Lekce od Arnolda Schwarzeneggera. Úspěch podle Terminátora!

Bohatství a úspěch. To lidé chtějí, ale aby to obojí získali, musí na své cestě vytrvat. Jenže trpělivost nepatří zrovna mezi základní lidské vlastnosti. Chce to silnou motivaci.

Schwarzenegger

Není sporu ani pochyb o tom, že úspěch, ten Arnold Schwarzenegger rozhodně má. Ve svém životě dokázal, co si umanul. Stal se kulturistou, slavným hercem, neporazitelným Terminátorem, také filmovým producentem, a nakonec i politikem, i když v této funkci nevydržel dlouho. Člověk se ptá, co stojí za jeho úspěchem a podle něj samotného je to pevné tělo a silná mysl. A zatímco tělo musíte formovat v posilovně, mysl můžete formovat prakticky kdykoliv během dne.

Nezáleží na věku, nezáleží na povolání – každý máme v rukou karty, se kterými můžeme buď zahrát triumf nebo je položit. A jen ti, kteří je nepoloží mohou vyhrát. Ať už je vám dvacet nebo padesát, pojďte se díky lekcím od samotného Arnolda postavit na nohy a konečně se vydat za svými sny a vizí.

Věřte si, nikdo jiný to za vás neudělá 

První rada zní – věřte si. Pokud si totiž nebudete věřit vy, úspěch vám z nebe nespadne. A i když to zní jako banalita, ve skutečnosti je to jeden z nejtěžších kroků, který se vás může týkat. Kolem sebe totiž vidíte desítky lidí, jež vám sice budou radit, jak máte žít, ale sami svůj život promarňují den za dnem.  

Podle Arnolda je důležité zodpovědět si otázku, kým opravdu chcete být, ne čím, ale kým. Zjistěte, co vás dělá šťastnými bez ohledu na to, jak šílené se vám to může zdát nebo jaké obavy to ve vás vyvolává. Nenechte se strachem zastrašit, rozhodněte se a důvěřujte si. To je klíč k úspěchu. 

Nebojte se porušovat pravidla 

Mnoho lidí si neuvědomuje, že mezi zákony a pravidly je jeden velký rozdíl. Zatímco zákony se neporušují, pravidla ano. Pokud chcete být originálním člověkem, není možné se chovat podle zajetých kolejí, které někdo před vámi vybudoval. Stejně tak je nelogické se v takovém případě chovat podle očekávání jiných.  

Podle Arnolda je klíčové myslet nekonvenčně. Nebojte se přicházet s novými přístupy k věcem a dělejte to, co zatím ještě nikdo nezkusil. Úspěch si vás najde. Smyslem života podle něj není to, abychom se chovali slušně a abychom byli mezi lidmi oblíbení. Musíte bořit stanovené hranice a limity. 

Dá se to a nevěřte opaku 

Jak již bylo zmíněno, kolem vás se nachází desítky lidí, kteří svůj život naprosto promarnili a kteří vždycky vědí, jak máte žít ten svůj. Od nich také většinou slýcháte jedno, a sice že se něco nedá, že to nejde, že to takto nefunguje. Ale funguje. Člověk se nesmí bát a měl by věřit, že dokáže vše, co si usmyslí. Jen tak se rodí vítězové.

To, že to jiní vzdali nebo neuspěli neznamená, že vy to nedokážete. Lidé vám možná budou říkat, že to nejde, ale jen vy víte, kde je váš limit. Je to pouze ve vaší hlavě.

Nebojte se selhání 

Říká se, že pokud přijmete neúspěch, máte z poloviny vyhráno. Budete se sice snažit ze všech sil, ale když se to nepodaří, nehodíte ručník do ringu. Dáte do toho naprosto všechno, a nakonec nebude selhání to, co se vás bude týkat.

Podle samotného Arnolda Schwarzeneggera přešlapy a neúspěchy naučí mnohem více než učebnice. A když jednoho dne spadnete na zem, neznamená to, že na zemi také zůstaneme. Prostě jste jen zakopli. Strachem bychom se však neměli paralyzovat, a naopak bychom na sebe měli zatlačit a důvěřovat svým snům. Dělejme to, co pokládáme za správné. Úspěch se dostaví. Dříve nebo později.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nudíte se u výroků slavných? U těchto se určitě pobavíte! Čím zaujal Komenský, Einstein nebo Schwarzenegger?

Recept pro úspěch: Vypilujte své sebevědomí k dokonalosti