Filmové postavy, které diváci nejvíc nenávidí!

Oblíbených filmových charakterů má každý tak dvě kupy, možná i víc. Co ale ty, které vedle těchto postav měly svoji významnou roli v tom, že si v hned v prvním momentě získaly veškerou naši nenávist a zlost? Je to o něco těžší počítání, a my vám navrhneme hned několik z nich, které stojí za to největší opovržení vůbec.

Dolores Umbridgeová z Harryho Pottera

Mezi kouzelníky a čarodějkami z úspěšného světa J. R. R. Rowlingové nejsou Voldemort ani Beatrix Lastrengová tím největším zlem, které mohlo Harryho Pottera a jeho přátelé na jejich společné cestě za dobrým koncem potkat. Skutečný problém a nenávist nejenom pro ně, ale i pro diváky celé série vyvolala postava, která je spíš než čarodějkou skutečnou ježibabou, a tou je Dolores Umbridgeová. Jako vyučující předmětu Obrany proti černé magii své žáky doslova mučila, na Ministerstvu kouzel s radostí vykonávala špinavou práci za Smrtijedy, a k tomu všemu si ještě vykračovala v těch svých růžových botičkách a šatičkách, s přeslazeným úsměvem na rtech.

Dolores-Umbridge

Ježibaba nemusí mít bradavici

Denethor z Pána prstenů: Návrat Krále

Ani v Pánovi prstenů nejsou skutečně svízelnými ztělesněními zla Sauron, Saruman nebo Prstenem posedlý Glum. Když už zjistíte, že Boromir byl vlastně fajn chlapík, a jeho bratr Faramir je taky docela sympaťák, přijde na řadu jejich šílený otec Denethor. Ten si přivlastnil trůn v Minas Tirith jako správce města, a ve své popularitě se ani nenamáhá změřit tep z boje zraněnému synovi Faramirovi, namísto toho ho raději položí na hranici, kolem které dělá rádoby fanatická gesta a od srdce dobrému hobitovi Pipinovi nepřikládá ani trochu důvěry. Kéž by se byl těmi hrozny při Pipově zpěvu udávil.

1-stewards-gondor

Obličej, který prostě nemůžete mít rádi

Commodus z Gladiátora

Na pohádkovém osudu velkolepého filmu Gladiátor není nic, co by postava císaře Commoda nepřekroutila tak špatným způsobem, aby proti sobě vmžiku, avšak hned několikrát po sobě nepoštvala celé objemné publikum, a to nejenom v Koloseu. Zabil svého dobrého otce, generálovi Maximovi Decimovi Meridiovi vyvraždil jeho malou, ale šťastnou a spokojenou rodinu, a své sestře pod pohrůžkami na vlastním synovci dělá neslušné návrhy. K tomu všemu chce v posledním souboji s Maximem vyhrát podvodem, což se mu ale naštěstí nepodaří, a tak jako ostatní nenávidění hodné postavy i on končí břichem nahoru. Až na výjimky…

Screen-Shot-2016-01-05-at-14.57.06-1024x564

Stačí jeden pohled do očí

Willie z Indiana Jonese a Chrámu zkázy

Je jednou z těch opomenutelnějších, protože není záporákem filmu, stejně ale kdekomu v Indianovi Jonesovi lezla krkem. Nakonec s archeologem kovbojem jako každá jiná pěkná tvář i skončí, ale čím vším si kvůli tomu museli diváci projít, to byla bída. Namyšlená fiflena, která každou svoji scénu korunuje doslova další scénou, ve které buď ztropí naprostý nesmysl, a to většinou s jekotem, pískotem nebo nafrněným výrazem, který nedá nikomu na pěkných pár nocí v klidu spát.

197436

A zase ječí

Anakin Skywalker v nové sérii Star Wars

Tři díly, dva herci, tisíce nenávistných komentářů a kritik. V prvních chvílích to s Anakinem nevypadlo ani tak špatně, jako s ostatními postavami na tomto seznamu. Nabitý extra Silou, nesobecký, rozdal by se pro druhé. Potom si ale uvědomíte, že to až skoro s tou dobrotou přehání, a stejně je to vlastně takové malé umíněné dítě. A to si teprve musíte počkat na to, co z něj vyroste za arogantního floutka, který kašle na disciplínu, neustále se vytahuje, neposlouchá Obi-Wana a pomalu, ale jistě spěje k Temné straně Síly. A nakonec k ní samozřejmě i dospěje, a nenávist dosáhne naprostého maxima.

anakin-force-ghost-star-wars-pic

Jedno špatné rozhodnutí za druhým

Percy ze Zelené míle

Bachaři ve vězení nebývají zrovna vřelé lidské bytosti, tenhle rozmazlený fracek to ale dotáhl k naprostému okraji všeho špatného. Když se už i dozorce Paul a jeho kolegové, kteří se ve věznici pro těžké případy nesetkávají zrovna s vzorovými příklady lidskosti, shodnou na tom, že obr John si svůj trest odpykává neprávem, je to právě Percy, který svoji protekci a pravomoci nehodlá nijak podřídit dobrému úsudku starších kolegů. Krásný a dojemný příběh jednoduchého dobráka s neobyčejnou schopností léčit druhé tak přeci jenom není tak pohádkový, když Percy vše dobré vzápětí maří svým dětinským přístupem, i on ale jednou doplatí.

Percy-Wetmore-the-green-mile-20526440-720-400

Furt přemýšlí, co dalšího by provedl

Calvin Candie z Nespoutaného Djanga

No a na úplný konec si necháme nějakého protivného padoucha z Tarantinových známých filmů, jakým je zrovna třeba Nespoutaný Django. V tom po celou dobu sledujete napínavou, pracnou a zábavnou cestou dvou kumpánů, pro spravedlnost a štěstí jednoho z nich, které ale rázem maří jeden nabubřelý aristokrat. Calvin Candie vlastní plantáž s otroky zvanou Candieland, kde je i Djangova žena. Ta má ovšem vysokou cenu, kterou si Candie rád vybere, zmaří tak celou propracovanou cestu dvou dobrých kolegů a přátel, a rovnou také život jednoho z nich, oblíbeného doktora Schultze. A to vzbudí teprve tu pravou nenávist.

Second_Django_Unchained_trailer_home_top_story_featured_photo_gallery

Určitě neříká nic dobrého

Strefili jsme se, nebo máte ještě nějakého fakt velkého neoblíbence?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejoriginálnější zbraně ve filmech

Šílené filmy, o kterých ani nevíte