Holení aneb jak se správně oholit a být neodolatelný

Holení představuje součást dne, a mnoho pánů, ale i žen ji nemá příliš v lásce. Přitom jde o záležitost, která je hotová během několika málo minut. Jak se správně oholit, abyste měli co nejméně následků? Podívejte se.

jak se správně oholit

Jak se správně oholit? S holením nepospíchejte

Jak se správně oholit? Pokud se chcete hladce oholit bez podráždění, musíte si pamatovat dvě věci. Nechvátejte a dodržujte správný postup. Pro každý krok holení jsou navrženy specifické produkty, které vám umožňují připravit pokožku na další krok. Když si uděláte čas a budete se řídit těmito jednoduchými radami, je mnohem pravděpodobnější, že se vyhnete popálení, zarůstání chloupků a podráždění pokožky.

Začněte čisticím prostředkem a teplou vodou

Než začnete se samotným holením, musíte pokožku umýt. To jí zbaví přebytečného mazu a zbytků nečistot. Prostě všeho, co by se jinak mohlo zachytit v žiletce nebo dráždit obličej. Pokožku vyčistěte teplou vodou. Ta ji uvolní a otevře póry, díky čemuž je vnímavější k žiletce a méně náchylná k zarůstání chloupků nebo žiletek.

Exfoliátorem vyhlaďte pokožku

Kromě odstranění špíny pomocí čisticího prostředku je také důležité před holením použít exfoliátor. Tento peeling zbavuje přebytečných odumřelých buněk pokožky, které by jinak mohly způsobit drhnutí žiletky nebo ucpat široce otevřené póry. Nepoužívejte ho příliš drsně. Postačí jemné drhnutí a vaše pokožka bude za pár minut připravena na tlak samotné žiletky.

Co je to exfoliátor?

Exfoliátor je malý přístroj, který se vejde do malé kabelky. Slouží především na dvě věci.

  • Čistí pleť,
  • oživuje pokožku.

K přípravě pokožky a vousů použijte před holením gel nebo pěnu

Gel a pěna před holením upravuje pokožku a zjemňuje vousy, takže je připravena k holení žiletkou. Gel na holení také vytváří na pokožce vrstvu bohatou na živiny, takže čepel klouže hladce a s malým odporem. Je to také proto, že jsou chloupky změkčené.

Naneste krém na holení pohybem proti směru

Když nanášíte krém na holení, postupujte vzhůru, aby se chloupky zvedly nahoru a pryč od obličeje. Výsledkem je celkově hladší a přesnější oholení. Typ holicího gelu nebo pěny, který použijete, je jen na vás, ale doporučujeme něco, co nadměrně nepění.

Jinými slovy něco, co úplně nezakrývá váš obličej a vousy, které chcete upravit. V ideálním případě by to mělo být něco ochlazujícího a zklidňujícího.

Použijte čistou a ostrou žiletku

Dodržujete správnou hygienu žiletky? Holicí strojek musíte vyměnit po každých 6-8 oholení nebo každých několik týdnů, podle toho, co nastane dříve. Poté vyhoďte žiletku a vyměňte ji za novou.

Co se žiletek týče, platí několik pravidel

  • Musí být ostrá,
  • musí být čistá,
  • po každém holení by měla být na suchém místě.

A pokud jde o toto téma, nezapomeňte čepel opláchnout horkou vodou a poté ji uložit do svislé polohy na chladném a suchém místě až do dalšího holení.

Holte se po směru růstu

Když se holíte, nezapomeňte jít ve směru, ve kterém vaše vousy nebo chlupy rostou. To znamená, holte se ve směru, kterým po nich můžete hladce přejet rukou. Nesmíte cítit odpor. Pokud se oholíte tímto způsobem, snížíte riziko zarostlých chloupků a červené pokožky s vřídky.

Co udělat na konec?

Opláchněte studenou vodou a proveďte péči po holení. Stejně, jako horká voda otevřela vaše póry, potřebujete na konci holení opláchnout místo studenou vodu, abyste odplavili nečistoty a póry utáhli tak, aby se zmenšily na svou normální velikost a pomohly chránit před zachycenými nečistotami a bakteriemi.

Totéž platí pro aplikaci vody po holení, pleťového mléka nebo balzámu, aby se pokožka uklidnila, dezinfikovala a vytvořila se na ní obranná vrstva, než se pokožka uvede do původního stavu před holením.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Péče o vousy vyžaduje čas i správné pomocníky. Jak na to?

Muži s vousy jsou sebevědomější, tvrdí nová studie!