chlapce opuštěného v džungli, kterého opice vychovaly nakonec až v jejího samotného krále, zná z knížek, ale i těch několika mála filmových zpracování téměř každý. Tentokrát se však v příběhu přeneseme o pár kapitol dál, kde se z Tarzana (Alexander Skarsgård) stal po boku své milované Jane (Margot Robbie) zámožný britský lord daleko od své exotické domoviny. Do té se má ovšem v roli obchodního emisara parlamentu vrátit, netuší však, že na něj čeká smrtelné nebezpečí a životní výzva v podobě kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Celá džungle je v nebezpečí, a Tarzan se bude muset setkat s nejedním rivalem, aby prokázal své právoplatné místo a sjednotil říši zvířat proti společnému nepříteli.

Datum premiéry: 7. července 2016

Krotitelé duchů

Legendární dvojice filmů s Billem Murrayem z 80. let zasáhla především starší generace, ale v paměti se drží i dnešním dospělým a některým dětem, pro které se inovace vtipně zpracovaného duchařského filmu může zdát obzvlášť lákavá. V remakeu s ženským obsazením hlavních rolí se objeví i někteří členové ze staré party, a stále proto zůstává ve hvězdách, jaký formát film vlastně nabere. Krotitelé duchů však i přes četné odpůrce novodobého pojetí stále láká obdivovatele původních filmů a z řad mladších diváků zaujímá pozornost právě efektivním zobrazením desítek a stovek duchů prohánějících se městem New Yorku, kde se s nimi čtveřice odvážných žen s křížícími se paprsky svých děl utká.

Datum premiéry: 28. července 2016

Star Trek: Do neznáma

Úspěšný producent a režisér J. J. Abrams před sedmi lety restartoval kultovní ságu Star Treku do moderní podoby, po dvou skvěle hodnocených dílech však předává otěže série dál. Dohled nad třetím pokračováním přebírá Justin Lin známý pro režii pátých a šestých Rychle a Zběsile, zájem o další díl vesmírného dobrodružství tedy jenom tak neklesá. V efektivní podívané se opět vrací známé hlavní postavy kapitána Kirka (Chris Pine) a jeho posádky, důstojníka Spocka (Zachary Qinto), Uhury (Zoe Saldana) a dalších. Enterprise se tentokrát dostává za hranice prozkoumaného vesmíru, kde naráží na nové nepřátelé, kteří postaví celou Federaci, Kirka a jeho přátelé tváří v tvář dosud snad největšímu nebezpečí a hrozbě, kterou zatím poznali.

Datum premiéry: 18. července 2016

Jason Bourne

Matt Damon se už popáté vrací ve své nejprotřelejší filmové roli agenta Jasona Bournea, který se své paměti stává odjištěným granátem pro CIA, která se ho snaží zlikvidovat. Damonův první film Agent bez minulosti se částečně natáčel také v České republice, čímž měl pro naše diváky blízko a svoji neobvyklou zápletkou upoutal mnohé fanoušky konspiračních a špionážních filmů vůbec. Již potřetí se tak Bourne vrací pod taktovkou režiséra Paula Greengrasse, který měl se sérií zatím největší úspěchy, a od celkově pátého pokračování se proto očekává pořádná podívaná. Agent bez paměti se pustí na cestu odhalení své ztracené minulosti, čímž opět překříží klidné působení amerických zpravodajských agentur, a po krku se mu tak zase pustí obsáhlá úderná síla a nejeden speciálně trénovaný zabiják. Co by ale hrdina pokračování nezvládl ustát?

Datum premiéry: 28. července 2016

A co dál?

Prázdninovou sezónu proloží rovněž několik animáků a pohádek, z nich je nejvíce očekávané pokračování Doby ledové s podtitulem Mamutí drcnutí. Upoutávka na další z dobrodružstvích jednoho velkého mamuta, krotkého šavlozubého tygra a přihlouplého lenochoda už nějakou chvíli baví publika v kinech, i když navštěvují úplně jiné filmy. Vlastní premiéry se dočká 14. července, přičemž ke konci srpna by zase mohla zabodovat animovaná komedie Sausage party. Ta už ale stihla dostat R-rating označení, čímž se její cílovou skupinou stávají spíše dospívající a dospělí. Animák totiž odtajňuje skrytý život jídla čekajícího v regálech obchodů na své konzumenta, vůbec ale netuší, co je v jejich domovech čeká. Z úst jim potom proto neujde jedno, dvě anebo celé desítky sprostých slov, kvůli čemu se zdánlivá pohádka stává pro děti nepřístupnou.

Na které filmy se v létě těšíte nejvíc?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hrozné filmy, které stejně vydělaly balík

Filmové postavy, které diváci nejvíc nenávidí!