Našla se konečně tvář mladého Hana Sola?

Mimo hlavní dějovou linii a ságu Star Wars se v poslední době rozjíždí další projekty a filmy, které vysvětlují příběhy vedlejších zápletek a postav. Takovým je například Rogue One, o kterém jsme již informovali. Dalším je očekávaný film o začátcích pašeráka Hana Sola, jehož herecký představitel je právě teď dost diskutovaným tématem. Kdo si střihne náhradu za Forda?

S premiérou předem ohlášenou na 25. května 2018 je série na pokračování o Hanu Solovi stále ještě daleko. Před-produkce však již dávno započala, produkce je hned v závěsu, a tak se režisérské duo Phila Lorda a Christophera Millera musí pomalu začít rozhodovat, koho konečně do ostře sledované role obsadí.

Poprvé v historii jedné předaleké galaxie

Jenom tak pro zajímavost, tohle je poprvé v celé historii Star Wars ságy, co se o jeden z jejích příběhů budou starat dva režiséři zároveň. Pánové už ale mají společnou historii. Táhnou to spolu už od režírování komedie 21 Jump Street, přes známé animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh, k pokračování 22 Jump Street a opět se setkávají právě zde. Kvůli tomuhle režisérskému počinu dokonce zanechali své práce na očekáváném DC sólo snímku, Flash.

lead_large

Han Solo je ikonická filmová postava

Fanoušci měli svého fanouška

Vraťme se ale zpět k filmu. Ten mají v produkci pod palcem půl na půl studia Lucasfilm a Walt Disney Pictures, která si tak na střídačku berou slovo v tom, kolik peněz kam ulijí, koho zaplatit a koho ne. Své by k tomu určitě chtěli říct i fanoušci pokračování, kteří by si v roli začínajícího pašeráka představovali herce Anthony Ingrubera, který za sebou zatím nijak význačnější role nemá. Na to ale studia a režiséři, včetně herce samotného, patrně nebrali ohled, jelikož se Ingruber neobjevil ani na castingu.

Na zločineckého dobrodruha by i vypadal

Na zločineckého dobrodruha by i vypadal

Vypadá to ale na někoho úplně jiného

Kdo se ovšem na castingu objevil a zvládl to mezi dalšími do navazujícího kola, je herec Alden Ehrenreich. Toho už můžeme znát právě z nedávného komediálního snímku Ave, Caesar!, kde si zahrál jednu z hlavních rolí. Pro fanoušky fantasy romance pak ztvárnil přímo hlavní roli v Nádherných bytostech. Nyní je jedním z horkých kandidátů, kterého se přední filmové portály nebojí označovat za potenciálního vítěze role následovníka Harrisona Forda. Sice ještě nic není ověřené, ale jak už to s drby bývá… něco málo pravdy na tom bude.

alden-ehrenreich-wallpaper

Zatím je ale přední v osudí Ehrenreich

Další možné postavy a jejich představitelé ve filmu?

To nás rovnou přenáší k dalším postavám a jejich hercům, kteří by se ve filmu měli objevit. Jednou takovou neopomenutelnou je pašerákův parťák Chewie, kterého si nejspíš zopakuje jeho představitel ze Síla se probouzí a předchozích dílů, Peter Mayhew spolu s novým dublérem, Joonasem Suotamoem. Mezi nadšenci a filmovými portály také kolují informace o tom, že by nějakou roli ve snímku měl obsadit také Michael B. Jordan z loňského filmu Creed. Patrně by se mohlo jednat o Hanova známého přítele, Landa Calrissiana.

star_wars_episode_iv_chewbacca_han_solo

Nerozlučná dvojka

Na filmy o původu Hana Sola si ještě nějakou dobu počkáme. Chvíle mezi tím ale proloží právě Rogue One, a také již osmý díl hlavní dějové linie, který nás čeká za rok. Mezitím ovšem můžeme sledovat informace o obsazení, které časem určitě doprovodí fotky z natáčení a další. Kdo by nebyl nadšený ze spatření začátků Hana Sola předtím, než na něj v pašerácké hospodě v Mos Eisley narazili Obi-Wan Kenobi s Lukem Skywalkerem?

Jak se vám líbí pro roli vyzdvihovaný herec? Měli byste jiné nápady?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rogue One: Star Wars Story – co víme a o čem se spekuluje

Nejzajímavější Star Wars teorie – jejich PRO a také PROTI