Skvělé letní sporty na vodě, které byste měli na českých rybnících a jezerech vyzkoušet

Letošní léto se pořádně odměňte za to, že jste během karantény nepřišli o rozum. Podívejte se na TOP letní sporty, které si letos nesmíte nechat ujít!

sport

Zahopsejte si po vodě, zaplavejte si jako delfín, nebo se pomocí draka naučte nové letní sporty, co se vám bude hodit i v zimním období. Užijte si zábavu, adrenalin, i skvělý pocit z pohybu.

Aquaskipping – zahopsejte si po vodě

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak to ten Ježíš vlastně dělal? Při aquaskippingu máte další možnost to zjistit. Aktivita známá také pod názvem water-bird, je ideální zábavou na léto. A musíme přidat, že zejména v tom případě, pokud k sobě máte pár dalších lidí okolo. Postaráte se jim o nekonečný zdroj zábavy! Tenhle pružinami poháněný vynález má velmi jedinečnou konstrukci umožňující pohyb po vodní hladině. Potřebujete jen svou vlastní sílu, žádný motor.

Až to pořádně rozjedete, posvištíte si to rychlostí až 32 km/h! A když se vám to náhodou nepovede? Pobavíte všechny okolo, když se i se svým „vznášedlem“ odporoučíte pod vodní hladinu. Neúspěch dělá mistry, takže znovu nahoru a do toho! Až techniku zvládnete, budete si skutečně pohopsávat na vodní hladině. Ok. A příště můžete zkusit přeměnit vodu ve víno.

Flyboarding – vznášejte se nad vodou a plavte jako delfín

Jestli se vám hned nevybavilo, jak tato aktivita vypadá, připomeneme: nedávno na netu kolovala videa s lidmi, co si plavou jako delfíni, nebo se vznášejí nad vodou jako raketa až do výšky 12 metrů. Tohle je přesně ono! Let nebo jízda – nazvěte si to, jak chcete – na flyboardu je další výzva, co si letos s chutí dejte. Osobní trénink se zkušenými instruktory vám ukrátí začátečnické chyby, a pak už se jen bavíte. Adrenalin plus svoboda – to je flyboard! Jděte do toho! Právem patří mezi nejoblíbenější letní sporty.

sport
Flyboarding vám přinese adrenalin. Jde o jeden z nejoblíbenějších letních sportů. Právem (zdroj foto: pixabay.com)

Kiteboarding – naučte se jezdit po vodě i po sněhu za pomoci draka

Líbí se vám wakeboarding, ale představa skútru, co pořád jede před vámi, vás nebere? Zkuste kiteboarding. Legraci, co si užijete naplno i v našich českých podmínkách. Škola kitingu je v každém velkém městě, a s instruktorem se sejdete v přírodě, kde se naučíte základům. Nejprve se dozvíte, jak ovládat draka ve větrném okně, aby měl tah, když potřebujete, a naopak netáhnul, když nechcete.

sport
Kiteboarding je surfování s drakem. (zdroj foto: pixabay.com)

Naučíte se draka odstartovat a bezpečně přistát, a taky základy bezpečnosti. Další levely jsou na vás, zda si je projdete s instruktorem, nebo sami. Rozhodně si přitom zpevníte celé tělo, a zažijete parádní dobrodružství. A v zimě si kite můžete vzít klidně na sníh.

Léto je za dveřmi, a proto už si nyní udělejte plán, co si letos dáte za novinku. Nebo dokonce dvě? Je to na vás. Při těchto sportech si rozhodně dáte pořádně do těla, a kromě dobrodružství zažijete taky kopu srandy. Už se těšíte na tyto letní sporty?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Skutečný adrenalin v té největší míře. Extrémní sporty, které v nebezpečnosti nic nepřekoná

TOP 4 extrémní sporty v dějinách: římský předchůdce MMA i brutální verze fotbalu

Letní sporty, které jsou fakt IN!