Jeoffrey de Peyrac už oslavil devadesátiny. Jak se mu daří?

Filmová série Angelika sice nepatří mezi nejoblíbenější snímky většiny z vás, ale těžko jste jí mohli uniknout. Ve své době byla totiž vašim drahým polovičkám zhruba tím, čím je dnešním ženám a dívkám sága Padesát odstínu šedi. A pokud jste jen trochu k světu, asi i vás dámy srovnávaly s postavou Joffrey de Peyraca, hraběte z Toulouse.

Jeoffrey de Peyrac

Od premiéry filmu uplynulo hodně vody a Robertu Hosseinovi, který postavu jménem Jeoffrey de Peyrac ztvárnil ve všech filmech věnovaných Angelice, už letos v prosinci bude třiadevadesát. Pojďme se společně podívat, jak se dnes pařížskému rodákovi, který před kamerou debutoval už v roce 1948, daří.

Raději divadlo než film

Přestože Hosseinova filmografie je úctyhodná a za více než sedm dekád aktivní kariéry se na plátně objevil po boku snad všech hvězd francouzské kinematografie, od malička ho lákalo více divadlo. A na prknech, která znamenají svět, exceloval. Úspěchy sklízel i diváků i kritiků, a tak si mohl dovolit spolupracovat třeba s Jeanem-Paulem Belmondem.

I přesto se pravidelně objevoval také ve filmech, kterých má na kontě téměř stovku. Úctyhodné je, že pracovat nepřestal ani po devadesátých narozeninách.

Letos v únoru tak měl premiéru jeho zatím poslední snímek Noni – Le fruit de l’espoir, v němž hraje jednu z hlavních rolí, dědečka titulní hrdinky. Film se do českých kin zatím nedostal, uváděn však měl být na festivalech, které se nakonec nekonaly.

Jeoffrey de Peyrac či Robert Hossein: Dobrodruh každým coulem

S asi nejslavnější rolí Joffrey de Peyraca spojuje Hosseina láska k dobrodružství a aktivnímu životu. Na stará kolena hodně cestuje, pravidelně se vydává na túry v Ázerbájdžánu, odkud pochází jeho rodiče.

A v roce 2014 se jako člen olympijské štafety zúčastnil zahájení zimní olympiády v ruském Soči. A že má Hossein dobrodružného duch dokládá i jeho autobiografie, která nedávno vyšla také česky. Jmenuje se Vlk pohlazený Bohem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Belmondova nejmladší dcera letos oslavila sladkých 17

Když celebrity skočí na špek a přijdou o miliony. Nicolas Cage, Sylvester Stallone, Jack Nicholson i Sting o tom ví svoje