Moderátorka BBC zemřela jen pár dní po očkování proti koronaviru

Počet lidí, kteří hlásí zdravotní potíže po očkování vakcínou AstraZeneca, roste. A bohužel roste také počet těch, kteří nedlouho po vakcinaci zemřeli. Mezi poslední možné oběti očkování patří moderátorka televize BBC Lisa Shawová, která zemřela ve věku 44 let po několikadenních bolestech hlavy a následném krvácení do mozku.

moderátorka zemřela po očkování

Případ pro koronera

Moderátorka, která pracovala ve studiu BBC v Newcastlu, se doposud těšila dobrému zdraví. Podle prohlášení rodiny se u ní zdravotní problémy objevily zhruba týden po očkování. O několik dní později nebyla schopná jít do práce a zůstala na neschopence. Problémy se však nelepšily, a to ani po převozu do nemocnice. V té nakonec Shawová na konci května zemřela.

Příčinou smrti ženy v nejlepších letech měly být krevní sraženiny a krvácení do mozku. Tyto problémy jsou v posledních dnech často spojovány s vakcínou AstraZeneca, a proto je očkování v pitevní zprávě zatím uvedeno jako možná příčina úmrtí.

Zda je však skutečně na vině vakcína AstraZeneca, prozradí až další vyšetřování. Případ se nyní dostal na stůl hlavní koronerce města Newcastle Karen Dilksové.

Jasno by mělo být do několika týdnů

Vyšetřování úmrtí televizní moderátorky by mělo být uzavřeno v řádech několika týdnů. Koronerka i vědci pečlivě prostudují lékařskou dokumentaci Shawové i všechny zprávy z nemocnice, ve které byla hospitalizována. Další podrobnosti by měla odhalit také forenzní pitva.

Navzdory skutečnosti, že komplikace po aplikaci vakcíny AstraZeneca jsou hlášeny z většiny států, které tento přípravek oficiálně využívají, je podle odborníků riziko minimální. Jen ve Velké Británii bylo doposud naočkováno více než 35 milionů osob. Zdravotní péči po očkování potřebovalo jen 332 z nich. 58 osob krátce po očkování zemřelo, zatím však nebyla prokázána přímá příčinná souvislost.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Modelka Stephanie Duboisová zemřela po vakcíně AstraZeneca

Američanovi přistály v peněžence kryptoměny za 5,5 mil. Co s nimi udělal?