Legendy 2016: Co všechno bylo k vidění? Kochejte se!

Historicky už potřetí hostil čtyřiašedesátihektarový areál bohnické psychiatrické léčebny motoristickou akci Legendy a tentokmrát jsme byli osobně přitom! Jak jsme již avizovali, hlavním tématem byly kabriolety, ale exemplářů se v Bohnicích sjelo více než 1000. Na své si přišli všichni nadšenci motorismu – od milovníků veteránů až po nadšence supersportů či motorek. Přinášíme vám malé shrnutí i to, co se nám v rámci akce povedlo!

V první řadě bychom rádi poděkovali vám všem, kdo se za námi neváhali vydat a pozdravit nás osobně na stánku Prochlapy.cz, kde jste si mohli zasoutěžit o skvělé ceny, které nám věnovala značka Sencor. (Výsledky soutěže zveřejníme již zítra. Hrálo se o hlavní cenu nejnovější HD televizorLED TV SLE 48F12 s úhlopříčkou 48 palců, skvělé autorádio a praktické autodoplňky.) Zároveň jsme vám nabídli superkáru, která se vám moc líbila. Šlo o nejnovější model Mustangu r.v. 2015 (objem motoru 4998 ccm), který nám zapůjčila společnost Simix. Mohli jste se zároveň vyfotit s našimi krásnými slečnami a zdarma se občerstvit nealkoholickým pivem Ferdinand či vítečnou kávou Nespresso. A co jste ještě mohli v Bohnicích zažít a vidět?

Asi se shodneme, že pro nadšence veteránů byla nejméně zajímavá prezentace současných modelů automobilek. Ta však k téhle motoristické akci neodmyslitelně patří a jistě zde byly i modely aut, které stály za shlédnutí. Ale ano, jsou to věci, které můžete vidět i v každém značkovém autosalonu. Tedy asi kromě AMG GT nebo M2, což si žádný petrolhead jistě nenechal ujít.

Vivat závoďáci!

Další početnou skupinou aut byly závoďáky, které se stejně jako loni i předloni vydávaly v předem stanovených časových intervalech na speciálně vytyčenou trať, vedoucí okrajem bohnického areálu. Podívaná to byla parádní jako vždy a o rachot nebyla nouze. Návštěvnicky nejvděčnějším druhem aut byly old- a youngtimery, které přivezli osobně jejich majitelé, a také restaturátorské firmy a značkové kluby. A že jich bylo!

Kabriolety na centrální výstavní ploše

Všichni vášnivý kabrioleťáci se zcela nepochybně zastavili na centrální výstavní ploše, která patřila tentokrát právě autům bez střechy. Škoda možná, že těch kabrioletů nebylo více. Ani nám osobně se nepodařilo projít si všechny expozice, a tak nemůžeme v galerii ukázat, co všechno za shlédnutí stálo, i přesto se jistě pokocháte minimálně tím, co jsme pro vás vyblejskli…co se nám líbilo.

4 premiéry

V areálu se o víkendu také ukázaly čtyři výstavní premiéry. Šlo o vozy Audi A5, Range Rover Evoque cabrio, Mercedes řady E a českou premiéru měl i Mercedes C cabrio. Návštěvníci mohli obdivovat stánky celkem 25 značek a nebyl žádný problém si do aut sednout nebo se s nimi dokonce svézt (v rámci testovacích jízd). Svou výstavní premiéru zažila i nová varianta modelu Škoda Superb – Sportline.

Něco pro motorkáře

Na své si přišli i milovníci jedné stopy. Nové stroje tu představilo celkem devět motocyklových značek. Organizátoři letos dokonce překvapili poměrně rozsáhlou expozicí klasických japonských motocyklů a youngtimerů. Mohli jste tak vidět stroje jako Honda 900 Bol d´or, Kawasaki GPZ 1100, stejně jako zástupce vzduchem chlazené modelové řady GS od Suzuki a další.

Nechyběla ani hvězdná jména

Stejně jako oba ročníky přetím i letos přijaly pozvání skutečné hvězdy. Asi tou největší byl americký ex-pilot formule jedna Scott Speed, kterého si přivezl Volkswagen. Dalšími hosty byly domácí hvězdy automobilového sportu jako Petr Fulín (dvojnásobný Mistr Evropy v seriálu ETCC), který přivezl představit zajímavý historický vůz Seat 850 Spider, Jan Černý (dvojnásobný Mistr Evropy a trojnásobný Mistr ČR v automobilových soutěžích) a další. Bylo toho zkrátka tolik, že bychom mohli vydat seriál. Věříme, že se raději pokocháte auty ve fotogalerii a zkusíme vám jejich prostřednictvím trochu přiblížit letošní báječnou atmosféru celé akce.:)

Děkujeme organizátorům akce

Dík patří samozřejmě i organizátorům akce, kteří nás přizvali k téhle ojedinělé a zároveň největší motoristické šou u nás. Nashledanou příští rok!

 

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Legendy 2016: videopozvánka pro vás přímo od hlavního pořadatele projektu Jakuba Rejlka

Legendy se blíží. Přijďte se osvěžit a vyhrát super televizi!