Black tie: Co si obléci na tuto akci a neudělat ostudu?

Kodex oblékání black tie je jedním z mála, který má přísná pravidla. Pokud se chystáte na takovou akci, vždy si vyberte černý nebo tmavě námořnický oblek. Je to klasická, všestranná a nejlepší barva, která se na tyto události nosí. Kromě toho lze tento oblek používat po celý rok a kombinovat s téměř čímkoli.

black tie

Sako

K účasti na události s černou kravatou (čili black tie) je nezbytné sako. Pokud by se během dne konala black tie akce jsou vzhledem k formální povaze akce stále vhodné černé nebo námořnické obleky, ale někde do oblečení můžete vložit prvek lehkosti, například bílého motýlka.

Pokud je událost večer, což je nejběžnější čas black tie akce, vždy se rozhodněte pro tmavé barvy, jako je černá, námořnická a tmavě vínová.

Povaha každé události se mění, když je večer. V tomto případě to vždy udržujte formální s tmavými barvami, aby vyzařovaly eleganci. 

sako

Sako je jedním ze základních kousků. (zdroj foto: 123rf.com)

Black tie košile

Pokud jde o výběr správné barevné košile, vždy noste čistě bílou košili bez barevných vzorů nebo detailů, protože událost black tie je jednoduchá, elegantní a obsahuje množství klasických jednoduchých barev černé, námořnické a bílé.

Vzhledem k jednoduché eleganci těchto druhů událostí byste se měli nejlépe vyhnout barevným košilím nebo košilím se vzory. Pokud opravdu chcete být nekonvenční a vtisknout nějaký vzor, ​​rozhodněte se pro velmi jemné pruhy.

Totéž platí pro velikost límce košile: pokud vyčnívá nad bundu, rozhodněte se pro něco, co dobře zapadá pod sako a nepřitahuje příliš mnoho pozornosti. Jednoduchost je vždy lepší.

black tie

Pokud jde o výběr správné barevné košile, vždy noste čistě bílou košili bez barevných vzorů nebo detailů. (zdroj foto: www.familybritches.com)

Kravata nebo motýlek

To vyžaduje trochu času a experimentování s tím, čemu dáváte přednost, protože tyto doplňky jsou obvykle ohniskem na bow tie akci. Sametový motýlek vtrhl na scénu s plnou silou a existuje široká škála bohatých barev a vzorů. Je však důležité si položit otázku, zda doplňuje sako?  

Černý sametový motýlek je vždy bezpečná sázka, pokud experimentujete se sametovými styly poprvé. Speciálně pro black tie událost, která obvykle vyžaduje klasický černý motýlek, by černý sametový motýlek stačil.

Klasická černá kravata je nejtradičnějším doplňkem. Kromě toho si můžete vybrat klasické vázací kravaty a vyzkoušet různé šířky, které vyhovují vašemu stylu a obleku.

motýlek, kravata

Motýlek nebo kravata? (zdroj foto: 123rf.com)

Black tie Boty

Kromě pohodlí musí mít boty tmavý odstín černé nebo velmi tmavě hnědé. S tkaničkami nebo bez nich? Na tom příliš nezáleží, protože jde o detail, který nemá příliš velký vliv na celkový vzhled. Obvykle je mnohem snazší vybrat si správnou obuv poté, co jste se rozhodli pro košili, oblek, kravatu nebo motýlka a manžetové knoflíčky.

boty

Kromě pohodlí musí mít boty tmavý odstín černé nebo velmi tmavě hnědé. (zdroj foto: www.news.yahoo.com)

Ostatní black tie doplňky

Dobře oblečený muž by měl vědět, jak používat kvalitní doplňky. Proto je zásadní, abyste vzali v úvahu typ doplňků k nošení, které nebudou odvádět pozornost od klíčových prvků vzhledu, ale dodají nádech stylu. Najděte význačný pár manžetových knoflíků, který dokončí celý outfit. Manžetové knoflíčky vytvářejí styl a dodávají vašemu oblečení nádech elegance.

Kapesníček v horní kapse saka odlišuje gentlemana od davu. Při skládání buďte opatrní a vyberte ten správný sklad, který je jednoduchý a elegantní, a pokud to nepožaduje dáma, nikdy jej nepoužívejte.

Pokud vás doprovází žena, zkuste přizpůsobit svůj vzhled jejímu oblečení. Může to být jen barva kravaty nebo kapesníku, ale je to pěkný detail, který obvykle upoutá pozornost.

V dnešní době může existovat několik pozvánek, ve kterých byl specifikován dress code. Je však důležité být sám sebou, užít si akci a cítit se při této příležitosti elegantně oblečený.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pánská móda podle rappera Draka a zpěvák Harryho Stylese

Inspirujte se u golfistů aneb tohle oblečení je prostě stylovka