Je kouření sexy? A taky ho spojujete s orálem?

Je svůdná, pohybuje smyslnými křivkami sem a tam, a když se na ni díváte, dali byste jí snad úplně všechno. Holka pak vytáhne cigáro a foukne vám kouř do obličeje. Je v tuhle chvíli ještě sexy? Názory se různí!

Na světě je hodně žen, které jsou perfektně nalíčené, navoněné drahým parfémem, nejedí maso, nebo to jsou rovnou vitariánky, ale přesto si nemohou odepřít aspoň občasnou cigaretku…Na planetě Zemi žije zhruba 1,3 miliardy kuřáků, tak určitě je z čeho vybírat.

Mocná síla nikotinu versus ženská krása

Mezi hříšnice patří třeba slavná herečka Gwyneth Paltrow coby propagátorka zdravého životního stylu, která dokonce napsala kuchařku o zdravé výživě. Podle vlastních slov si prý bafne jen jednou týdně – řekla médiím… Těžko říct, proč to dělá. Možná kvůli tlaku, jak to tvrdí její neméně známá kolegyně Jessica Alba, která taky není bez poskvrny. Klidně vyjde z fitka a zapálí si oblečená ještě ve cvičebním úboru. Paparazzi by mohli vyprávět.

Když pomineme fakt, že život s člověkem, který do sebe láduje nikotin, je plný protikladů (žluté zuby a nehty, mrtvolný dech, smrad z oblečení, rychlejší stárnutí a tak dále), kdo kdy vůbec řekl, že kouř stoupající k nebesům je sexy? Možná tenhle trend vznikl za první republiky, když si vesele kouřila herečka Adina Mandlová. Známá fotka, kdy si s Oldřichem Novým dívají do očí, se stala kultovní, a nutno říct, že to na ní Adině dost seklo.

Kdysi dávno v jednom baru. Foto: Pinterest

Kdysi dávno v jednom baru. Foto: Pinterest

Na smyslnost se hrálo vždycky

Mimochodem, i dalším slavným osobnostem – ženám cigareta sluší (aspoň na obrázku), na což spoléhají billboardy, které smrduté tyčinky propagují. Spojení ženské krásy a cigaretového dýmu totiž v očích veřejnosti tento zlozvyk bagatelizuje a podporuje, ale když se člověk podívá blíž, co vidí?

Skvěle připravený snímek, na kterém žádná cigareta nevisí z koutku úst, nikdo nekřiví rty, aby nasál kouř co nejhlouběji do plic. Všechno je to jen reklama. Když si přitáhnete kuřačku domů, veškeré erotično se ztrácí, ale na druhou stranu máte jednu výhodu.

Jak zase zůstat sám?

Pokud vám dotyčná poleze na nervy, buďte si jistí, že každá její vykouřená cigareta jí zkrátí život o pět minut. A podle statistik to na tomhle světě holka zabalí asi tak o deset let dřív než její vrstevnice, která šlukování neholduje. Jen tak pro info, v celosvětovém měřítku zemře asi tak 560 lidí každou hodinu na následky kouření.

Co se týče, byť i sexy kuřaček, kterým to s cigaretou ladí, bylo prokázáno, že kombinace kouření a užívání antikoncepčních pilulek znamená pro ženy starší třiatřiceti let závažné zdravotní riziko. Bohužel, následky pasivního kouření aspoň prozatím nikdo nevyloučil. Dokud nějaký seriózní výzkum nevyvrátí, že by tomu mohlo být jinak, dá se předpokládat, že podobné nebezpečí hrozí i nekuřačkám, které chtě-nechtě pobývají v zakouřeném prostředí (třeba obsluha v hospodě).

Pes, který taky kouří

Ostatně, víte, jak poznáte, že i přes sexappeal kuřačky její zlozvyk není tak docela ok? Pokud má Marča odvedle psa, který s ní žije ve společné domácnosti a čuchá jejího koníčka, tak tenhle čumák zemře mnohem dřív, než sousedovic Punťa, jehož páníček ho této srandy ušetřil.

No, statistiky jsou neúprosný, ale znovu opakujeme, že když ženská smyslně drží cigaretu, pootevírá ústa a šibalsky se dívá, roztál by i lední medvěd. Jen se podívejte na Marylin Monroe, ta to taky uměla! Ale to je tím, že vsunutí cigarety do štěrbinky mezi horním a dolním rtem člověku připomíná orální sex. S kouřením to teda (ne)má co dělat…

Pojď blíž... Foto: Pinterest

Pojď blíž… Foto: Pinterest

Víte, že… Bylo prokázáno, že pokud člověk nezačne kouřit před dosažením 21 let, nezačne už pravděpodobně nikdy. Z toho vyplývá, že se tabákové koncerny zaměřují převážně na dospívající mládež, která musí být zblbnutá včas, aby se postarala o další příjem společností.

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zákaz kouření – zkoušet kličky nebo se k tomu postavit jako chlapi?

Kouření cigaret má samé paradoxy. Jaká je vaše obhajoba?