Máslo na holení aneb shave butter. Jaké jsou jeho výhody?

Gel a krém na holení dominují na trhu po celá desetiletí a neustále spolu soutěží o titul Nejlepší produkt na holení. V bloku se však objevil nový kluk a dává starým klukům pěkně na frak. Shave butter aneb máslo na holení má nízkou pěnivost. To znamená, že ho vytáhnete z tuby nebo nádoby a otřete si ho přímo na obličej. To přináší několik klíčových výhod.

máslo na holení

Co je to máslo na holení?

Máslo na holení působí spíše jako zvlhčovač. Je nemastné a také transparentní, takže můžete skutečně vidět, co děláte. Mýdlo a krém na holení mohou být nepříjemné, když nevidíte pokožku, kterou holíte, a máte pocit, že na ni spíše útočíte, než že ji vyživujete.

Je to nejen skvělý způsob prevence vyrážky po holení, ale také skvělý způsob holení pro ženy. Holení máslem na holení je luxusní zážitek, který můžete pravidelně opakovat, aniž byste riskovali nepohodlí nebo podráždění.

Máslo je skvělé kombinovat s břitvou s dvojitým břitem pro dokonalý zážitek z holení. Na rozdíl od mnoha mýdel a olejů na holení to znamená, že jste také schopni lépe uchopit břitvu.

Výhody másla na holení

Za prvé, tento bezpěnový design umožňuje, aby bylo máslo na holení průsvitnější nebo aby řídlo (ve většině případů), takže můžete snadněji vidět, kde se holíte. To znamená méně přemýšlení o tom, zda jste místo vynechali, nebo ne, protože při holení lépe vidíte svou pokožku.

Protože máslo na holení není navrženo tak, aby napěňovalo, můžete také přeskočit krok štětce a mísy, který potřebujete pro mnoho dalších produktů na holení. Stačí si stříkat nebo nabrat trochu másla do ruky, aplikovat přímo na obličej a vmasírovat máslo do pokožky a vousů.

Přírodní složení

Složení másla na holení spoléhá spíše na přírodní přísady na bázi rostlin a ovoce než na chemikálie. Například jedna oblíbená, dobře zavedená značka pěnivého krému na holení obsahuje propan – stejné věci, jaké používáte k rozpálení grilu.

Propan je běžnou hnací látkou v holicích krémech, které pomáhají vytvářet pěnu a vytlačovat krém z plechovky, ale je nepřirozené používat takové věci na obličej.

S máslem na holení získáte více věcí přírodnin z makadamových ořechů a rozmarýnu, výtažků z ananasu a pomerančové kůry a másla, manga a kakaa – a to jsou jen některé z úžasných ingrediencí másla na holení. Rostlinné přísady, másla a oleje jsou skvělé pro vaši pokožku a zajišťují hladké oholení.

Hladké oholení

Zatřetí, hustší konzistence zjednodušuje dodávání živin a vlhkosti do pokožky, což vede k hladkému oholení bez bolesti a po omlazení. Pro lepší oholení a lepší absorpci hydratačních a zvlhčujících přísad budete je potřeba máslo vmasírovat do pokožky, aby rovnoměrné, a nechat ho alespoň 15 sekund působit. Pokud chcete, klidně nechte působit minutu, ale nečekejte příliš dlouho, nebo začne vysychat.

A konečně, hladká konzistence je pro váš holicí strojek snazší, takže čepel klouže, aniž by se tak rychle a snadno ucpala. Jistě, pěnivé krémy na holení jsou skvělé při narovnávání chloupků na obličeji, ale mohou ucpat holicí strojky a prodloužit čas holení kvůli oplachování pěny.

Skvělý dárek na Vánoce

Holení není jako jiné úkony péče – je to rituál, který si většina lidí opravdu užívá. Díky tomu je holicí máslo skvělým dárkem pro každého dobře upraveného chlápka ve vašem životě.

Letos opravdu doporučujeme zvolit máslo jako dárek pod stromeček nebo k narozeninám. Obdarovaný totiž možná ještě neví o výhodách másla na holení, a nyní může objevit tento pánský produkt na péči o vousy na vlastní kůži. A to doslova.

Každý chlap by měl dát máslu na holení šanci, protože je připraven jednou provždy sesadit z trůnu ostatní holicí gely a krémy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Holení napříč historií: Od primitivních kleští po dnešní holící strojky

Holení aneb jak se správně oholit a být neodolatelný