Modelka Stephanie Duboisová zemřela po vakcíně AstraZeneca

Na konci května zemřela na Kypru, který na rozdíl od mnoha jiných Evropských zemí nepřerušil očkování vakcínou firmy AstraZeneca, britská modelka Stephanie Duboisová. Příčinou smrti devětatřicetileté manekýny byly podle dostupných informací krevní sraženiny na mozku. Těmi začala modelka trpět krátce po vakcinaci.

modelka zemřela po vakcíně

Smrt Duboisové prošetří Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA), která jednotlivé vakcíny schvaluje pro využití v rámci Evropské unie. EMA se k celé záležitosti zatím nevyjádřila. Modelka se už vyjádřit nemůže.

Její zaměstnanci si zřejmě vyžádají kompletní lékařskou dokumentaci Duboisové a celý případ podrobně prošetří. Zda je příčinou smrti skutečně vakcína proti koronaviru, zatím podle mluvčího kyperského ministerstva zdravotnictví nelze ani vyloučit, ani potvrdit.

Už toho mám dost…

Týden po očkování začala modelka Duboisová na sociálních sítích zveřejňovat fotky s ošklivě vypadajícími podlitinami a modřinami. Jeden takový snímek se stal i poslední zprávou, kterou modelka poslala do světa. Doprovodila jí nepříliš pozitivním komentářem: „Už mám toho marodění dost… A ještě mě dnes čeká několik testů. PS – stále ještě nemám ráda jehly…“

Krátce poté, konkrétně 14. května, byla Duboisová převezena do nemocnice kvůli celkové tělesné slabosti a těžkým respiračním problémům. Test na koronavirus byl negativní, a tak začali lékaři pátrat po jiné příčině obtíží. Po vyloučení ostatních možností začali podezřívat právě vakcínu firmy AstraZeneca.

Pět dní po převozu do nemocnice upadla modelka Duboisová navzdory veškeré poskytnuté péči a celé řadě testů do kómatu, ze kterého se nakonec neprobrala. Podle kyperských médií jde o první případ úmrtí po očkování touto vakcínou na středomořském ostrově. Méně nebezpečné případy krevních sraženin se však objevily u dvou dalších naočkovaných osob, které jsou aktuálně v péči místních zdravotníků.

FOTO: independent.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Modelka Melanie Gaydos je důkazem, že nic není nemožné! Modeling ji živí, i když trpí genetickou chorobou

Modelka Hailey Bieber vyrazila do restaurace jen v podprsence