Letní sporty, které jsou fakt IN!

Léto s sebou kromě vody, tepla, zábavy a častých party nese také zvýšenou sportovní aktivitu. Které jsou ty nejžhavější sportovní hity současnosti, které byste měli vyzkoušet?

Kanjam vás bude bavit!

Milovníci frisbee zajásají. Hra dvojic s frisbee a plastovými koši nabývá rychle na popularitě. „Frisbee basket“ je nebývalá zábava. Dvoučlený tým se pomocí házení a tečování frisbee snaží dosáhnout jednadvaceti bodů. Pravidla lze pružně přizpůsobovat, takže hra je určena prakticky komukoliv. Dá se navíc hrát prakticky kdekoliv. Plastové koše lze vždy nahradit pytli, nebo třeba jen praporky. Jak vypadá se podívejte v našem videu.

Zajímavost: Na Kanjamu ujíždí studenti Matfyzu. V srpnu se dokonce 2 studentky účastnily historicky druhého Mistrovství Evropy v Kanjamu, které se konalo v nizozemském Arnhemu, a nebyli vůbec špatní.

Odpružený beach voleyball pro každého? Zkuste spikeball!

Spikeball svými pravidly vychází z beach volleyballu. I on se hraje dva proti dvěma hráčům. Místo přes síť se však míčkem hraje o malou trampolínku, která je součástí hry. Protihráči stojí v postavení do tvaru X. Počítání a pravidla pro podávání jsou podobná jako pro beach volleyball. Písek k hraní ale potřebovat nebudete. Hru můžete klidně vyzkoušet v parku, nebo třeba před domem. Fantazii se meze nekladou.

Crazy Bubbles jsou stále vyhledávanější! Hraje se v nich už i fotbal.

Zorbing už se u nás několik let naplno provozuje. Hitem léta je však obdoba fotbalu, při kterých se zorbingové bubliny používají. Při ní neplatí prakticky žádná pravidla. Díky bublině je člověk takřka dokonale chráněn, a tak jediným, co se ve hře počítá, jsou dosažené góly. Ani počet hráčů není nijak striktně dán (pro požitek ze hry je však ideální, aby na každé straně nestáli víc než tři hráči). I velikost branek je v této verzi fotbalu odvozena od dohody soupeřících stran.

Co můžete ještě zkusit:

  • Discgolf (na speciálním discgolfovém hřišti), která najdete zde.
  • Speedminton (mix tenisu, badmintonu a squashe)
  • Balancování a chůzi na slacklině – (chůze na lajně natažené mezi stromy)

Ať už jste nebo nejste sportovně založení, uvedené sporty určitě vyzkoušejte. Jejich hraní nepůsobí nijak náročně, přesto při nich svůj díl energie vydáte. A ještě se pobavíte!

Autor: Amon Surtur

Mohlo by vás zajímat:

Jak vypadá krabice opravdového sportovního módemana?

8 nejlepších sportovních her na PC