Jak se naučit poker? Tipy, které pomůžou každému

Tradiční karetní hru poker znáte asi všichni. Již od svého objevení byl poker považován za velmi prestižní hru, kterou si zámožní pánové trávili dlouhé chvíle. Postupem se však karetní hra hojně rozšířila do celého světa – a dnes se tímto způsobem dá relativně snadno a solidně živit.

jak se naučit poker

Jenomže za úspěšným pokerovým hráčem není jenom spousta štěstí a dobrých kombinací, ale také mnoho odříkání a dřiny. Pokud byste se těm nejlepším pokerovým hráčům chtěli přiblížit, pak zkuste ve hře využít následujících několik tipů. Prozradíme vám, jak se efektivně naučit hrát poker.

Nikdo nemůže neustále vyhrávat

Velkým problémem hráčů začátečníků je neustálá touha po vítězství. Jako chlapi jsme sice neuvěřitelně ješitní a špatně snášíme porážku, jenomže při hraní pokeru prostě nemůžete neustále vítězit. O úspěchu v této hře výrazným způsobem rozhoduje náhoda a vhodná matematická kombinace.

I když budete mít v ruce ty nejlepší karty, ještě to neznamená, že svého soupeře svléknete z kůže. Proto byste si hned na začátku svého tažení za zlepšením techniky hry měli ujasnit, zda se chcete pokerem živit, nebo jej hrát pouze pro zábavu. V prvním případě vás čeká neuvěřitelný dril matematiky a všemožných kombinací, zatímco ve druhém případě určitě nebude vadit, když občas prohrajete.

Nikdy se nevzdávejte

Pokud na televizních obrazovkách sledujete velké pokerové turnaje těch nejlepších hráčů na světě, pak určitě víte, že i oni mají období, kdy se jim tolik nedaří. Proč to zmiňujeme? Protože právě nejlepší možná hra za všech okolností odděluje ty nejlepší od průměrných. I když se špičkovému hráči nedaří, vždy se snaží z krizové situace vytěžit maximum, tedy nejmenší možnou ztrátu.

Rozhodně to není tak, že při držení špatné kombinace karet musíte ihned hru ukončit. Vaším cílem by tedy mělo být za všech okolností zahrát co nejlépe, a to i v okamžiku, kdy se vám tolik nedaří. Budete-li se tohoto pravidla držet, výsledky se dostaví, a navíc vás hra bude bavit.

Naučte se pokerovou matematiku

Všichni asi dokážete odhadnout, že poker je hra založená na matematických kombinacích. Ve skutečnosti však musíte brát v úvahu nejenom své karty, ale hlavně karty svých soupeřů, k čemuž potřebujete dokonale využívat neúplné informace. Po obdržení karet si musíte uvědomit, které kombinace chcete v dané hře hrát a které nikoliv.

Základem úspěchu je samozřejmě správně vybraná kombinace. Nicméně tu je v prvotních fázích hry velice těžké poznat, protože nemáte žádné informace o tom, jaké karty na stůl přijdou. Ke zdokonalení pokerové matematiky je prakticky všemi profesionálními hráči doporučována online škola a také neustálý trénink.

Nespoléhejte pouze na jednu kombinaci

Jednou z největších chyb všech pokerových začátečníků je spoléhání na jednu kombinaci karet. Všem rozumně smýšlejícím hráčům však musí být jasné, že s jednou kombinací se vyhrát nedá. Je totiž velmi nepravděpodobné, aby vám tato kombinace fungovala každou hru po celý večer. Jakmile se naučíte všechny startovní kombinace, je vaším hlavním cílem osvojit si strategické chování u stolu.

Většina amatérů totiž po úvodním rozhodnutí neví, jak postupovat, čímž se zásadně liší od profesionálů. Ti mají všechny kombinace dopředu rozmyšlené a v každé jednotlivé fázi hry vědí, jak se zachovat. A to se týká nejenom výpočtu pravděpodobnosti výhry potu, ale také blafování.

Být opravdu dobrý pokerový hráč není vůbec snadné. Za úspěchem a prvními vydělanými penězi vždy stojí velké úsilí, neuvěřitelná dřina a hodiny tréninku. Pokud si ovšem osvojíte tyto tipy, měli byste se profesionálním hráčům přiblížit rychleji než většina ostatních amatérů.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Super tipy na zážitky s kamarády: Kam za chlapskou zábavou?

Lidé, kterým výhra v loterii zničila život